Po nušvitimo Albanijoje net treneris V. Urbonas pripažino: „Žaidimas viršijo lūkesčius“

Lietuvos futbolo rinktinės žaidimas per Tautų lygos C pakopos D grupės rungtynes pirmadienį Albanijoje ir pergalė 1:0 maloniai nustebino net ir trenerį Valdą Urboną. Emocijoms retai pasiduodantis 52-ejų strategas po mačo Tiranoje sveikino savo auklėtinius, dar aikštėje su kiekvienu apsikabindamas arba susidauždamas rankomis.

 Valdas Urbonas sveikino žaidėjus.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
 Valdas Urbonas sveikino žaidėjus.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Įvartį 50-ąją min. pelnė Donatas Kazlauskas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Įvartį 50-ąją min. pelnė Donatas Kazlauskas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Lietuvos rinktinė nebuvo laimėjusi oficialių rungtynių nuo 2016 metų.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Lietuvos rinktinė nebuvo laimėjusi oficialių rungtynių nuo 2016 metų.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Valdas Urbonas džiaugėsi pergale.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Valdas Urbonas džiaugėsi pergale.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Sep 8, 2020, 7:26 AM, atnaujinta Sep 8, 2020, 9:35 AM

Žaidėjai buvo kur kas emocingesni, drabužinėje šūkaudami skanduotę „Lietuvaičiai, lietuvaičiai, hej, hej hej“. Jai dirigavo naujasis rinktinės kapitonas Saulius Mikoliūnas.

35-erių saugui tai buvo 86-osios rungtynės nacionalinėje komandoje ir turbūt vienos maloniausių. S.Mikoliūnas tapo rekordininku sužaidęs 85-ąjį mačą penktadienį Vilniuje su Kazachstanu, o Albanijoje jam teko perimti neatvykusio traumuoto kapitono Fiodoro Černycho pareigas.

Oficialiose rungtynėse Lietuvos rinktinė nebuvo laimėjusi nuo 2016 metų spalio 11 dienos, kai namuose įveikė Maltą 2:0.

Svečiuose lietuviai nebuvo laimėję oficialių rungtynių nuo 2014 metų rugsėjo 8 dienos, kai įveikė San Mariną 2:0.

„Džiaugiuosi tokia svarbia pergale, nes Lietuva po ilgos pertraukos nugalėjo oficialiose rungtynėse. Reikia pasveikinti žaidėjus, kurie atidavė visą širdį, tikėjo ta pergale ir tuo, ką darė aikštėje, o tas yra svarbiausia. Dėkoju tiems žmonėms, kurie mus palaikė ir laukė tos pergalės. Mums buvo labai svarbus tas palaikymas“, – kalbėjo V.Urbonas.

Lietuvių pergalę lėmė Vilniaus „Riterių“ žaidėjo Donato Kazlausko įvartis 50-ąją min., kai lietuvis perėmė albanų perdavimą, apėjo vartininką ir smūgiavo į paliktus vartus, o albanų gynėjui pritrūko kelių centimetrų, kad paliestų kamuolį.

Nors albanai kiek ilgiau kontroliavo kamuolį (54 proc.), lietuviai žaidė aktyviau ir pavojingiau. Albanai tik 5 sykius smūgiavo į vartus, o taikliai – tik sykį, kai baudos smūgį atrėmė Tomas Švedkauskas. Lietuviai smūgiavo 6 sykius, iš jų 4 – į vartų plotą. Albanai kėlė 6 kampinius, lietuviai – 3.

„Po penktadienio pralaimėjimo Kazachstanui reikėjo įnešti pataisų į komandą. Buvo tam tikros baimės, kad žaidėjai gali neatsigauti fiziškai, bet žaidimas ir žaidimo turinys viršijo lūkesčius.

Laikėmės žaidimo plano, išmušėme Albaniją iš sau būdingo žaidimo stiliaus. Tą pavyko padaryti, o viską vainikavo įvartis antrajame kėlinyje.

Turėjome dar vieną kitą progą padidinti skirtumą, o Albanijos rinktinė praktiškai nieko nesukūrė įsimintino, išskyrus baudos smūgį, kai puikiai sužaidė Tomas Švedkauskas“, – apie rungtynes V.Urbonas.

D grupėje kol kas visas ketverias rungtynes per du turus laimėjo svečiai.

„Šios rungtynės atstatė „status quo“ mūsų grupėje. Dabar visos komandos turi po lygiai taškų, tad mūsų pretenzijas ir lūkesčius lems artimiausios dvejos rungtynės namuose spalio mėnesį su Baltarusija ir Albanija. Po šių rungtynių bus galima padarytu didesnes išvadas“, – sakė V.Urbonas.

Šiuo metu FIFA reitinge Albanija yra 66-a, o Lietuva – 131-a.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.