„Žalgirio“ vartininkas M. Berkovecas: „Norvegijoje turime žaisti protingai“

Prieš kelionę žaisti UEFA Europos lygos rungtynių Norvegijoje Vilniaus „Žalgiris“ sėkmingai išlaikė du egzaminus – taurės akistatos ir koronaviruso testų.

 M.Berkovecas tikisi protingo žaidimo Norvegijoje.<br>fkzalgiris.lt nuotr.
 M.Berkovecas tikisi protingo žaidimo Norvegijoje.<br>fkzalgiris.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 16, 2020, 9:08 AM

Ketvirtadienį Europos lygos atrankos antrame etape „Žalgiris“ svečiuose žais su Norvegijos čempionato lyderiu „Bodo Glimt“.

Kaip ir prieš pirmojo etapo rungtynes, taip ir prieš antrojo, klubui teko rūpintis ne vien įprastu pasiruošimu rungtynėms. Komandai dukart atlikti COVID-19 testai.

Antrasis, atliekamas prieš išvykstant – privalomas pagal UEFA reikalavimus ir tampa savotišku pasu patekti į stadioną tiek rungtynėms, tiek treniruotei dieną prieš ją.

Kitas išbandymas laukė aikštėje – šeštadienį taurės ketvirtfinalyje nugalėta „Kauno Žalgirio“ komanda. Taip jau sutapo, kad būtent kauniečiai pirmajame atrankos etape žaidė su tuo pačiu Norvegijos klubu.

Prie žalgiriečių pergalės ir Europoje, ir taurės turnyruose nemažai prisidėjo sėkmingas Martino Berkoveco žaidimas.

Atsižvelgiant į tai, kad „Bodo Glimt“ šį sezoną Norvegijos pirmenybėse pelnė net 62 įvarčius per 17 rungtynių (vidutiniškai po 3,6 per rungtynes), o Europos lygoje į „Kauno Žalgirio“ vartus įmušė 6 kartus, daug darbo gali tikėtis ir „Žalgirio“ vartų sargas.

„Laimėjome paskutines dvi rungtynes, jaučiamės gerai, ruošiamės kitoms rungtynėms. Atremti tokius smūgius, kokius atrėmiau paskutinėse rungtynėse – toks mano darbas, – kalbėjo M.Berkovecas – Dabar laukia atsakingos rungtynės visiems. „Bodo Glimt“ – labai stipri komanda, jie įmuša daug įvarčių, bet mes irgi gera komanda. Turime kokybės. Reikia žaisti sumaniai, protingai. Yra daugiau šansų, nes tai tik vienerios rungtynės.“

Jis teigė ęsas patenkintas tiek savo sportine forma, tiek tuo, jog komandos gynybos grandyje yra susižaidimas: „Gerai jaučiuosi asmeniškai, gerai jaučiuosi komandoje, rungtynių metu. Tai, kad žaidžiame tokia pat sudėtimi gynyboje, gerai vartininkui.“

„Žalgirio“ treneris Aliaksejus Baga pasidžiaugė, jog komanda prieš kelionę išvengė rimtų traumų, o nuotaiką sustiprino pergalė.

„Mes rungtynėms ruošiamės geroje būklėje. Po rinktinių pertraukos pratęsėme sezoną su pergale, laimėjome taurės rungtynes. Psichologinė būklė gera, fizinė forma taip pat gera, traumų, ačiū Dievui, nepatyrėme. Sužeidimų, kurie neleistų žaisti Norvegijoje, nebuvo. Yra tik smulkių problemų, bet ne tokių, kurios trukdytų žaisti ir treniruotis visas dienas“, – kalbėjo strategas.

Pasak jo, laukia įdomus varžovas, įdomi dvikova.

„Tai varžovas su savo stiliumi, sava filosofija. Su nekantrumu laukiame šių rungtynių. Pagal žaidimo stilių, manierą man priminė praėjusių metų dvikovą, kai su BATE žaidėme prieš Trondheinmo „Rosenborg“, – kalbėjo treneris UEFA Čempionų lygos akistatą, kurią Baltarusijos klubas namuose laimėjo 2:1, o svečiuose pralaimėjo 0:2.

„Bodo Glimt“ ir „Žalgirio“ rungtynės vyks rugsėjo 17 d. nuo 19 val.

Antrojo atrankos etapo nugalėtojas kitame Europos lygos etape rugsėjo 24 d. išvykoje susitiks su „Shamrock Rovers“ (Airija) ir AC „Milan“ poros laimėtoju.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?
Gyvai
Gyvai: komentarai apie Vilniuje kilusį gaisrą ir situacijos suvaldymą