Rinktinės lyderis A. Novikovas: „Nesvarbu kurioje pozicijoje, svarbu žaisti“

Sekmadienį Lietuvos rinktinė akistata su Baltarusija baigs pirmąjį UEFA Tautų lygos ratą. Nacionalinės rinktinės lyderis Arvydas Novikovas teigė, jog lietuviai akistatai – maksimaliai pasiruošę ir tiki, jog pavyks pratęsti sėkmingą seriją.

Arvydas Novikovas trokšta žaisti.<br>E.Žaldario/LFF nuotr.
Arvydas Novikovas trokšta žaisti.<br>E.Žaldario/LFF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 11, 2020, 4:29 PM

Apie šiltą priėmimą

A.Novikovas Turkijoje gali drąsiai vadintis žvaigžde. Padidėjęs sirgalių bei žiniasklaidos dėmesys, sirgalių Arvydo vardu kuriami profiliai socialinėje erdvėje bei pastovus žaidėjo sekimas A. Novikovui tapo kasdienybe. Pasak puolėjo, turkų svetingumą jis pajautė dar prieš pasirašant kontraktą.

„Dar nebuvau pasirašęs kontrakto, o jau gavau tūkstančius žinučių nuo turkų. Jie labai myli futbolą, jiems tai yra viskas, todėl svetingumas labai geras. Aišku, kai žaidi gerai, tai to dėmesio būna dar daugiau. Esu labai patenkintas, labai patinka sirgaliai – jie labai mane myli, todėl viskas gerai“, – teigė A.Novikovas.

Kalbėdamas apie savo dabartinį klubą puolėjas pabrėžė, jog komanda – naujai sukomplektuota, tačiau nepaisant to, pats jis jaučiasi komfortiškai.

„Į klubą atėjo daug naujų žaidėjų, o aš atėjau kartu su jais. Viso 11 naujų žaidėjų ir dabar pas mus labai geras kolektyvas, geras trenerių štabas, visi pasitiki, aikštėje duoda man laisvę kurti, todėl lengva žaisti. Jie pasitiki manimi, o aš – jais.

Turkijoje žaidžiu kairėje pusėje, būna situacijų, kuomet pasikeičiame pusėmis, bet daugiausiai laiko praleidžiu kairėje. Jaučiuosi komfortiškai, mane ir gynyboje gali pastatyti – aš žaisiu. Nesvarbu kurioje pozicijoje, svarbu žaisti. Vis dėlto, rinktinėje žaidžiu dešinėje, ten jaučiuosi kiek geriau“, – teigė rinktinės lyderis.

Nacionalinės rinktinės puolėjas pabrėžė, jog sau kelia aukščiausius tikslus bei tikisi to ir iš klubo draugų ir vadovų. Vis tik A.Novikovas išskyrė, jog iš antros lygos išėjusiam klubui sunku varžytis aukščiausiame lygyje.

„Asmeniškai aš keliu aukčiausius tikslus. Klubo tikslai turėtų būti tokie patys ir tikiu, kad jie tokie ir yra. Aišku, klubui, kuris išėjo iš antros lygos į pirmą – visą laiką yra sunku, nėra lengva. Bet mes dabar labai gerai pradėjome, daug naujų žaidėjų, nauja komanda, gerai sukomplektuota komanda ir manau, kad šį sezoną parodysime gerą žaidimą“, – užtikrintai pasakojo A.Novikovas.

Rinktinėje jaučiamas pasitikėjimas savo jėgomis

A.Novikovas į rinktinę grįžo po trumpos pertraukos. Kaip teigė futbolininkas, pokyčiai rinktinės žaidime jau matėsi rungtynėse Tiranoje. Vilnietis džiaugėsi, jog rinktinės žaidėjai aikštėje jaučiasi gerokai laisviau, o tai padeda siekti rezultalto.

„Kai nebuvau rinktinėje ir stebėjau rungtynes prieš albanus per televizorių – jau tada mačiau, kad žaidėjai labai pasiruošę ir pasitiki savimi. Sužaidė labai geras rungtynes ir laimėjo. Kai aš atvažiavau – man tereikėjo pridėti savo gerą žaidimą ir džiugu, kad taip ir gavosi.

Eisime laimėti, gerom nuotaikom. Baltarusija žaidė su Sakartvelu ir tai bus mūsų pranašumas – jie turės parą mažiau poilsio už mus. Taip pat tikiu, kad tose rungtynėse jie atidavė daug jėgų, nes jiems tai – labai svarbios rungtynės. Eisime 100 procentų nusiteikę, pasiruošę ir nenuvertinsime varžovo“, – pasakojo A.Novikovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.