Nevaldomos „Kauno Žalgirio“ gynėjo emocijos: smūgiai varžovams nepadarytų gėdos ir MMA narve

Sekmadienio dvikova tarp Vilniaus „Žalgirio“ ir „Kauno Žalgirio“ komandų gana liūdnai pasibaigė sostinės klubo žaidėjui Marko Karamarko. Šis pirmajame kėlinyje buvo pasiųstas į nokautą ir „Žalgirio“ treneriams teko keisti krauju pasruvusį savo futbolininką.

 Rudinilsonas A lygoje nevaldo emocijų.<br> Lrytas.lt montažas
 Rudinilsonas A lygoje nevaldo emocijų.<br> Lrytas.lt montažas
 Rudinilsonas A lygoje nevaldo emocijų.<br>M.Patašiaus nuotr.
 Rudinilsonas A lygoje nevaldo emocijų.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 3, 2020, 1:13 PM

Incidento kaltininkas – A lygoje liūdnai pagarsėjęs Kauno komandos gynėjas Rudinilsonas. 25-erių žaidėjas iš Bisau Gvinėjos nesuvaldė savo emocijų ir į „Žalgirio“ futbolininko repliką sureagavo mišrių kovos menų (MMA) stiliumi.

Prabėgdamas Rudinilsonas paprasčiausiai smogė galva M.Karamarko ir paguldė ant vejos. Netrukus rungtynių, kurias 3:1 laimėjo Vilniaus „Žalgiris“, teisėjas karštakošį gynėją išvijo iš aikštės.

Incidento epizodas nuo 48 minutės:

„Ačiū Dievui, bet nosis nelūžo. Dabar jis atsiuntė nuotrauką, tai nosis ištinus kone dvigubai“, – lrytas.lt apie „Žalgirio“ futbolininko sveikatą pakomentavo klubo direktorė Vilma Venslovaitienė.

Šiame sezone Rudinilsonas tvirtai pirmauja A lygoje pagal surinktas korteles. Jo sąskaitoje jau yra septynios geltonos ir viena raudona kortelė. Tačiau „Kauno Žalgirio“ futbolininkas šiame sezone iš aikštės galėjo būti išvarytas ir daugiau kartų.

Daug aistrų sukėlė Kauno komandos rungtynės su „Sūduvos“ klubu Marijampolėje 2-ajame ture birželio 1 dieną. Tuomet Lietuvos čempionų sirgaliai paviešino vaizdo įrašą, kuriame matyti kaip Rudinilsonas alkūne smogia Mihretui Topčagičiui bei kiti futbolininko žygdarbiai rungtynėse.

„Lietuvos futbolo federacijos (LFF) Drausmės komitetas jau pradėjo tyrimą po sekmadienio rungtynių dėl Rudinilsono elgesio subtilybių, ypač žinant, kad tai jau ne pirmas toks atvejis“, – lrytas.lt atskleidė LFF generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius.

Praėjusiame sezone žaidėjas dažnai rinkosi korteles, o porą kartų taip pat buvo išvarytas iš aikštės. Tačiau daugiausiai atgarsių susilaukė Rudinilsono konfliktas rungtynių metu su komandos draugu Martynu Matuzu.

Tuomet po A lygos 25-ojo turo rungtynių Panevėžyje „Kauno Žalgirio“ futbolo klubo vadovai priėmė griežtą sprendimą dėl mačo metu kilusio incidento tarp komandos narių. Jie dviems savaitėms suspendavo Rudinilsoną, o M.Matuzas apskritai buvo pašalintas iš komandos.

„Komandos futbolininkai peržengė ribas, todėl teko priimti atitinkamus griežtus sprendimus. Kilusio konflikto metu išryškėjęs atviras nesutarimų tarp žaidėjų demonstravimas ir nesutarimo priežastys visiškai prieštarauja „Žalgirio“ organizacijos vertybėms ir kultūrai.

Todėl negalime toleruoti tokių veiksmų ir privalėjome imtis griežtų priemonių, kad panašių situacijų ateityje būtų išvengta ir Lietuvoje augančiai jaunajai futbolo kartai galėtume diegti tinkamą pasaulėžiūrą“, – praėjusiais metais situaciją komentavo „Kauno Žalgirio“ direktorius Eimantas Pūras.

Konflikto pradžia nuo 1 val. 38 minutės:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.