V. Urboną neramina koronaviruso situacija: žaidėjų rinktinėje laukia su atliktais testais

„Laukia Tautų lygos finišas, o mes esame tokioje situacijoje, kad galime užimti įvairias vietas“, – prieš artėjančias lemiamas kovas kalbėjo Lietuvos futbolo rinktinės treneris Valdas Urbonas.

Valdas Urbonas penktadienį pristatė komandos sudėtį.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Valdas Urbonas penktadienį pristatė komandos sudėtį.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Valdas Urbonas penktadienį pristatė komandos sudėtį.<br>T.Bauro nuotr.
Valdas Urbonas penktadienį pristatė komandos sudėtį.<br>T.Bauro nuotr.
Arvydas Novikovas pasiruošęs padėti komandai.<br>lff.lt/E.Žaldario nuotr.
Arvydas Novikovas pasiruošęs padėti komandai.<br>lff.lt/E.Žaldario nuotr.
Žalgiriečiai dar turi nebaigtų reikalų A lygoje.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Žalgiriečiai dar turi nebaigtų reikalų A lygoje.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Valdas Urbonas penktadienį pristatė komandos sudėtį.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Valdas Urbonas penktadienį pristatė komandos sudėtį.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Nov 6, 2020, 2:00 PM

Specialistas penktadienį pristatė sudėtį, kuri lapkričio viduryje sužais trejas rungtynes. Lapkričio 11 dieną V.Urbono kariaunos laukia draugiškas susitikimas su Fareų salų vienuolike, lapkričio 15 dieną – Tautų lygos dvikova Baltarusijoje, o lapkričio 18 dieną – išvyka į Kazachstaną.

Šios dvi akistatos nulems Lietuvos rinktinės vietą turnyre. Kol kas V.Urbono kariauna su 5 taškais užima antrąją vietą. Lietuviai turi puikias galimybes pakilti į aukštesnį divizioną užėmus pirmąją vietą, tačiau pralaimėjimai taip pat gali nublokšti į ketvirtąją vietą, kuri pasiųstų rinktinę į silpniausių komandų divizioną.

„Laukia tam tikras 2020 metų rinktinės kovų epilogas. Trejos rungtynės, toks formatas panašus jau buvo spalio mėnesį. Iš kitos pusės ta bendra viruso situacija ir aplinka įtakojo sudėties pasirinkimo sprendimus.

Visų pirma dėl A lygos varžybų turėjome korekcijas. Ketvirtadienį buvo priimtas sprendimas baigti pirmenybes šiais metais ir dvikova tarp Viliaus „Žalgirio“ ir Marijampolės „Sūduvos“ vyks 14 dieną. Aš palaikau tokį sprendimą, nors rinktinės interesų ir nebuvo iki galo atsižvelgt, tačiau reikia būti supratingiems.

Kas liečia bendrą sąrašą, tai atsirado daugiau žaidėjų, labiau išplėtėme. Yra porą pavardžių rezerviniame sąraše. Kitos A lygos komandos jau atostogauja, tai norisi apjungti visas jėgas. Taip pat norisi draugiškose rungtynėse, kad šalia būtų Edgaras Utkus ir Linas Magėlaitis, o po dvikovos su Farerais nuspręsime dėl jų tolimesnio likimo: ar liks su rinktine, ar prisijungs prie jaunimo komandos gretų“, – kalbėjo V.Urbonas.

Lietuvos rinktinės treneris pasidalino mintimis apie situaciją dėl koronaviruso komandoje, kapitono netektį ir lūkesčius.

– Kokia tikimybė, kad „Žalgirio“ žaidėjus turėsite savo bent vienerios rungtynėms?

– Labai tikiu, kad jie prisijungs po 14 dienos rungtynių ir bus su mumis Kazachstane.

– Prieš kelias dienas buvo pranešta, kad „Kauno Žalgirio“ du futbolininkai yra užsikrėtę, Kokia yra situacija su iš šio klubo kviečiamais žaidėjais?

– Tie kurie gali, atvykti yra kviečiami. Dar vyks testavimas ir stovyklos metu, ir prieš ją. Darome prevenciją, kad apsisaugotume nuo teigiamų testų. Tikimės, kad pirmadienį susirnks tie žmonės, kuriuos kviečiame.

– Arvydas Novikovas yra sąraše, tačiau pastaruoju metu buvo patyręs trauma. Ar galės jis padėti?

– Arvydas visada išlieka pozityvus, buvo nerimo dėl jo, tačiau vakar bendravau ir tikiu, kad jis bus sveikas ir prisijungs nuo pirmadienio. Noro jis visada turi daug.

– Šį kartą teks žaisti be kapitono Fiodoro Černycho.

– Dėl Fiodoro tai, kaip bebūtų gaila, bet gavo jis traumą ir nedalyvavo paskutinėse rungtynės klube. Trauma ganėtinai rimta, yra įskilęs kaulas. Linkime jam kuo greičiau atsistoti ant kojų.

– Žaidėjus iš jaunimo komandos norite įvertinti treniruočių procese? Ar galbūt jiems bus suteiktas šansas ir draugiškose rugntynėse?

– Man svarbu, kad jei būtų treniruočių procese. Bus kelios dienos, noriu, kad pabūtų komandoje, mūsų rinktinės aplinkoje. Jie mano dėmesį užsitarnavo geru žaidimu jaunimo rinktinėje. Kas liečia jų dalyvavimą rungtynėse, viską nuspręs dvikovos eiga. Draugiškose rungtynėse turėsime 6 keitimus, o tai yra pakankamas skaičius rotuoti žaidėjus. Tačiau mes kiekvienose rungtynėse norime būti orientuoti į rezultatą.

– Rinktinėje vėl išvysime Vykintą Slivką. Kiek jis sustiprins komandą?

– Iš tikro svarbu, kad sustiprins. Su Vykintu, kaip nebūtų keista, nesimatėme metus laiko. Džiugu, kad jis reguliariai žaidžia Graikijos aukščiausio lygoje. Netekus daug atraminės pozicijos žaidėjų, tad jo dalyvavimas yra svarbus ir su juo sieju dideles viltis. Jo patirtis pravers šio mėnesio batalijoms.

– Ernestas Šetkus jau žaidžia savo klube, tačiau rinktinėje jo ir vėl nematome?

– Ernesto situacija kol kas mažai kito per rudenį. Izraelis praktiškai yra uždarytas, judėjimas labai apribotas. Dar, aišku, jam gimė vaikas, tos aplinkybės neleidžia jam judėti, tuo pačiu buvo pertrauka čempionate. Ta situacija nėra dėkinga tiek jam, tiek ir treneriui.

– Kokia situacija su kitais žaidėjais, kurie atvyksta iš klubų, turėjusių nemažus skaičius koronaviruso atvejų?

– Šiai dienai situacija neramina, kadangi mes esame dalis viso to, kas vyksta aplinkui. Turiu norą, kad žaidėjai atvykdami į stovyklą turėtų testo rezultatą. Per šį savaitgalį iki susirinkimo prieš stovyklą įmanomos visokios negandos. Todėl ir turime rezervą ir tokį išplėstinį sąrašą. Trečiadienį jau žaisime ir tikimės, kad tas mus mobilizuos. Nežiūrint į nieką, norime spręsti savo uždavinius ir deramai atstovauti Lietuvai.

– Kokie bus keliami tikslai lemiamos kovoms?

– Nenoriu būti kažkoks orakulas, į priekį kažką pasakyti. Pamenu rugsėjo mėnesį, kai sakiau, kad mūsų optimistinis tikslas yra užimti pirmą vietą, o planas minimum – neiškristi iš C divizioną. Matėsi tam tikras skepticizmas, o aš džiaugiuosi, kad žodžiai neprasilenkia su darbais. Nepaisant A lygos situacijos, džiaugiuosi, kad liekame prie tų pačių lūkesčių.

Rinktinės sudėtis:

Vartininkai:

Tomas Švedkauskas („Lommel Sk“, Belgija), Deividas Mikelionis („Kauno Žalgiris“), Edvinas Gertmonas (Vilniaus „Žalgiris“), Lukas Paukštė (Vilniaus „Riteriai“).

Gynėjai:

Mindaugas Palionis („Regensburg“, Vokietija), Saulius Mikoliūnas (Vilniaus „Žalgiris“), Egidijus Vaitkūnas („Kauno Žalgiris“), Edvinas Girdvainis („KFC Eerdingen 05“, Vokietija), Dominykas Barauskas (Vilniaus „Riteriai“), Markas Beneta („Zalgiebie Sosnowiec“, Lenkija), Vytas Gašpuitis („Panevėžys“), Rolandas Baravykas (Vilniaus „Nea Salamis“, Kipras).

Saugai:

Justas Lasickas („Voždovac“, Serbija), Martynas Dapkus („Kauno Žalgiris“), Arvydas Novikovas („Erzurum BB“, Turkija), Modestas Vorobjovas (Vilniaus „Žalgiris“), Domantas Šimkus (Vilniaus „Žalgiris“), Ovidijus Verbickas („Taraz“, Kazachstanas), Gratas Sirgėdas („Kauno Žalgiris“), Danielis Romanovskis („Olimpik“, Ukraina), Paulius Golubickas („Gorica“, Kroatija), Vykitnas Slivka („Apollon Smirnis“, Graikija), Edgaras Utkus („Monaco“, Prancūzija), Linas Magėlaitis („Gubbio 1910“, Italija), Deimantas Petravičius („Aguilas“, Ispanija), Tautvydas Eliošius („Panevėžys“).

Puolėjai:

Karolis Laukžemis („Hibernianas“, Malta), Donatas Kazlauskas („Lviv“, Ukraina), Gytis Paulauskas (Vilniaus „Riteriai“).

Rezervas:

Martynas Dapkus („Kauno Žalgiris“), Ernestas Veliulis („Panevėžys“).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.