Išblėsęs „Riterių“ džiaugsmas: po gėdingiausio pralaimėjimo – kalbos apie nesuvaldytą rūbinę

„Jokios kovos, jokio charakterio… Toks žaidimas netenkina nei klubo valdžios, nei žaidėjų, nei manęs“, – tokia fraze savo darbą Vilniaus „Riterių“ komandoje užbaigė strategas Mindaugas Čepas.

 Sostinės komanda Vilniaus derbyje patyrė gėdingą pralaimėjimą.<br>E.Žaldario/fkriteriai.lt nuotr.
 Sostinės komanda Vilniaus derbyje patyrė gėdingą pralaimėjimą.<br>E.Žaldario/fkriteriai.lt nuotr.
 Sostinės komanda Vilniaus derbyje patyrė gėdingą pralaimėjimą.<br>E.Žaldario/fkriteriai.lt nuotr.
 Sostinės komanda Vilniaus derbyje patyrė gėdingą pralaimėjimą.<br>E.Žaldario/fkriteriai.lt nuotr.
 Sostinės komanda Vilniaus derbyje patyrė gėdingą pralaimėjimą.<br>E.Žaldario/fkriteriai.lt nuotr.
 Sostinės komanda Vilniaus derbyje patyrė gėdingą pralaimėjimą.<br>E.Žaldario/fkriteriai.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jun 29, 2020, 3:33 PM, atnaujinta Jun 29, 2020, 4:22 PM

Sekmadienį Vilniaus derbyje patirtas pralaimėjimas 0:7 „Žalgiriui“ juodomis spalvomis nudažė „Riterių“ klubų istoriją. Tokio didžiulio pralaimėjimo jei nebuvo patyrę nei A lygoje, kurioje žaidžia nuo 2014 metų, nei per 34 tarpusavio ankstesnius susitikimus su žalgiriečiais.

Nors dar mažiau nei prieš mėnesį „Riteriai“ pirmose atnaujintose A lygos rungtynėse po karantino 1:0 įveikė „Žalgirį“ ir rūbinėje užkūrė čempionišką siautulį. Tačiau prabėgus keliems turams pergalės šūksnius keičia ašaros ir nusivylimas.

Praėjusio sezono prizininkai sekmadienį aikštėje atrodė tarsi mėgėjų būrelis prieš „Žalgirio“ futbolininkus, kurie tiesiog darė, ką norėjo. Nominaliai „Žalgiris“ buvo svečiai šiose rungtynėse, nes abu klubai savo namų rungtynes žaidžia tame pačiame LFF stadione, tačiau baltarusio Aleksejaus Bagos auklėtiniai šeimininkavo nuo pirmos iki paskutinės dvikovos minutės.

Du įvarčius standartinių padėčių metu mušė vidurio gynėjas Ivanas Tatomirovičius, veteranas Saulius Mikoliūnas atidarė savo įvarčių sąskaitą, iki karantino pradžios žibėjęs Richlordas Enninas vartininką nuginklavo du sykius.

Tikru siaubu „Riteriais“ buvo ir Francis Kyeremehas, kuris per 55 žaidimo minutes pasiuntė kamuolį į vartus ir atliko du rezultatyvius perdavimus.

Vienas gėdingiausių rezultatų lyderių dvikovose

Praėjusiame sezone „Žalgiris“ užėmė antrąją vietą, o „Riteriai“ liko treti. Tad daugeliui toks rezultatas rungtynėse tarp A lygos prizininkų atrodė sunkiai suprantamas. Žvelgiant į pastarųjų A lygos sezonų metraščius, tokiu įvarčių skirtumu nei vienam klubui nepavyko laimėti prieš praėjusio sezono medalininkus.

2014 metų sezono pradžioje taps pats Vilniaus „Žalgiris“ sniegu nuklotame LFF stadione sutrypė Marijampolės „Sūduvą“ 8:1. Tačiau tuomet dabartiniai Lietuvos čempionai nebuvo A lygos prizininkai, o buvo užėmę 4-ąją vietą.

Žinoma, skambių pergalių ar gėdingų pralaimėjimų A lygoje tikrai buvo, tačiau tai įvykdavo lyderiams žaidžiant su turnyno lentelės dugne esančiomis komandomis. 

Rietenos klubo viduje?

„Kai nėra nei žaidimo, nei rezultatų, kažkas privalo prisiimti atsakomybę. Dažniausiai tai būna treneris. Aš asmeniškai nuo atsakomybės niekada nebėgau, o šiandienos rungtynės buvo paskutinis lašas“, – po rungtynių kalbėjo M.Čepas, kuris apie savo pasitraukimą auklėtiniams pranešė vos įžengęs į rūbinę.

„Riteriai“ gerokai atjaunino savo komandą pastaraisiais metais, kurioje žaidžia tikrai daug talentingų lietuvių. Tačiau be ryškesnio užsienio žaidėjų indėlio tenka konstatuoti, kad kadaise čempioniškam „Žalgiriui“ iššūkį metę „Riteriai“ kol kas lieka už stipriausiųjų komandų ketvertuko ribų.

Rungtynių komentatorius Karolis Tretjekas užsiminė, kad po pirmojo turo pralaimėjimo „Kauno Žalgiriui“ 0:3, M.Čepas ilgam ant suolo pasodino gynėją Ričardą Šveikauską. Anot komentatoriaus, šis tuo nebuvo patenkintas ir reiškė pretenzijas.

Liūdniausia, kad į startinę sudėtį jis grįžo būtent 7-ajame ture, kuriame teko gėdingai pralaimėti „Žalgiriui“.

Apie rūbinės problemas po rungtynių užsiminė ir M.Čepas.

„Dar per anksti kalbėti apie tai, kodėl nepavyko, tačiau aš priežastį matau rūbinėje. Mano pats didžiausias pralaimėjimas „Riteriuose“ tas, kad man nepavyko suvienyti vaikinų. Pergalės, visų pirma, gimsta ne aikštėje, o rūbinėje. Deja, man nepavyko“, – teigė jau buvęs „Riterių“ strategas.

Kova dėl vietos po saule Vilniaus mieste

Sekmadienio pralaimėjimas „Riteriams“ itin skaudus ir dėl to, kad klubas nuo 2019 metų pradžios oficialiai persikėlė iš Trakų į Vilnių. Ir norint rimčiau pakovoti dėl savivaldybės paramos, kuri didžiąja dalimi futbole yra nukreipta į „Žalgirį“, reiks solidesnių rezultatų, nei dabartiniai.

Kol kas A lygoje užiimant priešpaskutinę vietą ir tiesioginiams konkurentams dėl paramos pralaimint 0:7, vargu ar  „Riteriams“ ekspertų komisija skirs solidesnę Vilniaus miesto pinigų sumą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.