Lietuvos futbolo rinktinės žaidėjo komandoje sprogo „bomba“ – patvirtinta dešimt koronaviruso atvejų Klubas neplatina susirgusių žaidėjų pavardžių

Lietuvos rinktinės futbolininko Rolando Baravyko komandą Kipre išguldė koronavirusas. Atlikus testus vakar COVID-19 nustatytas net dešimt Famagustos „Nea Salamis“ žaidėjų ir trenerių.

 Rolando Baravyko ekipoje Kipre - koronaviruso protrūkis.<br> R.Stankevičiūtės nuotr.
 Rolando Baravyko ekipoje Kipre - koronaviruso protrūkis.<br> R.Stankevičiūtės nuotr.
 R.Stankevičiūtės nuotr.
 R.Stankevičiūtės nuotr.
 R.Stankevičiūtės nuotr.
 R.Stankevičiūtės nuotr.
 R.Stankevičiūtės nuotr.
 R.Stankevičiūtės nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Sep 20, 2020, 12:23 PM, atnaujinta Sep 20, 2020, 12:26 PM

Klubas viešai paprašė neplatinti ir neminėti užsikrėtusiųjų pavardžių.

„Šiuo sunkiu laikotarpiu svarbiausia yra palaikyti mūsų komandos atstovus ir jų šeimas“, – paaiškėjus sensacingai žiniai prašė „Nea Salamis“ klubas, įsikūręs Larnakoje.

25 metų gynėjas R.Baravykas rugsėjo pradžioje buvo išvykęs iš Kipro atstovauti Lietuvos rinktinei Europos Tautų lygos rungtynėse su Kazachstanu ir Albanija. Bet rugsėjo 13-ąją jau buvo „Nea Salamina“ gretose Kipro čempionate.

Pirmasis koronaviruso ligos atvejis nustatytas futbolininkui, rugsėjo 14-ąją atskridusiam iš Portugalijos per Vieną.

Po to buvo patikrinta visa komanda – tai yra 59 žmonės, tačiau visų testų rezultatai buvo neigiami. Vakar atlikti pakartotiniai testai penkiolikai klubo atstovų. Dešimt jų buvo teigiami.

Kipro futbolo čempionato pirmadienio rungtynės tarp „Nea Salamis“ ir „Doxa“ nukeltos.

25 metų gynėjas R.Baravykas sutartį su „Nea Salamis“ pasirašė praėjusį sezoną, kai po trejų metų Vilniaus „Žalgiryje“ nutarė išbandyti save užsienio lygoje.

Jis atvyko į „Nea Salamis“ vasarį, sezonui jau įpusėjus, ir netruko gauti vietą starto sudėtyje. Debiuto rungtynėse lietuvis atliko rezultatyvų perdavimą, sužaidė dar du kartus, o tada dėl koronaviruso pandemijos viskas sustojo.

„Buvo daug laiko, galėjau laukti kitokio pasiūlymo. Bet pasirinkau variantą sugrįžti į Kiprą, nes norėjau kuo greičiau sportuoti“, – praėjusį mėnesį interviu „Lietuvos rytui“ sakė R.Baravykas, tikėdamasis, kad šį kartą „Nea Salamis“ sezono koronavirusas nebenutrauks.

Naująjį sezoną Famagustos klubas spėjo sužaisti keturias Kipro futbolo lygos rungtynes ir vienerias rungtynes Kipro taurės turnyre, kur trečiadienį „Nea Salamis“ šventė pergalę prieš Liopetrijos „Achyronas“ 4:1.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.