Lietuvos paplūdimio rinktinė renkasi į Birštoną, komandoje – keturi nauji veidai

Dvi stovyklas dėl koronaviruso atšaukusi Lietuvos paplūdimio rinktinė birželio 3–7 dienomis renkasi į Birštoną, kur pradės pasiruošimą 2020–ųjų sezonui. Tarp trylikos vyriausiojo trenerio Sahibo Mammadovo pasirinkimų – 4 naujokai: kauniečiai Deividas Stradalovas ir Elvinas Navickas, jurbarkietis Arnas Levanauskas bei Lukas Jasinskas iš Kazlų Rūdos.

 Lietuvos paplūdimio rinktinė renkasi į Birštoną, komandoje – keturi nauji veidai.<br> LFF.lt nuotr.
 Lietuvos paplūdimio rinktinė renkasi į Birštoną, komandoje – keturi nauji veidai.<br> LFF.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 29, 2020, 10:26 AM

„Papildymai buvo neišvengiami dėl to, kad komandoje turėtumėm didesnę konkurenciją. Po praėjusių metų netekome tik vartininko Mindaugo Malinausko, kuris dirba „Riterių“ klube. Visi kiti naujokai užims ne kažkieno vietą, o tiesiog papildys sąrašą ir sudarys konkurenciją.

Mano tikslas – sudaryti tokią rinktinę, kurioje vyktų rotacija, o į turnyrus vyktų tik geriausiai tą dieną pasiruošę futbolininkai. Kadangi dvi stovyklas buvome priversti praleisti, tai tiek šioje stovykloje Birštone, tiek liepos mėnesį įvyksiančioje stovykloje Prienuose privalėsime padirbėti iš peties. Per penkias dienas esu suplanavęs dešimt treniruočių, kurių trukmė 2 – 2,5 valandos. Aišku, keisis ir darbo specifika“, – pasakojo S.Mammadovas.

Likęs devintukas praėjusiais metais dalyvavo Italijoje vykusioje Europos čempionato atrankoje. Tarp žaidėjų ir koronavirusą išsigydęs vyriausias rinktinės kandidatas Pavelas Smolkovas.

„Nemanau, kad stovykloje būsiu kažkuo išskirtinis. Vyriausias? Visame pasaulyje paplūdimio futbolą žaidžia vyresni žaidėjai. Bus sunku? Manau, kad taip. Visi vėl pratinsimės prie smėlio, pratinsimės prie kamuolio ir panašiai. Sportavimas namuose, bėgiojimas ir kiti dalykai niekaip nepakeis tikros treniruotės ant smėlio.

Dabartinės stovyklos pagrindas – pasiruošti fiziškai, nors po truputėlį artėti prie savo geriausios formos. Akivaizdu, kad laukia penkios sunkios dienos“, – sakė P. Smolkovas.

Panašios nuomonės laikosi ir vienas rinktinės lyderių Aivaras Meškinis. Pastarasis šiemet jau turėjo galimybę išbandyti smėlį.

„Be abejo, kad dauguma fiziškai būsime silpnesni nei buvome pernai. Dėl to, mūsų rinktinei dabar yra svarbu kuo daugiau žaisti, treniruotis, įgauti patirties. Karantino metu praradome dvi stovyklas, per kurias ankstesniais metais žengdavome didelius žingsnius į priekį. Dabar esame tokioje padėtyje, kad tie žingsniai būtų dar didesni.

Tikiu, kad visi būsime „išalkę“ sporto, pasiilgę vienas kito, o šimtaprocentinis atsidavimas leis pakelti smėlį į viršų taip, kad maža nepasirodys (šypsosi). Motyvacija ir atsidavimas, neabejotinai stovykloje bus pagrindiniai veiksniai.

Aš asmeniškai noriu laimėti viską. Esu realistas, suprantu, kad pasaulio čempionais per metus netapsime, tačiau parodyti sau, savo vaikams, draugams, Lietuvai, kad esame vieningi tikrai galime. Savo komandai linkiu iškelti galvas, dirbti ir siekti maksimumo“, – kalbėjo A. Meškinis.

Lietuvos paplūdimio rinktinės kandidatai:

Modestas Petrauskas

Simas Jankauskas

Mantas Makutunovičius

Aivaras Meškinis

Pavelas Smolkovas

Paulius Giedraitis

Audrius Plytnikas

Aleksandras Lebedevas

Redas Graičiūnas

Deividas Stradalovas

Arnas Levanauskas

Elvinas Navickas

Lukas Jasinskas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.