Italijos futbole – bruzdesys: komandos treniruotis pradės gegužės 18-ąją

Po galingo koronaviruso pandemijos smūgio, per kurį virusu užsikrėtė 198 tūkst. žmonių, o mirė daugiau kaip 16 tūkstančių, atsigaunanti Italija jau pradeda mąstyti apie ateities veiklą. Ir sportas – ne išimtis. Šalies valdžia paskelbė, kad aukščiausiosios lygos klubų žaidėjai treniruotis individualiai galės nuo gegužės 4 dienos, o komandos kartu į aikštę išbėgs mankštintis nuo gegužės 18 dienos.

 Italija jau nuo gegužės 18-sios leis treniruotis futbolo komandoms<br>AFP/Scanpix nuotr.
 Italija jau nuo gegužės 18-sios leis treniruotis futbolo komandoms<br>AFP/Scanpix nuotr.
 Italija jau nuo gegužės 18-sios leis treniruotis futbolo komandoms<br>AFP/Scanpix nuotr.
 Italija jau nuo gegužės 18-sios leis treniruotis futbolo komandoms<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 27, 2020, 12:35 PM, atnaujinta Apr 27, 2020, 12:40 PM

Vis dėlto, kalbos apie Italijos futbolo čempionato atnaujinimą galės vykti tik po mažiau kaip mėnesio – manoma, kad apie tai būtų galima galvoti birželio pabaigoje. Kitą vertus tikėtis, kad per varžybas bus sirgalių – nerealu.

„La Repubblica“ tikina, kad visi sporto renginiai atsisveikins su sirgaliais iki 2021 metų sausio. Šią žinią jis gavo iš neįvardinto Vyriausybės atstovo.

Jei pandemijos gniaužtai ir toliau liks galingi, „Serie A“ varžybų rengėjai tikina, kad vis tiek planuotų užbaigti čempionatą, tačiau tuomet jis vyktų tik Romoje ir būtų sužaisti likę 124 mačai per 45 dienas.

Italijos čempionatas dėl pandemijos pristabdytas po 26-ojo turo, o turnyre pirmoje vietoje su 63 taškais žengė Turino „Juventus“, antroje vietoje buvo vienu tašku mažiau turėjęs Romos „Lazio“ klubas.

Šią savaitę UEFA paragino nenutraukti nacionalinių čempionatų.

55-ių valstybių federacijas pasiekė raštas, kuriame raginama nestabdyti nacionalinių futbolo pirmenybių, o esant reikalui, jas tęsti vasarą.

Vis dėlto šio siūlymo nepaisė belgai, kurie nutraukė čempionatą, o nugalėtojais paskelbė „Brugge“ futbolininkus. Be to, tokį patį sprendimą ketina priimti ir Nyderlandai.

„Manome, kad turnyrų nutraukimas būtų neatsakingas ir nepagrįstas elgesys“, – prieštarauja UEFA.

Vis dėlto UEFA prezidentas Aleksandras Čeferinas ir pats nėra tikras, ar sezoną pavyks užbaigti taip, kaip tikėtasi. Jei sezonas neatsinaujins iki birželio pabaigos, gali išsilipdyti juodžiausias scenarijus, teigia slovėnas.

Anot jo, svarstomi keli pratęsimo scenarijai: gegužės viduryje, birželio mėnesį arba kito sezono pradžioje, nukeliant artėjantį sezoną.

UEFA Čempionų lyga ir Europos lyga suspenduotos neribotam laikui. Nors šios pirmenybės turėjo baigtis gegužės mėnesį, jos sustojo aštuntfinalio etapuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.