Karantino laikotarpiu – proga „Tottenham“ žvaigždei atlikti privalomąją karinę tarnybą

Londono „Tottenham“ žvaigždė Sonas Heung-minas atliks privalomąją karinę tarnybą savo gimtojo šalyje karantino metu. 27-erių Pietų korėjietis turėtų atlikti sutrumpintą privalomosios karinės tarnybos programą.

 Sonas Heung-minas atliks privalomąją karinę tarnybą.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Sonas Heung-minas atliks privalomąją karinę tarnybą.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 20, 2020, 4:50 PM

Pagal Pietų Korėjos įstatymus kiekvienas šalis pilietis iki 28-erių metų turi praleisti kariuomenėje 21 mėnesį, nebent yra gaunama lengvata.

S.Heung-minui dėl pergalės su komanda 2018 metais Azijos žaidynėse leisti atlikti sutrumpinti privalomąją karinę tarnybą.

„Klubas gali tik patvirtini, kad futbolininkas atliks savo pareigą Pietų Korėjoje. Tikimasi, kad į Londoną jis grįš gegužės mėnesį“, – buvo rašoma išplatintame klubo pranešime.

Pirmadienį buvo pranešta, kad S.Heung-minas atvyko ir prisijungė prie Pietų Korėjos jūrų pėstininkų stovyklos Jeju saloje ir atliks bazinius apmokymus. Sutrumpinta programa turėtų trukti apie tris savaites. Tiesa, atvykęs jiš Jungtinės Karalystės futbolininkas dar turėjo prabūti dvi savaitės saviizoliacijoje.

Pratybų metu S.Heungas-minas mokysis šaudyti, bus mokomas veikti ištikus biologinei, cheminei ar branduolinei nelaimei.

„Patekus į kariuomenę išmokstama šaudyti su ginklu, kvėpuoti pasklidus dujoms, dalyvauti mūšio lauke šliaužiant ar kitaip prisidengus“, – „Reuters“ naujienų agentūrai teigė kariuomenės atstovas.

Pats futbolininkas paragino visus savo gerbėjus Pietų Korėjoje laikytis karantino ir nebandyti ateiti pasižiūrėti į jį kariuomenės pratybose.

„Didesni žmonių susibūrimai dėl COVID-19 viruso yra draudžiami. Vadovaujantis Pietų Korėjos įsakymais pratybos kariuomenėje nebus atviros visuomenei.

Toks sprendimas priimtas norint užtikrinti žmonių sirgalių ir žurnalistų saugumą.

Ačiū už supratingumą. Aš tikiuosi sėkmingai atlikti karinę tarnybą“, – rašė pietų korėjietis.

Karantino laikotarpis turbūt yra bene geriausias laikotarpis S.Heung-minui atlikta pareigą savo gimtojo šalyje. Anglijoje „Premier“ lyga kol kas yra sustabdyta dėl siaučiančio koronaviruso.

Pirmadienio duomenimis Jungtinėje Karalystėje buvo patvirtinti per 120 tūkst. užsikrėtimo atvejų, o COVID-19 virusas nusinešė daugiau nei 16 tūkst. gyvybių.

Iki sustabdant Anglijos čempionatą pirmoje vietoje tvirtai įsitaisęs buvo „Liverpool“ klubas. Tuo tarpu „Tottenham“ rikiavosi 8-oje vietoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.