Paplūdimio futbolas plečia geografiją – Ignalina pradeda aikštelės statybas

Nors Lietuvos paplūdimio futbolas dar žengia tik pirmuosius savo žingsnius, tačiau per pastaruosius keletą metų gali pasigirti tuo, kad turi puikiai įrengtas šiai futbolo šakai skirtas aikšteles Prienuose ir Kupiškyje, o netrukus galės pasigirti ir moderniausia aikštele Ignalinoje.

 Ignalina pradeda aikštelės statybas.<br> LFF nuotr.
 Ignalina pradeda aikštelės statybas.<br> LFF nuotr.
 Ignalina pradeda aikštelės statybas.<br> LFF nuotr.
 Ignalina pradeda aikštelės statybas.<br> LFF nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 25, 2020, 8:02 PM, atnaujinta Apr 25, 2020, 8:03 PM

„Su miesto valdžia sutarėme, kad Ignalina turės paplūdimio futbolui skirtą aikštelę, atitinkančią FIFA standartus. Šiemet dar planuojamos pristatomos tribūnos, o jau kitąmet – stacionari 500 vietų tribūna. Be to, aikštelė turės apšvietimą, o tai mums leis surengti pirmąjį naktinį paplūdimio futbolo turnyrą. Galvoju, kad ši idėja galėtų būti įgyvendinta jau kitąmet“, – sakė už paplūdimio futbolą atsakingos Lietuvos salės futbolo asociacijos prezidentas Vidmantas Butkevičius.

Aikštelės idėja buvo sumąstyta dar praėjusiais metais. Ignalinos rajono meras Justas Rasikas kreipėsi į Lietuvos futbolo federaciją ir netrukus iš jos gavo teigiamą atsakymą. Po kelių LFF atstovų apsilankymų šiame ežerų krašte, buvo sudėlioti galutiniai taškai. Koronavirusas šiuos taškus paslinko kažkiek tolimesniam laikui, tačiau iki liepos vidurio aikštelė jau turėtų būti eksploatuojama.

„Mes save matome kaip aktyvaus turizmo rajoną, todėl paplūdimio futbolas mums įdomus. Aišku, daug ko nežinojome apie šią futbolo šaką, tačiau dabar žinome ir ko reikia, ir kiek reikia (šypsosi). Kitas dalykas – labai lengva dirbti, kai abi pusės rodo suinteresuotumą. LFF mums visaip padeda, o mes, įgyvendinę šią idėją, rajone turėsime daugiau varžybų ir, tuo pačiu, daugiau pramogų“, – sakė J.Rasikas.

Toks sutapimas, kad atidarę aikšteles, Kupiškis ir Prienai netrukus suformavo ir savo miestų paplūdimio futbolo komandas. Panašu, kad Ignalina netaps išimtimi.

„Kam daryti daiktą, jei patys juo negalime naudotis? Vizija tokia, kad komanda būtų suformuotos kuo greičiau. Turime stiprias salės futbolo merginų komandas, laikas pasireikšti ir vyrams. Jei yra galimybė, nematau prasmės turėtų tuščią vietą“, – komentavo Ignalinos rajono meras.

Galvodama apie ateitį, Lietuvos salės futbolo asociacija jau kitiems metams yra suplanavusi turnyrą, kuriame galėtų varžytis svečiai iš Latvijos, Baltarusijos ir Ukrainos. Reakriacinėje zonoje būsianti aikštė tokiems turnyrams – puikiausiai pritaikyta.

„Nepamirškime, kad Ignalinoje bazuojasi beveik visas žiemos sportas, o tai reiškia, kad stovyklauti šiame mieste yra ideali vieta. Ten šalia baseinas, salė, dirbtinė aikštė.. šitie dalykai yra traukos centras. Vėlgi, laimi abi pusės: miestui tai postūmis į priekį, mūsų rinktinei – puiki vieta tobulėti. Be to, UEFA rekomenduoja paplūdimio futbolą žaisti reakriacinėse zonose. Šis punktas irgi kuo puikiaisiai bus įgyvendintas“, – dėstė V.Butkevičius.

Pagal planą, jau šiemet vienas iš etapų bus surengtas Ignalinoje. Tikslesnės datos priklausys nuo to, kaip seksis kovoti su koronavirusu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.