Trenerį pristatęs „Sūduvos“ prezidentas buvo atsargus: „Sunku kelti tikslus, kai turime vos 5 žaidėjus“ Atskleidė sumažėjusį kitų metų biudžetą

Antradienį Marijampolės „Sūduvos“ ekipa pristatė naująjį klubo strategą – juo tapo 50-metis futbolo specialistas Victoras Basadre.

Antradienį V.Murauskas pristatė naująjį Marijampolės klubo trenerį.<br>A.Pliadžio ir stopkadro koliažas.
Antradienį V.Murauskas pristatė naująjį Marijampolės klubo trenerį.<br>A.Pliadžio ir stopkadro koliažas.
Vidmantas Murauskas<br>„Sūduvos“ nuotr.
Vidmantas Murauskas<br>„Sūduvos“ nuotr.
V.Basadre.<br>Stopkadras
V.Basadre.<br>Stopkadras
V.Basadre.<br>Stopkadras.
V.Basadre.<br>Stopkadras.
V.Basadre.<br>E.Žaldario nuotr.
V.Basadre.<br>E.Žaldario nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Jan 5, 2021, 2:00 PM, atnaujinta Jan 5, 2021, 2:47 PM

„Džiaugiuosi galimybe dirbti „Sūduvoje“. Dėkoju klubo vadovams už pasitikėjimą. Laukia nelengvas, iššūkių reikalaujantis sezonas, tačiau esame pasiruošę siekti pergalių“, – nuotoliniu būdu sveikinosi futbolo specialistas.

Prie suvalkiečių komandos vairo stojęs ispanas pakeitė po praėjusio sezono pasitraukusį Saulių Širmelį, kurio vadovaujama „Sūduva“ nesugebėjo apginti trejus metus iš eilės iškovoto A lygos čempionų titulo – pirmenybių nugalėtojų sostą perėmė „Žalgiris“.

Naujasis Marijampolės klubo strategas nėra naujokas Lietuvoje – jam kurį laiką teko darbuotis praėjusiame sezone „Sūduvą“ parklupdžiusioje Vilniaus „Žalgirio“ ekipoje.

2020-ųjų pradžioje jis vadovavo sostinės klubo treniruotėms, kai dėl ligos to daryti negalėjo Juanas Ferrando.

Pasak Marijampolės „Sūduvos“ prezidento Vidmanto Murausko, tai buvo viena iš pagrindinių priežasčių, kodėl buvo nuspręsta pasirinkti ispano kandidatūrą.

„Kandidatų buvo ir daugiau, tačiau Victoras turėjo pranašumą, nes praeityje jam jau teko darbuotis Lietuvoje“, – kalbėjo jis.

Naujasis Lietuvos vicečempionų strategas į Lietuvą turėtų atvykti jau artimiausiu metu.

„Treniruotes turėtume pradėti jau kitą savaitę. Artimiausių dienų bėgyje turėčiau atvykti į Marijampolę“, – teigė V.Basadre.

Treneris taip pat pridūrė, kad yra patenkintas ir pasiruošęs dirbti su dabartiniu „Sūduvos“ trenerio asistentų štabu.

Apie artimiausius sezono planus V.Murauskas kalbėjo atsargiai. Suvalkijos klubo vadovas taip pat atskleidė ir ateinančio sezono biudžetą.

„Sunku ir nelabai garbinga esamoje situacijoje kelti tikslus, nes šiuo metu turime tik penkis žaidėjus, – atviravo „Sūduvos“ prezidentas. – Palyginti su praėjusiais metais klubo biudžetas turėtų mažėti dvidešimt procentų ir siekti apie 800 tūkstančių eurų.“

Jis taip pat pridūrė, kad šiuo metu aktyviai ieškoma naujų žaidėjų.

„Kiekvieną dieną vyksta pokalbiai ir žaidėjų atsiranda vis daugiau. Aktyviai dirba komandos „skautingo“ grupė, kuri renka ir siūlo žaidėjus treneriui.

Šiuo metu sutartis turi Semiras Kerla, Aleksandras Živanovičius, Ivanas Kardumas, Thomas Solomonas ir Nicolas Gorobsovas.

Tačiau kai kuriems iš jų yra siūloma ieškotis naujos komandos.

Esame numatę vietą keturiems jaunimo komandos žaidėjams, tačiau kiek laiko jie užsitarnaus aikštelėje, priklausys tik nuo jų pačių“, – teigė „Sūduvos“ prezidentas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.