Turkmėnistanui koronavirusas nė motais – užsikrėtusių nė vieno, todėl atnaujino futbolo čempionatą

Viena uždariausių Azijos valstybių – 5,6 mln. žmonių turintis Turkmėnistanas tikina, kad jokių problemų dėl koronaviruso pandemijos nejaučia ir jau sekmadienį atnaujino šalies futbolo čempionatą.

 Ašchabado stadione rungtynes stebėjo vos 300 žiūrovų<br> tff.com.tm nuotr.
 Ašchabado stadione rungtynes stebėjo vos 300 žiūrovų<br> tff.com.tm nuotr.
 Turkmėnistane atnaujintas šalies futbolo čempionatas<br> tff.com.tm nuotr.
 Turkmėnistane atnaujintas šalies futbolo čempionatas<br> tff.com.tm nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2020-04-22 07:11

Savaitgalį buvo sužaistas ketvirtojo turo mačai, kuriuose sužaidė visos aštuonios pirmenybėse kovojančios ekipos. Varžybos buvo pristabdytos kelioms savaitėms, o prasidėjo turnyras kovo 6 dieną.

Lyderis Abadano „Ahal“ įveikė Turkmenpašy „Sagadal“ 2:0 ir su visomis trimis pergalėmis žengia pirmoje vietoje. Iki tol pirmavęs Ašchabado „Kopetdag“ sužaidė 1:1 su kita šio miesto komanda „Altyn Asir“ ir po keturių turų dabar turi 8 taškus.

Tiesa, 20 tūkst. žiūrovų talpinančiame stadione dvikovą stebėjo vos 300 žiūrovų, nors plakatai, pakabinti prie tribūnų skelbė, kad Turkmėnistanas gyvena be viruso.

28-ąjį kartą rengiamose pirmenybėse aštuoni klubai žais keturių ratų sistema, o antrasis ratas numatytas baigti birželio 13 dieną.

Turkmėnistanas yra viena iš nedaugelio pasaulio šalių, kur nėra fiksuota nė vieno koronaviruso užsikrėtimo. Valdžia įvedė neva labai griežtus apribojimus atvykstantiems į Turkmėnistaną ir beveik uždraudė judėjimą valstybės viduje. Kitą vertus, šalyje neuždrausti masiniai renginiai.

Salės futbolo pirmenybės net nebuvo stabdomos, kaip ir jaunimo futbolo čempionatas

Turkmėnistanas yra antroji šalis po Tadžikistano, kur vyksta futbolo pirmenybėse pandemijos metu.

Turkmėnistanas – valstybė Vidurinėje Azijoje. Ribojasi su Afganistanu, Iranu, Kazachstanu, Uzbekistanu ir Kaspijos jūra. Šalyje gyvena 5,6 mln. gyventojų, mažiau nei bet kurioje kitoje Centrinės Azijos valstybėje.

Turkmėnistane yra šeštas pagal dydį gamtinių dujų telkinys. Didžioji dalis šalies yra Karakumų dykumoje. Nuo 1993 m. iki 2017 m. valdžia piliečiams suteikdavo nemokamą elektrą, vandenį ir gamtines dujas, tačiau atšaukė šį sprendimą.

Turkmėnistanas nuo nepriklausomybės paskelbimo 1991-siais buvo valdomas prezidento Saparmurato Nijazovo, kuris 1999 metais buvo išrinktas visam gyvenimui.

Šiam 2006 m. mirus, po metų rinkimuose prezidentu didele balsų persvara išrinktas buvęs Ministro Pirmininko pavaduotojas Gurbangulis Berdimuhamedovas.

Anot organizacijos Human Rights Watch, „Turkmėnistanas išlieka viena represyviausių valstybių pasaulyje.

Šalis yra neprieinama nepriklausomiems tikrintojams, spauda ir religinės laisvės patiria drakoniškus suvaržymus, o žmogaus teisių gynėjai ir kiti aktyvistai gyvena nuolatinėje baimėje patirti valdžios represijas.“

Kita vertus, šalyje panaikinta mirties bausmė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.