Dėl A. Lukašenkos režimo atsisakiusiam žaisti baltarusiui – Lietuvos sportininko patyčios

Aistros Baltarusijoje ir toliau nerimsta, o vis aktyvesni tampa sportininkai, kurie nėra patenkinti Aliaksandro Lukašenkos režimu.

 Simas Skinderis Baltarusijos futbolininką išvadino klounu.<br> Lrytas.lt montažas
 Simas Skinderis Baltarusijos futbolininką išvadino klounu.<br> Lrytas.lt montažas
 Simas Skinderis Baltarusijos futbolininką išvadino klounu.<br> Lrytas.lt montažas
 Simas Skinderis Baltarusijos futbolininką išvadino klounu.<br> Lrytas.lt montažas
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 15, 2020, 3:38 PM, atnaujinta Aug 15, 2020, 3:55 PM

20-metis baltarusis Ilja Škurinas sulaukė kvietimo į nacionalinės futbolo rinktinės išplėstinį kandidatų sąrašą, tačiau viešai pareiškė, kad joje nežais, kol šalį valdys A.Lukašenka.

Tokią savo poziciją Maskvos CSKA klubui priklausantis puolėjas išreiškė viešai savo socialinio tinklo „Instagram“ paskyroje.

„Apie patekimą į rinktinės sąrašus sužinojau socialiniuose tinkluose, todėl ir savo atsakymą pateiksiu čia. Aš atsisakau žaisti nacionalinėje komandoje iki tol, kol gyvuoja A.Lukašenkos režimas. Tegyvuoja Baltarusija“, – rašė I.Škurinas.

Jaunas puolėjas praėjusiame sezone žaidė Baltarusijos čempionate ir įmušė 19 įvarčių. Netrukus jo talentu susidomėjo Maskvos CSKA klubas ir šis pasikvietė I.Škuriną į savo gretas.

Tačiau tokia jauno baltarusio futbolininko pozicija nepatiko buvusiam Lietuvos vartininkui Simui Skinderiui. Šiuo metu Minske gyvenantis 39-erių iš Panevėžio kilęs S.Skinderis socialiniame tinkle I.Škuriną išvadino klounu.

„Kloune, daugiau pakvietimo negausi...Nors ir taip iki rinktinės lygio dar toli“, – tokią žinutę socialiniame tinke „Facebook“ paliko S.Skinderis.

Toks lietuvio pasisakymas sukėlė aistras socialiniame tinkle, o netrukus į diskusijas su juo įsivėlė ir kiti tautiečiai.

Vartininkas Lietuvoje gynė Panevėžio „Ekrano“, Alytaus „Dainavos“, Tauragės „Tauro“ garbę, vėliau ne vienerius metus žaidė Baltarusijos klubuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.