Iš Barselonos – į Angliją: L. Messi pasirinko, kur tęs savo karjerą

„Barcelona“ klubą palikti nusprendęs Lionelis Messi jau žvalgosi į naują darbovietę. Vis mažiau lieka abejonių dėl argentiniečio žaidimo „Manchester City“ gretose.

 L.Messi keis klubus pirmą kartą savo karjeroje.<br> AP/Scanpix nuotr.
 L.Messi keis klubus pirmą kartą savo karjeroje.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 26, 2020, 8:46 AM, atnaujinta Aug 26, 2020, 10:11 AM

Ispanų žurnalistas Marcelo Bechleris skelbia, kad 33-ejų futbolininkas jau pranešė apie savo norą žaisti Mančesterio komandoje. Būtent šis žurnalistas ir informavo, kad L.Messi ketina palikti „Barcelona“ gretas.

Tą antradienį patvirtino pats klubas, o jo prezidentas Josepas Maria Bartomeu jau spėjo padėkoti futbolininkui už Barselonoje praleistą laiką.

Anglijoje L.Messi žaistų pas jam gerai pažįstamą trenerį Pepą Guardiolą, su kuriuo jam yra jau pavykę laimėti du Čempionų lygos trofėjus.

ESPN pranešė, kad L.Messi jau turėjo telefoninį pokalbį su „Manchester City“ strategu.

L.Messi su „Barcelona“ klubu buvo nuo pat 2001 metų. Jis į Barseloną atvyko dar vaikystėje ir žaidė visose grandyse – jaunimo komandoje, B ir C ekipose. Prie pagrindinės „Barcelona“ komandos jis prisijungė 2004-siais.

Antradienį „Marca“ skelbė, kad L.Messi jog pasinaudos sutartyje numatyta išlyga ir paliks šešioliką metų atstovautą klubą. Tikinama, kad išlyga galiojo iki birželio 10 dienos ir L.Messi tik iki to laiko galėjo pasitraukti ir nežaisti paskutiniojo numatyto sezono „Barcelona“, tačiau dėl koronaviruso pandemijos žvaigždė šiuo punktu pasinaudojo iki rugsėjo 10 dienos.

Kiek anksčiau „Mundo Deportivo“ paskelbė, kad „Barcelona“ galėtų atsisveikinti su ekipos veidu L.Messi, jei galimas klubas-pirkėjas už argentinietį paklotų net 700 mln. eurų.

Pradžioje žiniasklaidoje mirgėjo naujienos, kad už futbolininką pretendentai turėjo mokėti „tik“ 589 mln. eurų.

Lažybininkai jau pradėjo prognozuoti, kur L.Messi žais užsidarius vasaros perėjimų langui, kuris šiais metais užsidarys spalio 6-ą dieną. Nors spaudoje skelbiama, kad L.Messi įpirkti gali vos du klubai planetoje – „Manchester City“ ir Paryžiaus „Saint-Germain“, TOPsport ekspertai pastariesiems daug šansų nesuteikia.

TOPsport lažybininkai neabejoja, jog variantai yra tik du: šešis kartus Auksinio Kamuolio laimėtojas jungsis prie „Man City“, kur suvienytų gretas su buvusiu strategu bei bičiuliu Pepu Guardiola arba liks „Barcelona“ gretose ir tokiu būdu arba toliau rodys nesibaigiančią ištikimybę stringantiems katalonams, arba lauks kitos vasaros, kad klubą galėtų palikti be jokių trukdžių.

Jog L.Messi jau šį sezoną persikels į „Man City“ TOPsport lažybininkai vertina 45 proc. Štai tikimybė, kad argentinietis liks „Barca“ gretose, kuriose yra nuo 2001-ųjų, kai jam dar buvo 14 metų, vertinama 40 proc.

Prie favoritų įvardijama, tačiau iš TOPsport ekspertų tik teorines galimybes gaunanti PSG yra trečioje vietoje, tačiau tikimybė, jog L.Messi kelsis į Paryžių yra vertinama vos 5 proc. Kiek prasčiau yra vertinamos Milano „Inter“, „Manchester United“ bei Londono „Chelsea“ ekipos.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.