Kosminiai L. Messi algos skaičiai: argentinietis teisis su „Barcelona“ dėl jų paviešinimo

Ispanijos laikraštis „El Mundo“ paviešino futbolo žvaigždės argentiniečio Lionelio Messi kontrakto sąlygas ir algos dydį, kurį jis pasirašė dar 2017-siais. Pagal pateiktą informaciją ketverių metų sutartis su 33-ejų puolėju „Barcelona“ ekipai kainuos daugiau kaip pusę milijardo eurų.

L.Messi „Barcelona“ atstovavo nuo 2004 metų ir yra komandos kapitonas.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
L.Messi „Barcelona“ atstovavo nuo 2004 metų ir yra komandos kapitonas.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 1, 2021, 9:05 AM, atnaujinta Feb 1, 2021, 9:29 AM

Informuotų šaltinių teigimu, visa sutarties suma, kuri baigsis šių metų birželio 30 dieną, yra 555 mln. 237 tūkst. 619 eurų, iš kurių 511 mln. L.Messi jau gavo.

115 mln. eurų jam buvo pervesta iškart pasirašius sutartį ir dar 78 mln. – už lojalumą ekipai.

Pagal kontraktą per sezoną argentinietis užsidirba 138 mln. eurų, į kuriuos įeina ir įvairios premijos.

Vos tik buvo paviešinti galimai teisingi L.Messi kontrakto pinigai, „Barcelona“ komanda patvirtino, kad ji teisis su „El Mundo“.

„Klubas apgailestauja dėl profesionalios sutarties paviešinimo, juolab, kad tai yra konfidencialus dokumentas. Jis remiasi abiejų pusių konfidencialumu, – rašoma „Barcelona“ pranešime. – Klubas kategoriškai neigia bet kokią atsakomybę už šios medžiagos publikaciją ir imasi visų teisinių veiksmų prieš „El Mundo“ dėl galimų finansinių ir moralinių nuostolių, kurie bus ateityje“.

L.Messi advokatai taip pat jau pareiškė, kad kreipsis į teismą dėl trijų „Barcelona“ žmonių atsakomybės, kurie turėjo visą pilną jo sutarties tekstą bei galėjo jį paviešinti.

Teigiama, kad iš trijų įtariamųjų aiškūs du žmonės: buvęs „Barcelona“ prezidentas Josepas Maria Bertomeu ir klubo vykdantysis direktorius Oscaras Grau – būtent jie buvo atsakingi už sutarties pasirašymą ir sąlygų vykdymą.

Praėjusių metų vasarą L.Messi, ekipoje žaidęs nuo 2004 metų, jau planavo trauktis, tačiau sutiko žaisti iki kontrakto pabaigos Katalonijos ekipoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.