Dėl „Futsal“ trofėjaus kausis ir naujokai

Lietuvos futbolo federacijos (LFF) „Futsal“ taurės nugalėtojas paaiškės pusmečiu vėliau, negu planuota. Dar pavasarį turėjęs vykti turnyro finalas numatytas po savaitės Prienuose, o dėl trofėjaus kausis net dvi Kauno komandos.

Dėl „Futsal“ trofėjaus kausis ir naujokai.<br>lff.lt nuotr.
Dėl „Futsal“ trofėjaus kausis ir naujokai.<br>lff.lt nuotr.
Dėl „Futsal“ trofėjaus kausis ir naujokai.<br>LFF nuotr.
Dėl „Futsal“ trofėjaus kausis ir naujokai.<br>LFF nuotr.
Dėl „Futsal“ trofėjaus kausis ir naujokai.<br>LFF nuotr.
Dėl „Futsal“ trofėjaus kausis ir naujokai.<br>LFF nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Oct 4, 2020, 9:42 AM

Kovoje dėl titulo liko keturios ekipos, kurios spalio 9-ąją varžysis pusfinaliuose, o jų laimėtojai dar po dviejų dienų – finale.

Vasario pabaigoje ir kovo pradžioje taurės turnyro ketvirtfinalio etapą įveikė FA „Šiauliai“, Vilniaus VDA, Kauno „Vytis“ ir „Gargždų pramogas“ sensacingai nugalėjęs Kauno „Aleksotas“.

Kovo 12-ąją buvo numatytas ir pirmasis pusfinalis, tačiau tądien dėl COVID-19 protrūkio LFF atšaukė visus savo renginius. Rimtų išbandymų laukiančios komandos nekantrauja įbėgti į aikštę ir žada nenuvilti gerbėjų.

Burtai išskirstė komandas

Kauno „Aleksoto“ futbolininkai burtais neturėtų skųstis – jiems teks susigrumti su pastaraisiais metais LFF „Futsal“ A lygoje žaidusia sostinės VDA komanda.

Pastaroji negali pasigirti dideliais laimėjimais, o šiemet pranešė išvis pasitraukianti iš pirmenybių. Taurės varžybų pusfinalis jai gali būti paskutinės oficialios varžybos.

Pergalė taptų reikšmingu įrašu klubo istorijoje, mat VDA dar niekada nėra žaidusi taurės finale.

To paties trokšta ir „Aleksoto“ futbolininkai, kurie pavasarį 4:2 privertė pasiduoti „Gargždų pramogas“ ir pirmą kartą atsidūrė pusfinalyje.

Daugkartiniai Lietuvos čempionai ir taurės laimėtojai Kauno „Vyčio“ futbolininkai pusfinalyje išbandys jėgas su gerai pažįstamu FA „Šiauliai“ klubu.

Šiauliečiai dėl pergalės prieš favoritus žadėjo atiduoti visas jėgas, o „Vyčiui“ ši dvikova po ilgos pertraukos bus rimtas jėgų patikrinimas.

Nebijo tituluoto varžovo

Klaidinga manyti, kad „Aleksoto“ komanda lig šiol buvo visiškai nežinoma „Futsal“ pasaulyje, – pavasarį kauniečiai tapo I lygos nugalėtojais.

Klubo vadovas Rimvydas Bakus atskleidė, kad šiemet „Aleksotas“ dar nebandys praverti A lygos durų, nes tokiam žingsniui reikia tinkamai pasiruošti – užsitikrinti finansavimą, surinkti futbolininkus. Didesnė tikimybė, kad su pajėgiausiomis šalies komandomis „Aleksotas“ grumsis kitąmet.

R.Bakus tikino net nežinantis, ko tikėtis pusfinalio dvikoje su sostinės VDA komanda, kuri paskelbė apie pasitraukimą iš A lygos.

„Nežinome, kas liko iš komandos, todėl sunku kalbėti apie jos pajėgumą“, – svarstė klubo vadovas.

Jis pats ir futbolininkai visiškai nesibaimina galimos dvikovos finale su „Vyčio“ komanda.

„Tikrai nebijome, visus juos gerai pažįstame, o taurės turnyre viską lemia viena dvikova ir gali įvykti visokių netikėtumų“, – kalbėjo V.Bakus.

Komandą kausto nežinomybė

„Tik pergalė finale, jokio kito tikslo net negali būti“, – apie pasirodymą LFF „Futsal“ taurės varžybose kalbėjo „Vyčio“ komandos vadovas Darius Gurskis.

Pasak jo, „Vytis“ nuo pavasario nežaidė oficialių rungtynių, todėl vaikinai nekantrauja išbandyti jėgas aikštėje.

Kita vertus, šiek tiek neramu, ar futbolininkai per priverstinę pertrauką neprarado turėtų įgūdžių.

Treniruotis komanda pradėjo pirmosiomis rugsėjo dienomis, tačiau jos sudėtis vis dar pasipildo.

Šį sezoną prie „Vyčio“ prisijungė vartininkas Gintaras Repšas, taip pat trys jauni futbolininkai. Laukiama atvykstant dviejų futbolininkų iš Ukrainos. Galbūt ateityje komandoje atsiras ir daugiau naujokų.

Nors porą pastarųjų metų smogiamąja „Vyčio“ jėga buvo futbolininkai iš Brazilijos, šiemet turbūt teks verstis be jų.

„Dėl kelionių apribojimų negalime išvykti net į kaimyninę Latviją sužaisti draugiškų rungtynių, todėl tokiomis sąlygomis ieškoti brazilų būtų pernelyg drąsu“, – svarstė D.Gurskis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.