„Auksinis kamuolys“ šiemet liks našlaičiu – nugalėtojas nebus skelbiamas

Prancūzijos žurnalas „France Football“ pranešė, kad vienas iš prestižiškiausių pasaulio prizų – „Auksinis kamuolys“ (Ballon d'Or) šiemet nebus įteiktas. Tai susiję su pasauline koronaviruso pandemija, kuri nutraukė ir sustabdė futbolo varžybas visoje planetoje.

Lionelis Messi yra iškovojęs 6 „Auksinius kamuolius“<br> Sipapress/Scanpix.com nuotr.
Lionelis Messi yra iškovojęs 6 „Auksinius kamuolius“<br> Sipapress/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-07-20 16:29, atnaujinta 2020-07-28 10:56

„Pirmąkart savos istorijoje, kuri prasidėjo 1956-aisiais, „Ballon d'Or“ prizas nebus įteiktas 2020 metais dėl to, kad nėra aiškių prielaidų teisingai išrinkti geriausius iš geriausių. Mes galime viską paaiškinti“, – skelbiama „France Football“ pranešime.

Iki 2010 metų prancūzų futbolo žurnalas rinkdavo ir įteikdavo savo „Auksinį kamuolį“ apklausęs žaidėjus, trenerius bei žiniasklaidos atstovus.

Po to pagal sutartį su FIFA, „France Football“ ir Tarptautinė futbolo federacijų asociacija iki 2015 rengė vieną bendrą renginį ir apdovandavo bendrai renkamą geriausią planetos žaidėją.

Kai 2015-aisiais baigėsi sutartis, abi organizacijos jos nepratęsė, vykdė savo rinkimus – pagal „France Football“ ir FIFA versijas.

Nuo 2016 metų dukart „Auksinį kamuolį“ laimėjo portugalas Cristiano Ronaldo, po pasaulio čempionato Rusijoje geriausiuoju išrinktas kroatas Luka Modričius, o 2019-siais šeštąjį titulą iškovojo agrentinietis Lionelis Messi.

Į geriausio futbolininko titulą praėjusiais metais pretendavo 30 žaidėjų. Argentinietis nugalėjo, dar 5 kartus rinkimuose liko antras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.