Jau pirmajame UEFA Čempionų lygos ture – galingų klubų dvikovos

Paryžiaus „Saint-Germain“ – „Manchester United“, Miuncheno „Bayern“ – Madrido „Atletico“, Londono „Chelsea“ – „Sevilla“. Šios garsios Europos komandos susitiks akis į akį jau UEFA Čempionų lygos starte. Antradienį ir trečiadienį vyks grupių varžybų pirmasis turas.

 Jau pirmajame UEFA Čempionų lygos ture – galingų klubų dvikovos.<br>IS/Scanpix.com nuotr.
 Jau pirmajame UEFA Čempionų lygos ture – galingų klubų dvikovos.<br>IS/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 19, 2020, 2:30 PM

Praėjusio sezono finalininkai PSG futbolininkai nepamiršo itin skaudaus pralaimėjimo „Manchester United“ klubui 2018-2019 metų turnyro aštuntfinalyje. Tada „Saint-Germain“ pirmosiose rungtynėse svečiuose šventė pergalę 2:0 ir beveik niekas neabejojo, kad pateks į kitą etapą. Tačiau „raudonieji velniai“ triumfavo pačioje antrojo mačo pabaigoje 3:1 ir dėl svečiuose pelnyto įvarčio paliko varžovus už borto. 2020-2021 m. Čempionų lygos H grupėje, be PSG ir „United“, varžysis „Leipzig“ bei Stambulo „Basaksehir“.

Mančesterio klubas vangiai startavo Anglijos „Premier“ lygoje – surinko tik 6 taškus per 4 dvikovas ir užima 14-ąją vietą. PSG Prancūzijos pirmenybių lyderio poziciją dabar užleidžia Liono „Olympique“. Po 7 turų Paryžiaus klubas turi dviem taškais mažiau ir rikiuojasi antras.

Rimtas išbandymas laukia čempiono titulo ginančio Miuncheno „Bayern“. Bavarai išmėgins jėgas su Madrido „Atletico“. Ši komanda praėjusio sezono aštuntfinalyje eliminavo „Liverpool“. Pastarasis klubas Čempionų lygą laimėjo 2019-aisiais.

Tiesa, „Atletico“ silpnokai startavo Ispanijos čempionate, kuriame per 4 mačus sukaupė 8 taškus ir žengia tik aštuntas. „Bayern“ Vokietijoje vienu tašku atsilieka nuo „Leipzig“ – užima antrąją vietą. A grupėje, be „Bayern“ ir „Atletico“, rungtyniaus Maskvos „Lokomotiv“ bei Zalcburgo „Red Bull“.

„Chelsea“ kovos su „Sevilla“, kuri praėjusį sezoną triumfavo UEFA Europos lygos turnyre. Įdomu tai, kad šie klubai tarpusavyje grumsis tik pirmą kartą. Šioje E grupėje dar žais „Rennes“ ir Krasnodaro „Lokomotiv“.

„Liverpool“ pirmajame ture D grupėje egzaminuos Amsterdamo „Ajax“ futbolininkus. Čia dar kovos Bergamo „Atalanta“ ir „Midtjylland“. Liverpulio futbolininkai stringa Anglijos pirmenybių pradžioje. Jie per 5 turus jau prarado 5 taškus ir užima trečiąją poziciją.

Čempionų lygos grupių turnyre 32 ekipos suskirstytos į aštuonias grupes. Į atkrintamąsias varžybas pateks po dvi geriausias grupių komandas.

Pirmajame ture tiesiogiai bus transliuojamos aštuonerios rungtynės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.