Nyderlandų sąlygos futbolui: jokių dainų ir skanduočių, po įvarčio „valio“ – tik labai tyliai

Nyderlandų futbolo sirgaliams teks pratintis prie visiškai kitokio elgesio stadionų tribūnose. Nuo kito sezono nebus garsių dainų, skanduočių bei rėkavimų po įvarčio. Nyderlandų premjeras Markas Rutte ketvirtadienį įvardijo visas sanitarines priemones, kurių bus imtasi per kito sezono futbolo pirmenybių akistatas.

„Feyenord“ klubo sirgalė<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
„Feyenord“ klubo sirgalė<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 25, 2020, 5:09 PM, atnaujinta Jun 26, 2020, 9:46 AM

Kaip konstatavo Nyderlandų valdžios atstovas, sirgaliams bus leidžiama lankyti čempionato rungtynes, tačiau jiems bu uždrausta dainuoti ir rėkti tribūnose. Be to visi į stadioną atėję žmonės privalės laikytis socialinės distancijos – pusantro metro, praneša portalas fcuupdate.

„Sirgaliai privalės laikytis distancijos, kitu atveju mes dar labiau griežtinsime apribojimus. Į stadioną bus galima atsinešti trimitus, tačiau tik tuos, kurie leidžia garsus spaudžiant mygtukus.

Galima bus negarsiai po įvarčio sušukti „valio“, tačiau tikrai ne daugiau...Sakysime, tas „valio“ turi būti labai tylus. Taip, tai nėra labai linksma ir neužveda, tačiau tyrimai parodė, kad šaukiant, rėkiant ir dainuojant labai padidėja galimybė užsikrėsti koronavirusu“, – tikino olandų Premjeras.

Nyderlandų futbolo čempionatas buvo nutrauktas balandį be nugalėtojo paskelbimo. Naujojo sezono startas kol kas numatytas rugsėjo 1 dieną, tačiau jau kalbama, jog data bus perkelta į liepos 1 dieną.

M.Rutte taip pat patvirtino, jog atsiradus net ir menkiausiai pandemijos grėsmei „viskas bus uždaroma ir stabdoma“.

Premjeras priminė, jog lauke kur kas sunkiau užsikrėsti koronavirusu, nei uždaroje patalpoje, bet nemažai žmonių COVID-19 pasigavo per Čempionų lygos dvikovą tarp italų „Atalanta“ ir ispanų „Valencia“ ekipų Bergame – šiame mieste buvo vienas didžiausių Europos „koronaviruso laužų“.

Taip patr tikinama, jog Čempionų lygos mačas tarp „Liverpool“ ir „Atletico“ po kurio laiku nusinešė 41 gyvybę: tiek žmonių nesugebėjo persirgti ligos ir iškeliavo Anapilin.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.