Atidėto Europos futbolo čempionato šeimininke gali tapti viena šalis – Rusija

Europos futbolo čempionatas turėjo vykti 2020 metais ir komandos būtų žaidusios 12-oje Senojo žemyno miestų. Tačiau koronavirusas smarkiai paveikė tokius planus.

 2016 metais Europos čempione tapo Portugalija.<br> PA/Scanpix nuotr.
 2016 metais Europos čempione tapo Portugalija.<br> PA/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 3, 2020, 12:17 PM

Buvo nuspręsta čempionatą perkelti į 2021-uosius, o dabar Prancūzijos žiniasklaidoje pasirodė pranešimai, kad pirmenybės gali vykti vienoje šalyje – Rusijoje.

Pastarojoje vyko 2018 metų pasaulio čempionatas, tad šalis gali priimti visas 24 komandas. Dabartinė situacija Europoje dėl koronaviruso pandemijos signalizuoja, kad skirtinguose miestuose surengti čempionatą gali būti itin sudėtinga.

Tiesa, anglai kategoriškai nenori sutikti su tokiu siūlymu. Pagal pirminį planą čempionato pusfinalis ir finalas turėjo vykti jų šalyje.

Be Rusijos ir Anglijos, Europos pirmenybių rungtynės dar turėjo būti žaidžiamos Vokietijoje, Italijoje, Vengrijoje, Rumunijoje, Nyderlanduose, Danijoje, Ispanijoje, Azerbaidžane, Airijoje ir Škotijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.