Italija sugrįžta į futbolą – čempionato startas birželio 20-ąją

Itin sunkiai nuo koronaviruso nukentėjusi ir tūkstančius žmonių dėl viruso palaidojusi Italija bando vaduotis nuo pandemijos. Vienas iš šio vadavimosi elementų – sporto varžybų atnaujinimas. Ketvirtadienį šalies sporto ministras Vincenzo Spadafora patvirtino, kad „Serie A“ kovos į stadionus sugrįš birželio 20 dieną.

Turino „Allianz“ stadionas kelis mėnesius stovėjo tuščias<br> Reuters/Scanpix.com nuotr.
Turino „Allianz“ stadionas kelis mėnesius stovėjo tuščias<br> Reuters/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 29, 2020, 12:28 PM

Teigiama, kad varžybų medicininiai leidimai yra panašūs į tuos, kurie buvo pateikti norint klubams pradėti treniruotis. Komandos pirmenybėse kovos kas tris dienas.

Kol kas kovos vyks be žiūrovų arba leidus valdžiai, stadione bus iki 325 futbolo aistruolių, kurie sėdės 2 metrų atstumu vienas nuo kito.

Numatyta, kad sportininkai kas savaitę turėtų būti testuojami ir jei nors vienas ekipos žaidėjas susirgs koronavirusu, visa komanda turės karantinuotis 14 dienų savo treniruočių bazėje.

Šiuo metu „Serie A“ pirmenybėse pirmauja Turino „Juventus“ ekipa, kuri turi tik vieno taško pranašumą prieš Romos „Lazio“.

Prieš prasidedant Italijos futbolo pirmenybėms birželio 13-ąją planuojama sužaisti atsakomąsias „Coppa Italia“ pusfinalio rungtynes, tačiau joms reikės atskiro Sporto ministro įsakymo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.