Legendinis „Ekrano“ gynėjas – lojalumo etalonas

Iki 2021 metų sezono starto dar likus kelioms savaitėms, Lietuvos futbolo A lyga kiekvieną ketvirtadienį primins įdomesnius akcentus iš ankstesnių čempionatų, pateikdama vaizdo ištraukas.

Audrius Banevičius visą karjerą žaidė „Ekrane“.<br> Ekrano nuotr.
Audrius Banevičius visą karjerą žaidė „Ekrane“.<br> Ekrano nuotr.
Audrius Banevičius visą karjerą žaidė „Ekrane“.<br> Ekrano nuotr.
Audrius Banevičius visą karjerą žaidė „Ekrane“.<br> Ekrano nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 21, 2021, 1:45 PM

Pirmasis rubrikoje – legendinis Panevėžio „Ekrano“ futbolininkas Audrius Banevičius, Aukštaitijos sostinės klube rungtyniavęs per visą savo profesionalo karjerą ir su juo du sykius tapęs šalies čempionu.

Skaičiuojant nuo 1991 metų, A. Banevičius iš viso yra pelnęs net 81 įvartį ir tai jam užtikrina vietą pirmajame rezultatyviausių žaidėjų 20-uke. Vis dėlto tarp gynėjų buvęs „Ekrano“ futbolininkas yra ryškus lyderis ir 1-osios pozicijos niekam neturėtų užleisti dar labai ilgai.

1997–1998 metais A. Banevičius sužaidė rezultatyviausią sezoną, įmušdamas net 15 įvarčių ir atsilikdamas tik nuo Vido Dančenkos, Dainiaus Saulėno bei Remigijaus Pociaus. Pastarieji pasižymėjo po 17 kartų, o tada Lietuvos čempionu su Šiaulių „Kareda“ tapęs V. Dančenka – 26 sykius.

„Ekrano“ atstovas yra tikras lojalumo etalonas – tai buvo vienintelis futbolininko karjeros klubas, kuriame jis rungtyniavo 1990–2006 metais.

Vaizdo įraše – epizodas iš 1997-ųjų, kai A. Banevičius taikliu smūgiu galva nuginklavo tuometinį Kauno „Inkaro“ vartininką Marių Poškų.

Galima pridurti, kad yra ne vienas Panevėžio ekipos žaidėjas, per visą karjerą Lietuvoje rungtyniavęs tik „Ekrane“. Daug metų tik šiam A lygos klubui taip pat atidavė Aurimas Kučys ir Giedrius Tomkevičius.

Tokių lojalių ir itin ilgą laiką Lietuvos čempionate praleidusių futbolininkų yra labai nedaug, vienas iš jų – per savo karjerą tik Vilniaus „Žalgiryje“ 1991–2004 metais žaidęs Sergejus Novikovas.

Tarp dabar A lygoje rungtyniaujančių žaidėjų galima išskirti Povilą Leimoną, kuris Lietuvoje atstovavo tik „Sūduvai“ (2005–2013 metai, 2016–iki dabar), o Vilniaus „Riterių“ saugas Rokas Masenzovas šios komandos garbę šalies čempionate gina nuo 2014-ųjų ir tai, atmetus „Riterių B“ ekipą, kol kas yra vienintelis futbolininko klubas karjeroje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.