Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Po mažamečio sūnaus mirties – šokiruojanti tėvo išpažintis: reikalaujama įkalinimo iki gyvos galvos

Žiauri ir protu sunkiai suvokiama tragedija sukrėtė Turkijos visuomenę. Istorijos dėmesio centre atsidūrė „Bursa Yildirimspor“ futbolo klubo gynėjas Cevheras Toktašas. 32-ejų metų sportininkas praėjus vienuolikai dienų po jo penkiamečio sūnaus mirties pats atėjo pas policijos pareigūnus ir prisipažino, kad nužudė savo atžalą.

Prie<br>M.Patašiaus nuotr.
Prie<br>M.Patašiaus nuotr.
žvakė, žvakės<br>J.Stacevičiaus nuotr.
žvakė, žvakės<br>J.Stacevičiaus nuotr.
žvakė<br>J.Stacevičiaus nuotr.
žvakė<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Turkijoje futbolininkas pražudė savo sūnų.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Turkijoje futbolininkas pražudė savo sūnų.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

May 11, 2020, 9:22 PM

Istorija prasideda balandžio 23-ąją dieną, kuomet C.Toktašo sūnus buvo paguldytas į ligoninę dėl panašių į simptomų į COVID-19 viruso. Berniukas karščiavo, jam vis trūko oro kvėpuojant, smarkiai kosėjo.

Tėvas ir sūnus netrukus buvo ligoninėje izoliuoti skirtinguose kambariuose. Tačiau tą pačią dieną praėjus kelioms valandoms C.Toktašas ėmė kviesti medikus ir šiems pasakė, kad jo sūnus nebekvėpuoja. Berniukas skubiai buvo perkeltas į intensyvios terapijos skyrių, tačiau jo gyvybės išgelbėti nepavyko.

Atsižvelgus į sunkius berniuko simptomus, smurtinių žymių nebuvimą, buvo oficialiai nuspręsta, kad mirties priežastis – kvėpavimo sutrikimas.

Po dviejų dienų berniukas buvo palaidotas Hamitlerio kapinėse. Tačiau praėjus vienuolikai dienų C.Toktašas atvyko į vietinę policijos nuovadą ir prisipažino, kad nužudė savo sūnų. Kalbėdamas su pareigūnais jis atskleidė šiurpias nusikaltimo detales. Vyriškis pasinaudojo proga, kuomet liko vienas su vaiku ir šį uždusino.

„Aš uždėjau pagalvę ant sūnaus galvos, kuomet jis gulėjo ant nugaros. 15 minučių laikiau ją prispaudęs ir nepakėlęs. Visą tą laiką jis su manimi kovojo. Kai jis nustojo judėti, aš pakėliau pagalvę. Tuomet surikau, kad nesukelčiau įtarimo“, – policininkams pasakojo savo sūnų nužudęs futbolininkas.

Iš karto buvo keliamas klausimas ar vyriškis yra pakaltinamas ir ar neturi psichinių sutrikimų. Pats C.Toktašas teigė, kad jis nemylėjo savo sūnaus ir ligoninėje jį ištiko nervinis priepuolis.

„Gegužės 4 dienos vakare aš nusprendžiau prisipažinti, ką padariau. Aš iki tol niekam nesakiau – nei žmonai, nei savo motinai, nei savo tėvui. Jie galvojo, kad sūnus žuvo dėl medikų aplaidumo.

Pagalvojęs, ką aš padariau, išsigandau ir nutariau prisipažinti. Aš niekada nemylėjau jauniausiojo mūsų sūnaus nuo pat gimimo, negaliu to paaiškinti. Tai buvo vienintelė priežastis, kodėl aš jį nužudžiau. Neturiu aš psichinių sutrikimų“, – tikino C.Toktašas.

Vyriškis po prisipažinimo buvo nedelsiant suimtas ir greitu metu jo laukia teismas. Turkijos žmonių teisių aktyvistai ragina, kad futbolininkas būtų nubaustas atitinkama bausme – laisvės atėmimu iki gyvos galvos.

Nužudyto berniuko kūnas buvo iškastas ir bus atliekama ekspertizė dėl mirties priežasties.

C.Toktašas per savo karjerą žaidė daugiausiai žemesniuose Turkijos futbolo divizionuose. 2007-2009 metais jis priklausė Turkijos aukščiausios lygos „Hacettepe“ klubui, kuriame pagrindinėje sudėtyje sužaidė septynerias rungtynes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?