Minske – brutalus pareigūnų elgesys: iš treniruotės namo ėjęs futbolininkas atsidūrė ligoninėje

Baltarusijos žmonių protestai kaimynėje šalyje nesibaigia, o sekmadienį vienas iš futbolininkų nukentėjo dėl pareigūnų brutalumo.

 Suimant futbolininką šiam buvo sulaužytą nugara.<br> Lrytas.lt montažas
 Suimant futbolininką šiam buvo sulaužytą nugara.<br> Lrytas.lt montažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-09-01 12:46, atnaujinta 2020-09-01 12:51

Pranešama, kad „Krumkachi“ komandos žaidėjai Sergejus Koseka ir Pavelas Rassolko Baltarusijos sostinėje Minske keliavo iš treniruotės namo, kuomet buvo sučiupti policijos atstovų.

Suėmimo metu labiausiai nukentėjo S.Koseka, kuris pradžioje buvo pristatytas į areštinę, o vėliau nugabentas į ligoninę. Joje jam nustatytas nugaros slankstelio lūžis, taip pat buvo sumušti kepenys.

Policija futbolininkus apkaltino jų automobilio niokojimu, tačiau patys sportininkai tokius kaltinimus atmetė ir pareiškė, kad jie tikėjo namo. Pareigūnai juos užpuolė šalia protestuojų grupės gatvėje. Į ligoninę S.Koseka buvo vežamas policijos pareigūnų su uždėtais antrankiais.

33-ejų S.Koseka daugiausiai per savo karjerą žaidė įvairiose Baltarusijos klubuose. 2016-2017 metais jis ragavo ir legionieriaus duonos, kuomet žaidė Latvijos aukščiausioje lygoje ir vilkėjo Jūrmalos „Spartako“ marškinėlius.

S.Koseka Baltarusijos aukščiausioje futbolo lygoje yra sužaidęs per 100 rungtynių.

Dabartinis jos klubas „Krumkachi“ žaidžia antroje pagal pajėgumą Baltarusijos lygoje ir užima trečiąją vietą.

Apie įvykius Baltarusijoje pasisakė ir Lietuvos futbolo rinktinės kapitonas Fiodoras Černychas. Lietuvis šioje šalyje žaidė 2009-2014 metais, tad kaimyninės šalies žiniasklaidai davė interviu apie protestus, Lietuvoje surengtą „Laisvės kelią“ ir A.Lukašenkos režimą.

Kaip pats futbolininkas patikino, nors ir pasisakė aštriai, tačiau jokių atgarsių po interviu nesulaukė.

„Ne, niekas nieko nerašė“, – paklaustas apie atgarsius po interviu sakė F.Černychas.

Futbolininkas taip pat pakomentavo situaciją, dėl kurios garsiausi šalies futbolininkai ir ledo ritulininkai vangiai kalba apie bėdas šalyje.

„Nežinau, gal uždraudė klubai. Kai kurios komandos yra pasirašusios, kad negali pasisakyti apie politiką Baltarusijoje. Gal tas ir lėmė“, – teigė F.Černychas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.