Lietuva antrą kartą nusileido Juodkalnijai ir baigė pasirodymą Europos čempionato atrankoje

Sekmadienio vakarą Jonavos sporto arenoje Lietuvos futsalo rinktinė žaidė atsakomąsias 2022 m. Europos vyrų salės futblo čempionato atrankos rungtynes prieš Juodkalnijos salės futbolininkus.

Lietuvos salės futbolo rinktinė pralaimėjo antrą kartą.<br>E.Žaldario nuotr.
Lietuvos salės futbolo rinktinė pralaimėjo antrą kartą.<br>E.Žaldario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 9, 2020, 3:46 PM, atnaujinta Nov 9, 2020, 5:37 PM

Priminsime, kad pirmąsias rungtynes Lietuva išvykoje pralaimėjo 0:3, o šįkart nepadėjo ir namų sienos – Lietuva antrą kartą nusileido Juodkalnijai, rezultatu 1:2, o bendru rezultatu – 1:5.

Atsakomosiose rungtynėse Lietuvai negalėjo padėti čiurnos trauma pirmose rungtynėse patyręs Albertas Voskunovičius ir diskvalifikuotas Artūras Juchno. Pirmąjį pakeitė į rinktinę pakviestas Benas Spietinis, o antrąjį – po diskvalifikacijos grįžęs Vladimiras Derendiajevas.

Skirtingai nei pirmose rungtynės, Lietuvos futsalo rinktinės treneris Jevgenijus Ryvkinas į vartus pastatė Egidijų Žagarą, o ne Lauryną Glinskį. Taip pat skirtingai nuo pirmųjų rungtynių, lietuviai šį mačą pradėjo aktyviau ir aštriau.

Pirmą realia progą Lietuva susikūrė 8 minutę, kuomet V. Derendiajevas kulnu atliko gražų perdavimą Justinui Zagurskui, bet Lietuvos rinktinės kapitonas pataikė į virpstą.

Tuo metu Juodkalnija savo pirmą realų šansą pavertė įvarčių. 10 minutę juodkalnietis Milovanas Draškovičius pamatė iš vartų išėjusį lietuvių vartininką ir labai technišku smūgiu pelnė įvartį.

16 minutę vartininkas E. Žagaras nusivarė kamuolį per pusę aikštės ir atliko gerą perdavimą J.Zagurskui, bet šis, išbėgęs vienas prieš varžovų vartininką, šios progos neišnaudojo.

Pirmojo kėlinio pabaigoje Lietuva turėjo 100 % progą išlyginti rezultatą, bet Lukas Sendžikas iš kelių metrų smūgiavo virš vartų, tad po pirmojo kėlinio Juodkalnija džiaugėsi vieno įvarčio persvarą.

Antrasis kėlinys Lietuvai prasidėjo ne itin sėkmingai. Ketvirtą kėlinio minutę lietuviai nesugaudė varžovų savo vartų aikštelėje ir jie po kampinio pelnė įvartį iš arti. Pasižymėjo Nikola Vidakovičius.

Visgi šįkart Lietuvai pavyko savo reakciją paversti įvarčiu ir jau po minutės Juodkalnijos persvara buvo sumažinta perpus. Po J.Zagursko perdavimo smūgiu iš arti pirmąjį lietuvių įvartį pelnė L.Sendžikas.

Įpusėjus kėliniui L.Sendžikas patyrė raumens traumą ir turėjo palikti aukštę. Po šio epizodo Juodkalnija sukūrė kelias pavojingas progas, bet abu kartus smūgiavo šalia vartų.

Nors Lietuvai pavyko ilgiau kontroliuoti kamuolį, tačiau Juodkalnija žaidė patikimai ir net buvo arčiau savo trečiojo įvarčio, bet E.Žagaras gelbėjo savuosius vartus.

Iki rungtynių pabaigos likus daugiau nei keturioms minutėms, į aikštelę grįžo L.Sendžikas, kuris stojo į žaidžiančiojo vartininko poziciją. Lietuviai bandė spausti Juodkalniją ir siekė antrojo įvarčio.

Troškimas įmušti įvartį neišsipildė ir taip ištiksėjo visos likusios antrojo kėlinio sekundės, o pergalę rezultatu 2:1 šventė Juodkalnija.

Rezultatas:

Lietuva – Juodkalnija 1:2 (0:1)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.