„Riterių“ kapitonas T. Simaitis: „Metai keisti, bet turime progą nubraukti visas nesėkmes“

Lietuvos futbolo A lygoje paskutinę vietą užimantis Vilniaus „Riterių“ klubas antradienį stos į kovą UEFA Europos lygos atrankos rungtynėse su „Derry City“ ekipa iš Šiaurės Airijos ir bandys įrodyti, kad sezonas nėra pats blogiausias. Vienintelis šio etapo mačas vyks 19 val. Vilniuje, LFF stadione be žiūrovų.

 Tadas Simaitis tikisi, kad komandą žengs į kitą etapą.<br> fkriteriai.lt nuotr.
 Tadas Simaitis tikisi, kad komandą žengs į kitą etapą.<br> fkriteriai.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 25, 2020, 8:22 AM, atnaujinta Aug 25, 2020, 8:24 AM

Pirmadienį pasibaigus „Derry City“ klubo treniruotei, į LFF aikštę žengė ir „Riterių“ futbolininkai. Nors treniruotė pernelyg nesiskyrė nuo įprastinių, papildoma įtampa jautėsi.

„Tai svarbi diena mums. Turime šansą patekti į kitą etapą Europoje ir viskas, ką darome, yra sutelkta į tai. Akivaizdu, kad norime nugalėti, tačiau žinome, kad lengva nebus. Varžovai turi gerą komandą, stebėjome juos labai įdėmiai ir žinome jų žaidimo kokybę. Šiais laikais yra labai lengva gauti visą reikalingą informaciją, todėl apie juos žinome viską, ko reikia“, – sakė „Riterių“ vyriausiasis treneris suomis Tommi Pikkarainenas.

Dešimties komandų Airijos čempionate „Derry City“ futbolininkai šiuo metu yra penkti. Pastarosiose rungtynėse jie 3:1 nugalėjo autsaiderius „Cork City“ futbolininkus.

„Riteriai“ savo dvikovą su antrąją vietą užimančiu Vilniaus „Žalgiriu“ baigė lygiosiomis 2:2.

„Pagaliau sulaukėme rungtynių, kurios itin svarbios tiek klubui, tiek žaidėjams. Dalis jų apskritai pirmą kartą žais UEFA Europos lygos atrankoje. „Derry City“ komandoje netrūksta pajėgių žaidėjų, tačiau mes žiūrime ne tik į juos, tačiau ir į save. Mums tai labai svarbu. Džiaugiamės, kad burtai lėmė namų aikštę. Manau, kad kažkokį pranašumą dėl to turėsime.

Šie metai labai keisti – karantinas, neypatinga sportinė forma, pralaimėjimai… Metai keisti, bet turime progą padaryti teigiamą žingsnį ir atsirevanšuoti už visas nesėkmes“, – kalbėjo „Riterių“ kapitonas Tadas Simaitis.

Mačui LFF stadione teisėjaus Ville Nevalainenas iš Suomijos. Jo asistentai bus tautiečiai Sami Nykanenas ir Turkka Joonas Valjakka. 35-erių V.Nevalainenas savo karjerą aukščiausioje Suomijos lygoje pradėjo 2011-aisiais, o po trejų metų jam buvo suteikta FIFA kategorija.

Per šešerius metus V.Nevalaineno biografijoje yra vienos rungtynės UEFA Europos grupėje, vienos rungtynės pasaulio čempionato atrankoje, trejos rungtynės UEFA Čempionų lygos atrankoje ir penkerios rungtynės UEFA Europos lygos atrankoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.