Lygiai prieš septynerius metus: D. Beckhamas su ašaromis išlydėtas iš futbolo

2013-ųjų gegužės 18-ąją vienas iš geriausių visų laikų pasaulio futbolininkų anglas Davidas Beckhamas sužaidė savo paskutiniąsias karjeros rungtynes.

 Davidas Beckhamas<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
 Davidas Beckhamas<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Tomas Gustas

May 18, 2020, 3:37 PM, atnaujinta May 18, 2020, 3:54 PM

Lygiai prieš septynerius metus gegužės 18-ąją vykusiose Prancūzijos „Ligue 1“ čempionato rungtynėse D. Beckhamo atstovaujama „Paris Saint Germain“ nugalėjo „Brest“ ekipą rezultatu 3:1 ir užsitikrino galutinę pirmąją poziciją stipriausioje Prancūzijos futbolo lygoje.

Dar prieš keletą dienų iki šių rungtynių apie savo pasitraukimą iš didžiojo futbolo oficialiai pranešęs legendinis futbolininkas paskutinįjį savo karjeros susitikimą sužaidė avėdamas specialaus dizaino futbolo batelius, ant kurių buvo užrašyti vaikų ir žmonos vardai.

Pati D. Beckhamo žmona Victoria Beckham kartu su atžalomis šį susitikimą stebėjo futbolo stadione.

Paskutinėse kareros rungtynėse komandos kapitonu tapęs anglas pasižymėjo rezultatyviu perdavimu, o 80-ąją rungtynių minutę, atlikus keitimą, vienas iš geriausių visų laikų planetos žaidėjų neslėpė ašarų, kurios buvo lydimos daugiatūkstantinės žiūrovų minios ovaciomis stadione.

Pasibaigus rungtynėms futbolininkas savo komandos draugų buvo mėtomas į orą, o iškovodamas Prancūzijos čempiono titulą D. Beckhamas tapo vieninteliu Anglijos futbolininku, kuriam pavyko laimėti keturis skirtingus nacionalinius čempionatus: Anglijos su „Manchester United“, Ispanijos su „Real“, JAV su „Galaxy“ ir Prancūzijos su „Paris Saint Germain“.

Per savo karjerą šis žaidėjas yra sužaidęs 650 susitikimų per kuriuos pelnė 114 įvarčių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.