„Liverpool“ turėjo titulą kišenėje, bet dėl autsaiderių kaprizų gali likti tuščiomis

Ar bus oficialiai užbaigtas dėl koronavirusio sustabdytas Anglijos futbolo čempionatas, kuriame tvirtai pirmavęs „Liverpool“ jau buvo vadinamas „be penkių minučių“ čempionu? Kliūtimi gali tapti mažesnių klubų atsisakymas žaisti neutraliose aikštėse. Tokiu atveju „Liverpool“ liktų tuščiomis.

„Liverpool“ jau buvo vadinamas „be penkių minučių“ čempionu.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
„Liverpool“ jau buvo vadinamas „be penkių minučių“ čempionu.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
„Liverpool“ jau buvo vadinamas „be penkių minučių“ čempionu.<br>AFP/Scanpix nuotr.
„Liverpool“ jau buvo vadinamas „be penkių minučių“ čempionu.<br>AFP/Scanpix nuotr.
„Liverpool“ jau buvo vadinamas „be penkių minučių“ čempionu.<br>AFP/Scanpix nuotr.
„Liverpool“ jau buvo vadinamas „be penkių minučių“ čempionu.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

May 9, 2020, 11:02 PM

Anglijos „Premier“ lygos vadovybė gegužės 11-ąją rengia klubų pasitarimą ir balsavimą, kuris turėtų nuspręsti sezono likimą. Tam, kad būtų priimtas pasiūlymas užbaigti sezoną neutraliose aikštėse, reikia 14 iš 20 klubų pritarimo.

Priešingu atveju, sezonas tikriausiai liks nebaigtas, nes reikia sužaisti dar 92 mačus – daugiausiai iš visų Europos lygų.

UEFA aiškiai davė suprasti lygoms, kad sezoną reikia baigti iki liepos pabaigos, nes tam laikui jau planuojamas Europos klubų turnyrų startas.

Kol kas sugrįžimo datą iš pagrindinių futbolo valstybių paskelbė tik Vokietija, kuri pradės žaisti gegužės 16-ąją.

Prancūzijoje jau nutarta sezono netęsti, o Anglijoje, Ispanijoje ir Italijoje dar laukiama sprendimų. Šiose šalyse futbolo čempionatas yra daugiau nei sportas, todėl ilga pauzė turėtų ekonominių pasekmių ir valstybės mastu.

Šiuo metu Ispanijos ir Italijos komandoms jau leista treniruotis laikantis nustatytų apribojimų, tuo metu Anglijoje tokį draudimą planuojama panaikinti gegužės 18-ąją.

Be to, Anglijoje epideminė situacija yra pati blogiausia, todėl britams prireiks daugiau laiko, o jo tiesiog nėra.

Derybos kol kas vyksta lėtai svarstant įvairius variantus.

Vienas jų – visoms komandoms persikelti į Pertą Australijoje.

Kitas – baigti čempionatą Anglijoje, tačiau ribotame skaičiuje stadionų. Tai leistų sumažinti išlaidas ir užsikrėtimo COVID-19 riziką, tačiau ši idėja patinka ne visiems.

Tam kategoriškai priešinasi „Brighton“ ir Birmingamo „Aston Villa“ klubai, atskiri žaidėjai irgi nenori tokių sąlygų.

„Jeigu Vokietija gali žaisti savo arenose, tai kodėl negalime mes? Mes Anglijoje turime vienus geriausių stadionų, vienus geriausių klubų ir esame viena geriausių pasaulio lygų. Kodėl negalime užbaigti sezono taip, kaip jį pradėjome? Manau, visų lygų klubus jaudina idėja dėl neutralių stadionų. Nemanau, kad tai būtų teisinga“, – pareiškė „Brighton“ generalinis direktorius Paulas Barberis.

Tuo metu Anglijos trenerių asociacijos direktorius Richardas Bevanas perspėjo, kad klubams nesusitarus viso sezono rezultatai tikriausiai bus anuliuoti.

„Manau, kad tada taip atsitiks. Juk perpildytuose stadionuose nebus įmanoma laikyti socialinio atstumo“, – BBC teigė P.Bevanas.

Tada „Liverpool“ liks be trokštamo titulo.

Vis dėlto tokiu atveju ne vienas žmogus jį pripažins sezono čempionu, kad ir neoficialiu. Vienas jų – buvęs ilgametis Londono „Arsenal“ treneris Arsene'as Wengeras.

„Jurgenas Kloppas atliko puikų darbą. Juk „Liverpool“ laukė šio trofėjaus 30 metų. Kai pamatai, koks milžiniškas atotrūkis nuo artimiausios komandos... „Manchester City“ atsilieka 25 taškais... Nesvarbu, kas bus nuspręsta Anglijoje, bet manau, kad kiekvienam „Liverpool“ yra šio sezono čempionas, – pareiškė A.Wengeras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.