Atviras F. Černychas: apie kelionę į Lietuvą ir sunkiausius karjeros metus

Lietuvos rinktinės kapitonas Fiodoras Černychas turėjo vieną sudėtingiausių etapų savo karjeroje – traumos, pokyčiai klube ir COVID-19 pandemija sujaukė visus puolėjo planus. Vis dėlto lietuvis išlieka pozityvus ir tikisi, kad nesėkmingas ruožas jau baigėsi.

F.Černychas dėl pandemijos iš Rusijos turėjo grįžti per Kaliningrado sritį.<br>V.Skaraičio nuotr.
F.Černychas dėl pandemijos iš Rusijos turėjo grįžti per Kaliningrado sritį.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 4, 2020, 5:59 PM

Sudėtinga kėlionė į Lietuvą

F. Černychas neslėpė šypsenos pasakodamas apie kelionę į Lietuvą. Pasak puolėjo, jis turėjo vienintelę galimybę grįžti į gimtinę. „Kelionę į Lietuvą planavau jau seniai, ieškojau įvairių variantų, kaip galėčiau grįžti į Lietuvą ir radau tik vieną. Reikėjo iš Maskvos skristi į Kaliningradą, tuomet su automobiliu važiuoti dvi valandas iki Sovietsko miesto, tada pėščiomis pereiti per sieną ir įsėdus į automobilį dar trys su pusę valandos važiuoti iki Vilniaus.

Reikėjo filmuoti, kaip aš vienas nešiau visus daiktus pro sieną, praėjus pusę tilto ant mano kūno neliko nei vienos sausos vietos, buvau visas prakaituotas, bet galiausiai esu Lietuvoje.“

Apie sudėtingus metus Rusijoje

Rinktinės kapitonas pripažįsta, kad paskutiniai metai jam – sudėtingiausi karjeroje. Traumos, pokyčiai klube ir pandemija sujaukė visus puolėjo planus. „Tik atvažiavus į Orienburgą sužaidžiau rungtynes, tuomet atvykau į rinktinę ir susilaužiau koją. Praleidau apie pusantro mėnesio, grįžau į klubą sezono pabaigoje, likus vos kelioms rungtynėms. Žiemą pasikeitė treneriai, direktoriai, kurie padarė pokyčius komandoje. Vėliau pandemija, tik pradėjom žaisti ir du mėnesius teko praleisti. Tik pradėjau žaisti ir po trijų rungtynių vėl trauma gavau.

Tikiuosi, kad viskas pagaliau baigėsi ir šie metai bus geresni“, – vylėsi F. Černych.

Pažada kovoti dėl Lietuvos garbės

„Čia nėra abejingų – visi atvažiuoja kovoti dėl Lietuvos garbės. Kaip visada, norime kuo geriau pasirodyti, laimėti rungtynes bei surinkti kuo daugiau taškų. Atiduosime viską.

Kazachstanas – tikrai nebloga komanda, žiūrėjau kelias jų praeito etapo rungtynes, su keliais jų rinktinės žaidėjęs esu žaidęs vienoje komandoje. Laukia įdomios rungtynes. Dirbtinė danga visada buvo mūsų kozeris, tačiau ir kazachstaniečiai žaidžia ant tokios pačios, todėl dabar laukia apylygės rungtynes“, – teigė F. Černych.

Išsamiau apie F. Černycho tėvystės malonumus, naujokų integraciją rinktinėje, tikslus UEFA Tautų lygoje ir akistatą su Kazachstanu sužinosite vaizdo įraše.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.