Venesuelietis A. Lezama pajuto speigą Lietuvoje: „Žinojau, kad bus šalta, bet neįsivaizdavau, kad taip“

Geriausias praėjusio sezono „Riterių“ futbolininkas Angelis Lezama dar šeštadienį savo gimtajame Puerto Ordaso mieste Venesueloje mėgavosi trisdešimties laipsnių karščiu. Tuomet bendraudamas su namiškiais saugas juokavo, kad tokios prabangos labai greitai nebeturės.

A.Lezama buvo geriausias klubo futbolininkas praėjusį sezoną.<br> fkriteriai.lt nuotr.
A.Lezama buvo geriausias klubo futbolininkas praėjusį sezoną.<br> fkriteriai.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

fkriteriai.lt

2021-01-19 12:46

Juokas juokais, bet po poros parų jis pateko į šaltį, kokiame per savo gyvenimą dar nėra buvęs.

„Žinojau, kad bus šalta, bet neįsivaizdavau, kad taip. Man jau pernai buvo šokas, kai temperatūra nukrisdavo žemiau nulio, tačiau tokia diena kaip šiandien. Be abejo, reikės laiko apsiprasti“, – sakė A. Lezama, jau po kelių valandų po skrydžio prisijungęs prie komandos draugų.

Natūralu, kad bent jau pirmose treniruotėse venesuelietis savo geriausių savybių pademonstruoti nesugebės. Nuo lapkričio pradžios iki dabar jis treniravosi tik individualiai. Ir visą laiką be kamuolio.

„Kiekvienam futbolininkui po tiek laiko be kamuolio būtų sunku. Vis tik aš pasiryžęs sunkiai dirbti, kad kuo greičiau pavyčiau komandos draugus. Šeštadienį mūsų laukia kontrolinės rungtynės, tačiau aš dar nežinau, ar dalyvausiu jose. Viskas priklausys nuo mano būsenos artimiausiomis dienomis“, – mintimis dalinosi komandos draugų Amigo pramintas legionierius.

Venesuelietis mūsų šalyje kuklumu išsiskyrė nuo pat pirmos dienos. Iš pradžių dėl kalbos barjero, vėliau dėl pagyrų, kurių sulaukdavo už savo pasirodymus. Antrajam sezonui jis sugrįžo gerokai drąsesnis.

„Tuomet man buvo labai sunku. Aš patekau į visišką svetimą aplinką, nežinojau, ar turėsiu galimybę čia atsiskleisti. Dabar viskas absoliučiai kitaip – turiu kontraktą, todėl man reikia rūpintis tik tuo, kaip geriau save parodyti futbolo aikštėje.

Mūsų laukia sunkus sezonas, tačiau jei padėsime vienas kitam, jei mums padės Dievas, mes galime padaryti labai daug“, – sakė A. Lezama, tikėjimo svarbą išskyręs net kelis kartus.

Praėjusiame sezone dėl biurokratinių priežasčių saugas prie komandos oficialiai prisijungė tik liepą.

Per aštuonerias A lygos rungtynes jis pasižymėjo trimis įvarčiais, vienu rezultatyviu perdavimu ir nuolat gerinamais naudingumo balais.

Dar vieną įvartį A. Lezama įmušė į Libereco „Slovan“ vartus UEFA Europos lygos atrankos antrajame etape.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: sulaikyti asmenys, įtariami L. Volkovo užpuolimu