300 kartų pigesnis klubas pažemino „Real“ ir išmetė iš Karaliaus taurės

Madrido „Real“ Ispanijos Karaliaus taurės turnyre po pratęsimo svečiuose 2:1 (0:1) turėjo pripažinti trečiojoje pagal pajėgumą lygoje rungtyniaujančios „Alcoyano“ ekipos pranašumą ir pasitraukė iš varžybų.

„Alcoyano“ klubas netikėtai įveikė „Real“ ir išmetė jį iš Karaliaus taurės turnyro<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
„Alcoyano“ klubas netikėtai įveikė „Real“ ir išmetė jį iš Karaliaus taurės turnyro<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 21, 2021, 1:25 PM, atnaujinta Jan 21, 2021, 2:19 PM

Nors karališkasis klubas žaidė su pusiau pajėgiausia savo sudėtimi ir pirmavo po 45 min. E. Militao pelnyto įvarčio, visas įdomumas įvyko baigiantis mačui.

Iki 76-osios minutės „Real“ į varžovų vartus buvo smūgiavęs 8 kartus, o trečiosios lygos klubas – vos vieną. Maža to – Madrido ekipa kamuolį valdė 75 procentus laiko.

„Alcoyano“ klubo žaidėjas 80-ąją minutę netikėtai išlygino rezultatą ir privertė „Real“ žaisti pratęsimą, o jo metu jau mažumoje kovojantis „Real“ traukė kamuolį iš savo vartų.

115 min. pasižymėjo J. Casanova, o per likusias penkias minutes be R.Lopezo likęs Ispanijos grandas nieko doro nenuveikė.

„Tai ne gėdingas pralaimėjimas... Taip būna. Taip atsitinka futbole“, – žodžių ieškojo „Real“ treneris Zinadine'as Zidane'as.

Madrido „Real“ Karaliaus taurėje pastarąjį kartą finale žaidė 2014-aisiais. Z. Zidane'ui, per savo karjerą laimėjus praktiškai visus trofėjus, kol kas nepavyko triumfuoti Karaliaus taurėje nei kaip treneriui, nei kaip žaidėjui.

Dar vienas mačo herojus – laimėjusios ekipos vartininkas Juanas Jose. Jau jau po kelių dienų sueis 42 metai, jis tik kartą gyvenime – 2003-siais kovojo prieš elitinį klubą Vigos „Celta“, o trečiadienį atrėmė net 10 „Real“ smūgių.

„Jokių premijų nenumatyta už šį mačą, – kalbėjo „Alcoyano“ klubo vadovas Antonio Justisia. – Bet jei J. Jose paprašytų kokį butuką paplūdimyje, aš jį jam duosiu“.

Ispanų žiniasklaida tikina, kad visas „Real“ klubo šiai dienai vertinamas yra 782 mln. eurų, o pramoninio miesto „Alcoyano“ klubo biužetas siekia vos 700 tūkst. eurų.

Tačiau tai ne pirmasis kartas, kai kuklus šis klubas įveikė „Real“ – tiesa, tai buvo 1947-ųjų Ispanijos čempionate, kai „Alcoyano“ tuomet žaidė elitinėje lygoje. Tada Madrido klubas buvo įveiktas 2:1 ir vien kartą sužaista 2:2.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.