„Everton“ jau 11 metų negali nugalėti „Liverpool“ – šįkart klubai išsiskyrė taikiai

Anglijos elitinėje futbolo lygoje šeštadienį vieni pirmųjų žaidė du Liverpulio klubai: pirmenybių lyderis „Everton“ ir čempionas „Liverpool“. Nors dukart šioje dvikovoje priekyje buvo svečiai „Liverpool“ atstovai, tačiau laimėti Jurgeno Kloppo auklėtiniams nepavyko ir komandos išsiskyrė taikiai 2:2 (1:1).

„Everton“ ir „Liverpool“ ekipų dvikova<br> Reuters/Scanpix.com nuotr.
„Everton“ ir „Liverpool“ ekipų dvikova<br> Reuters/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 17, 2020, 5:52 PM, atnaujinta Oct 18, 2020, 7:50 AM

Rungtynės prasidėjo greitu „Liverpool“ ekipos įvarčiu – 3 min. pasižymėjo Sadio Mane. Šeimininkai rezultatą išlygino 19-ąją minutę po Michelio Keane’o įvarčio.

Nors klubai turėjo po kelias neblogas galimybes pasižymėti, tačiau pirmame kėlinyje rezultatas nepakito. Įsibėgėjus antrajam kėliniui 72 min. Mohamedas Salaha ir vėl išvedė savo ekipą į priekį.

Vis dėlto „Liverpool“ nepavyko išlaikyti rezultato: 81-ąją minutę rezultatą dar kartą išlygino Dominicas Calvertas-Lewinas. 

Mačą šeimininkai baigė dešimtyje, nes pačioje dvikovos pabaigoje už smūgį Thiago Alcantarai tiesiomis kojomis iš aikštės buvo išvarytas Richarlisonas.

Jau per pridėtą laiką pasižymėjo Jordanas Hendersonas, bet po VAR peržiūros arbitras užfiksavo nuošalę ir įvarčio neįskaitė.

Šio mačo pradžioje 11-ąją minutę aikštę dėl traumos paliko V. van Dijkas.

Pirmąją vietą netikėtai užimantis Liverpulio „Everton“ prieš tai savo sąskaitoje turėjo visas keturias pergales. Miesto derbyje „Everton“ ir vėl nesugebėjo įveikti „Liverpool“ – tai jau tęsiasi 11 metų iš eilės.

Pastarąjį kartą „Everton“ amžinuosius varžovus „Premier“ lygoje įveikė 2010 metų spalį rezultatu 2:0. Paskui įvairiose varžybose „Liverpool“ futbolininkai „Everton“ ekipai nenusileido dabar jau 23-jose akistatose iš eilės – iškovojo 11 pergalių ir ir 12 kartų sužaidė lygiosiomis.

Čempiono titulą ginantis „Liverpool“ praėjusiame ture sensacingai net 2:7 turėjo pripažinti galingai startavusios „Aston Villa“ pranašumą. Jurgeno Kloppo auklėtiniai turi 10 taškų po 5 dvikovų.

Dar viename mače Londono „Chelsea“ buvo arti pergalės, tačiau paskutinę akimirką prarado tris taškus: Londono atstovai 3:3 (2:1) sužaidė su „Southampton“ futbolininkais. Jau 28 min. „Chelsea“ pirmavo 2:0, o abu įvarčius 15 ir 28 min. pelnė Timo Werneris.

Svečiai atsakomąjį įvartį pelnė 43 min, o pasižymėjo Danny Ingsas. Jau po didžiosios pertraukos iš šeimininkų persvaros nieko neliko – 57-ąją min. po klaidos išlyginamąjį įvartį įmušė Che Adamsas.

Kitą vertus, ilgai lygus rezultatas švieslentėje nešvietė: po dviejų minučių Kai Havertzas „Chelsea“ išvedė į priekį 3:2.

Kai jau atrodė, kad dvikova taip ir baigsis, 92 minutę netikėtai įvartį gražiu smūgiu įmušė Jannikas Vestergaardas ir padėjo tašką dvikovoje.

Sekančiose rungtynėse „Chelsea“ stos į kovą prieš savojo žaidimo vis dar nerandančius „Manchester United“ futbolininkus, tuo tarpu „Southampton“ namuose pasitiks „Everton“ ekipą.

Kituose mačuose vicečempionas „Manchester City“ 1:0 namuose sugebėjo palaužti Londono „Arsenal“ ekipą, svarbią pergalę išvykoje iškovojo „Manchester United“, rezultatu 4:1 susitvarkęs su „Newcastle United“ futbolininkais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.