„Ekraną“ iš numirėlių prikėlęs T. Malinauskas – apie skambų sugrįžimą ir „Pirmosios armados“ planus

2014 metų A lygos sezonas buvo paskutinis, kai jame dar žaidė legendinis Panevėžio „Ekrano“ klubas. Tačiau tą sezoną daugkartinis Lietuvos čempionas jau nebuvo panašus į save.

 Panevėžio futbolo legenda vėl gyva.<br> Lrytas.lt montažas
 Panevėžio futbolo legenda vėl gyva.<br> Lrytas.lt montažas
Panevėžio komandos sirgaliai trečiadienį vėl galis palaikyti saviškius namų stadione.<br>M.Kulbio nuotr.
Panevėžio komandos sirgaliai trečiadienį vėl galis palaikyti saviškius namų stadione.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 17, 2020, 11:32 AM, atnaujinta Jun 17, 2020, 3:23 PM

Komandoje žaidė daug jaunimo, o sezoną pavyko tik vos ne vos užbaigti. Galiausiai skolos pasmaugė „Ekraną“ ir 2015 metais klubas negavo teisės žaisti A lygoje. Dar po metų buvo paskelbtas ir bankrotas. Pagrindiniu legendinio klubo inkaru tapo tuometis komandos prezidentas Aušrys Labinas.

2017 m. liepą Panevėžio apygardos teismas A.Labiną pripažino kaltu dėl 2 milijonų 510 tūkst. eurų pasisavinimo, lėmusio klubo žlugimą, ir nuteisė ketverių metų laisvės atėmimo bausme, jos vykdymą atidedant.

Tačiau birželio mėnesį Lietuvos futbolo padangėje apskriejo netikėta žinia: „Aukštaitijos“ komanda nupirko „Ekrano“ vardą ir legendinis futbolo klubas atgimė.

Dabartinis komandos vadovas Tomas Malinauskas su lrytas.lt pasidalino mintimis apie idėją atgaivinti Panevėžio futbolo legendą, aktyviųjų sirgalių palaikymą ir ateities viziją.

– Kaip kilo idėja perpirkti „Ekrano“ vardą ir ar ta idėja jau senai buvo gyva?

– Nuo mūsų klubo atsiradimo gyvavo šita idėja. Norėjome iškarto grįžti su „Ekrano“ vardu, tačiau jo prekinio ženklo kaina buvo brangi. Dabar paskambino iš Telšių žmogus su klausimu, kodėl mes nieko nedarome dėl šio vardo. Viskas tada vyko labai greitai ir ekspromtu.

Yra likę keli mėnesiai iki bankroto uždarymo, tai ir sakėme, kad jeigu ne dabar, tai kada? Tai ir bandome, darome. Nieko neprarasime.

– Jeigu ne paslaptis, tai kiek kainavo „Ekrano“ vardas?

– Matote, abi pusės sutarėme, kad neatskleisime.

– Ar prieš priimant šį sprendimą bendravote su klubo aktyviaisiais sirgaliais iš „Pirmosios armados“?

– Taip, bendravome. Kai tik pasikalbėjome su bankroto administratoriumi, tai iškarto skambinome jiems. Pasikalbėjome ir iš jų supratome, kad turėsime palaikymą. Daug žmonių apklausėme, buvusių ekraniečių ir šiai dienai gauname skambučių, kad šis vardas jiems daug ką reiškia.

– Tad artimiausiu metu galime vėl stadionuose pamatyti aktyvų „Ekrano“ palaikymą?

– Trečiadienį žaisime Lietuvos futbolo taurės (LFF) rungtynes su Alytaus „Dainavos“ komanda ir mano žiniomis planuoja apie 70 žmonių ateiti palaikyti iš „Pirmosios armados“ pusės, neskaitant „Dainavos“ sirgalių su kuriais jie yra geri draugai. Bendrai paėmus jų gali būti apie 120.

– Jūs savo socialinio tinklo paskyroje gana skambiai pasisakėte apie ilgalaikius klubo tikslus. Ketinate siekti vėl sugrįžti į Lietuvos futbolo elitą?

– Šiemet keliami tiksliai patekti į I lygą, į ja pateks dvi komandos iš II lygos sportiniu principu. Toks būtų noras. Toliau reiks finansiškai sustiprėti, norint išsilaikyti I lygoje. Patekus į ją tikimės, kad ir atsiras daugiau potencialių rėmėjų, atsiras miesto parama. Ieškome ir generalinio rėmėjo.

Eisime, bandysime, marketingo vadovas kurs strategiją, kaip pritraukti partnerius. Manau, kad jis su savo iškalba tą pasieks. Be to, jis turi minčių ir užsienio įmones pakalbinti. Tikimės, kad anksčiau ar vėliau rasime tą generalinį rėmėją.

Anksčiau turėjome minimalų palaikymą, dabar labai daug kalbų, daug visko, jaučiame, kad yra didžiulis susidomėjimas.

– Ar jau teko bendrauti su miesto savivaldybe? Koks jos požiūris būtų?

– Kaip dėl požiūrio, tai dar nežinau. Nebuvome, nekalbėjome kol kas.

– Šiuo metu A lygoje žaidžia kita miesto komanda „Panevėžys“. Ar ilgalaikėje perspektyvoje išsitektų dvi komandos iš Panevėžio A lygoje?

– O kodėl gi ne? Žiūrint kokia strategija pasirinkta būtų. Mes bandome susigrąžinti kitur žaidžiančius panevėžiečius. Šiai dienai dar neišgirdau nei vieno neigiamo atsakymo, jei patektume į I lygą.

– Apskritai ar teko bendrauti su „Panevėžio“ klubo vadovais? Galbūt klausėte, kodėl jie nebandė pirkti „Ekrano“ vardo, o ir tam platformą su dalyvavimu A lygoje turėjo tikrai neblogą?

– Tokių dalykų neklausėme. Būtų nupirkę, būtume ir pasidžiaugę, kad viskas atgimė. Galbūt norėjo naujo puslapio, žlugus „Ekranui“ nenorėjo sąsajų, buvo likusios kreditoriams skolos. Dabar tie teisiniai dalykai visi dėliojasi, šiaip dėl šio klubo žlugimo buvo kaltas vienas žmogus. Taip nusprendė teismas.

Galbūt viskas dar buvo per šviežia, o pradžioje kaina buvo per didelė – apie 50 tūkstančių eurų. Tačiau žvelgiant į visas emocijas, ta kaina praktiškai jau atsipirko (juokiasi, – red.). Kalbu ne apie finansinius dalykus, bet apie žmonių reakcijas. Daug sveikino, daug linkėjo sėkmės, nebuvo kažkokių labai priešiškai nusiteikusių.

– Kaip bus su „Ekrano“ namų rungtynėmis? Bandysite žaisti „Aukštaitijos“ stadione, kuris yra neatsiejama klubo dalis?

– Tai vat taurės rungtynėms, pirmai tokiai šventei vargais negalais gavome. Toliau visos kitos rungtynės vyks dar ant dirbtinės dangos prie „Žemynos“ progimnazijos.

– Jei pateksite į I lygą, tai veikiausiai bandysite derėtis dėl „Aukštaitijos“ stadiono?

– Vienareikšmiškai. Aš tą iš karto pasakiau „Panevėžio“ klubui, kad keliai kirsis. Norėsime ir treniruotis. Turime stadioną, jame žaidžia viena komanda, nėra pilnai išnaudojamas. Kodėl negalime dviese žaisti? Jeigu netgi Milane didieji klubai išsitenka.

Kol kas dabar yra monopolija, mums II lygoje užteks ir tos dirbtinės. Tačiau jei pateksime į I lygą, tikrai bandysime visomis jėgomis gauti ir „Aukštaitijos“ stadioną.

– O jei netyčia Aušrys Labinas pasisiūlys komandai padėti?

– Manau, kad jau užverstas šis puslapis, mes jau kaip nors savo jėgomis (juokiasi, – red.).

Šiaip jau teko kalbėtis su keliais partneriais iš senesnių „Ekrano“ laikų, tai sveikino mūsų žingsnį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.