Draugiškose rungtynėse – „Kauno Žalgirio“ lygiosios su „Riteriais“

„Kauno Žalgirio“ futbolo klubas sužaidė trečiąsias kontrolines rungtynes pasirengimo cikle. 120 minučių trukusiose rungtynėse Roko Garasto auklėtiniai Kaune rezultatu 2:2 sužaidė su Vilniaus „Riteriais“.

 Komandos sužaidė draugiškas rungtynes.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
 Komandos sužaidė draugiškas rungtynes.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 23, 2021, 6:22 PM

Nuo pat susitikimo pradžios kontrolę į savo rankas perėmė „Kauno Žalgirio“ futbolininkai, kurie ilgai nelaukė ir išsiveržė į priekį. Puikioje kontratakoje iš pradžių į vartus pavojingai smūgiavo Linas Pilibaitis, o po kelių minučių įvarčiu pasižymėjo gynėjas Stevenas Thicot.

Po įvarčio kauniečiai niekur nesitraukė ir varžovams neleido sukurti nieko. Įpusėjus kėliniui iš toli kartą į vartus smūgiavo Gratas Sirgėdas, o L.Pilibaitis po smūgio galva sudrebino varžovų vartų skersinį.

Pačioje kėlinio pabaigoje vilniečiai sukūrė kiek aštresnę ataką, tačiau „Riterių“ atakuojančio futbolininko smūgis iš krašto skriejo šalia vartų.

Antrojo kėlinio pradžioje žalgiriečiai vėl neišnaudojo krūvos progų – iš pradžių iš kelių metrų į vartininką mušė Karolis Šilkaitis, vėliau savo galimybėmis nepasinaudojo Philipas Otele ar tas pats L.Pilibaitis.

Neįmušę aikštės šeimininkai netrukus prasileido įvartį – gynėjams nepavyko sustabdyti „Riterių“ gretose žaidusio Luko Kochanausko ir šis pelnė išlyginamąjį įvartį – 1:1.

Po išlyginamojo įvarčio rungtynių kontrolę perimti stengėsi sostinės „Riteriai“, kuriems pavyko sukurti keletą pavojingesnių epizodų.

82-ąją minutę L.Pilibaitis iššoko vienas prieš varžovų vartininką, tačiau įveikti jo nesugebėjo, o visai netrukus savo šansu pasinaudojo svečiai. Artūras Dolžnikovas suklaidino Kauno ekipos gynėjus ir puikiu smūgiu į tolimą vartų kampą išvedė „Riterius“ į priekį. Po 90-ties minučių sostinės komanda pirmavo rezultatu 2:1.

Komandos rungtynėse žaidė dar papildomas 30 minučių, per kurias rungtynių kontrolė vėl priklausė aikštės šeimininkams, o viena iš atakų baigėsi P.Otele įvarčiu – 2:2.

Po išlyginamojo įvarčio tas pats P.Otele sukūrė gerą galimybę Deitonui Vinckui, tačiau pastarojo smūgis vienu lietimu praskriejo visai šalia vartų. Galiausiai komandos išsiskyrė lygiosiomis 2:2.

„Kauno Žalgirio“ startinė sudėtis: D.Mikelionis, Choco, M.Dapkus, R.Sadauskas, S.Thicot, E.Vaitkūnas, K.Šilkaitis, G.Sirgėdas, D.Šešplaukis, L.Pilibaitis ir Renato.

Rungtynėse į aikštę taip pat žengė: A.Mickevičius, D.Vinckus, D.Ževžikovas, P.Nainys, L.Odincovas, D.Putrius, P.Otele ir E.Ugbo.

Artimiausias kontrolines rungtynes Kauno komandos futbolininkai sausio 30 dieną žais su Telšių „Džiugo“ komanda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.