Ispanijos futbolas pamažu atgyja: „Šis sugrįžimas – tai pergalė“

Ispanijoje – svarbus futbolo atsigavimo po koronaviruso pandemijos ženklas: nuo gegužės 4-osios komandoms leista treniruotis. Bet tai daryti galės ne visi žaidėjai – iš kitų šalių grįžtantiems legionieriams teks atbūti dviejų savaičių saviizoliaciją.

Ispanijos futbolo lyga planuoja atnaujinti kovas birželį.<br> Scanpix nuotr.
Ispanijos futbolo lyga planuoja atnaujinti kovas birželį.<br> Scanpix nuotr.
Ispanijos futbolo lyga planuoja atnaujinti kovas birželį.<br> Scanpix nuotr.
Ispanijos futbolo lyga planuoja atnaujinti kovas birželį.<br> Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 5, 2020, 11:07 AM, atnaujinta May 5, 2020, 11:23 AM

Ispanijos „Primera“ lygos čempionatas dėl COVID-19 buvo sustabdytas kovo 12-ąją. Šalis keletą savaičių buvo tarp lyderių pasaulyje pagal susirgimų ir mirčių skaičių. Ispanijoje užfiksuota 250 tūkst. ligos atvejų ir daugiau nei 25 tūkst. mirčių.

Kovojant su pandemija šalyje įvestas karantinas buvo vienas griežčiausių Europoje: išeiti į gatvę buvo galima tik būtinu atveju – į maisto parduotuvę, vaistinę arba darbą, jei neįmanomas nuotolinis darbas. Minimali bauda už pažeidimus siekė 600 eurų, per pusantro mėnesio policija surašė daugiau nei 100 tūkst. protokolų.

Tik prasidėjus gegužei šalyje susilpnėjo karantino reikalavimai. Nuo gegužės 2-osios leista bėgioti ir kitaip treniruotis, bet tik 6-10 val ryte ir 20-23 val. vakare.

Nuo gegužės 4-osios leista sportuoti profesionalams, futbolo klubams gali atidaryti savo bazes, bet žaidėjai gali dirbti tik individualiai ir su pirštinėmis.

„Ši krizė mus paveikė labai giliai. Futbolo sugrįžimas – svarbus požymis, kad visuomenė grįžta į normalų gyvenimą. Tai mums sugrąžins gyvenimą dalį, kuri labai mėgstama Ispanijoje ir visame pasaulyje. Sveikata yra labai svarbi, todėl mes nustatėme apsaugos taisykles sugrįžtant čempionatui. Sugrįžimas – tai pergalė“, – teigė „La Liga“ prezidentas Javieras Tebasas.

Sezoną planuojama atnaujinti birželį.

Sugrįžimo procesas vyks palaipsniui, bet truks ne daugiau kaip keturias savaites.

Prieš grįžtant į aikštes žaidėjams, treneriams ir klubų darbuotojams bus atlikti COVID-19 testai, gali būti, kad tai bus daroma dukart per savaitę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.