Robinho ties kalėjimo durimis – jam skirta 9 metų bausmė, žaidėjas tūno Brazilijoje

Brazilijos moterų, šeimos ir žmogaus teisių ministrė Damares Alves pareikalavo pasodinti į kalėjimą buvusį „Real“, „Milan“ ir „Manchester City“ puolėją Robinho.

 Robinho gali sėsti į kalėjimą Brazilijoje<br> AFP/Scanpix. com nuotr.
 Robinho gali sėsti į kalėjimą Brazilijoje<br> AFP/Scanpix. com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-10-21 08:13

„Nieko nelaukiant – kalėjimas, neturiu daugiau ką pasakyti. Apeliacija dar įmanoma. Kalėjimas. Nė vienam prievartautojui negalima ploti. Vaikinas nori grįžti į aikštę, kad suvaidintų herojų“, – cituoja ministrę portalas globo.

Spalio 10 dieną 36-erių Robinho persikėlė iš Turkijos, kur žaidė vieną sezoną, į gimtinę bei pasirašė sutartį su „Santos“ ekipa, kurioje ir pradėjo savo karjerą. Jis sutiko per mėnesį gauti vos 270 JAV dolerių atlygį, tuo būdu siekdamas padėti klubui suvaldyti finansinę krizę.

Tačiau jau po 6 dienų „Santos“ sustabdė kontrakto galiojimą teigdamas, kad tokiu būdu jau jis padeda futbolininkui pasirengti teismams Italijoje, kur jis yra kaltinamas grupiniu išprievartavimu.

Tiesa, „Santos“ nutylėjo, kad po sutarties pasirašymo iš rėmėjų gretų pasitraukė stambi odontologinė kompanija „Orthopride“ patikinusi, jog didelę jos klientų dalį sudaro moterys, o žaidėjo elgesys meta juodą dėmę ant bendrovės.

2017-siais Milano teismas pripažino tuomet 33 metų brazilą ir dar penkis iš Brazilijos kilusius asmenis kaltais dėl grupinio išprievartavimo, o auka buvo 22-ejų albanė.

Nusikaltimas įvyko 2013 metų sausio 23 dieną. Robinho kaltės nepripažino ir teigė apskųsiąs sprendimą. Rudenį italų teismas skyrė Robinho 9 metų bausmę kalėjime, o sportininkas dar bando ieškoti laimės apeliaciniame teisme.

„Aš to nedariau“, – socialiniame tinkle parašė garsus Brazilijos futbolininkas.

Jei apeliacija nepadės ir bausmė liks galioti, atvykęs į Italiją Robinho sės į kalėjimą bei turės sumokėti 60 tūkst. eurų kompensaciją aukai. Italijoje Robinho jau nesirodo trejus metus.

Futbolininkas prievarta prieš moteris buvo kaltinamas ir 2009 metais, kai žaidė anglų „Manchester City“ klube. Jis taip pat buvo kaltinamas grupinių išprievartavimu Lidso naktiniame bare. Tačiau atlikus DNR tyrimus visi kaltinimai buvo panaikinti.

Brazilijos konstitucija draudžia savo piliečius perduoti kitų valstybių teisėsaugai, tačiau už kriminalinius nusikaltimus, padarytus užsienyje, brazilas teisiamas savo šalyje.

Kol nėra galutinio sprendimo, Robinho vis dar gali būti ramus, bet jei Italijoje bus paskelbtas galutinis teismo verdiktas, Robinho atsidurtų Brazilijos teisiamųjų suole.

Už grupinį išprievartavimą pagal Brazilijos įstatymus gresia nuo 6 iki 10 metų nelaisvės. Ir teismai neatsižvelgia į teisiamųjų žinomumą – buvęs „Roma“ žaidėjas Almantino Mancini 2011 metais Italijoje buvo nuteistas už išprievartavimą 32 mėnesiams kalėjimo, Brazilijos teismas paliko šį nuosprendį galioti. Tiesa, futbolininkas belangėje išbuvo 7 mėnesius ir buvo paleistas už pavyzdingą elgesį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.