Pirmasis futbolo sugrįžimas Europoje po karantino – atokioje virusą nugalėjusioje šalyje

Jau nuo šio savaitės Baltarusija nebus vienintelė Europos šalis, kurioje vyksta futbolo čempionatas. Prie neįprasto dėmesio pripratę baltarusiai nuo gegužės 9-osios turės dalintis dėmesiu, o vėliau bus beveik pamiršti, kaip ir būdavo anksčiau.

Farerų salose jau gegužės 9-ąją bus atnaujintas futbolo čempionatas.<br>Scanpix nuotr.
Farerų salose jau gegužės 9-ąją bus atnaujintas futbolo čempionatas.<br>Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 6, 2020, 6:12 AM

Kol didžioji dalis Europos dar kovoja su koronaviruso pandemija ir bando atverti kelią sporto sugrįžimui, reflektorių šviesoje atsidurs Farerų salų futbolo čempionatas.

Mat šių salų, politiškai priklausančių Danijai, valdžia jau visiškai nugalėjo koronavirusą ir atnaujins čempionatą gegužės 9-ąją. Beveik mėnesį salose nėra nė vieno vietinės kilmės susirgimo. Visi trys atvejai – atvežti iš Danijos.

Iš viso buvo užfiksuoti 187 susirgimai.

Šiomis dienomis televizijos stotys ir lažybų kontoros viena po kitos pasirašinėja sutartis dėl Farerų salų futbolo transliacijų, kurios kukliam čempionatui atneš nemažai pajamų.

Sujudo ir futbolo agentai, kurie perša savo globotinius klubams.

UEFA reitinge pusiau profesionali Farerų salų lyga pagal pajėgumą yra tik 53-ia, bet dabar tampa pirma, kuri po karantino atnaujins kovas. O pirmieji laimi daugiausiai.

Kai kurių šalių čempionatai Europoje išvis nebus atnaujinti, o iš pajėgių lygų pirmieji tai padarys vokiečiai, kurie tikisi žaisti gegužės 15-ąją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.