Papildomos kliūtys Lietuvos futbolininkui Škotijoje – tiek dėl koronaviruso, tiek dėl „Brexit“

Lietuvos rinktinės gynėjas Vytas Gašpuitis laukia savo debiuto Škotijoje. Palikęs „Panevėžio“ klubą 26 metų futbolininkas pasirašė 2,5 metų sutartį su „Dunfermline Athletic“, kuris rungtyniauja Škotijos čempionate, kas yra antrasis divizionas.

Vytas Gašpuitis laukia savo debiuto Škotijoje.<br>„Instagram“ nuotr. koliažas.
Vytas Gašpuitis laukia savo debiuto Škotijoje.<br>„Instagram“ nuotr. koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 8, 2021, 10:26 PM

Tačiau, kaip pranešė klubas, ilgalaikei darbo vizai gauti lietuviui dar reikia sutvarkyti papildomų dokumentų, kadangi po „Brexit“ atsirado daugiau naujų imigracijos apribojimų. Nepaisant to, V.Gašpuitis turėtų pradėti treniruotis su klubu pabaigęs saviizoliaciją, privalomą po kelionės iš Lietuvos. Kad pasiektų Danfermliną, futbolininkas turėjo keliauti per Latviją, Prancūziją, Mančesterį ir Edinburgą.

„Be galo dėkojame savo legendai Andriui Skerlai, kuris prisidėjo prie Vyto atsiradimo „East End Park“ stadione“, – sakė „Dunfermline Athletic“ treneris Stevie Crawfordas.

Buvęs Lietuvos futbolininkas A.Skerla šiame Škotijos klube rungtyniavo 2000-2005 metais, ir sirgaliai iki šiol atsimena jo įvartį į Glazgo „Celtic“ vartus 2004-ųjų Škotijos taurės finalo rungtynėse.

„Ieškodami žaidėjo nepalikome neapžiūrėto nė vieno kampelio. Vytą mums parodė jo agentas, bet A.Skerla suvaidino didelį vaidmenį, kai pradėjome rinkti informaciją. Dabar negali nuvažiuoti ir gyvai pamatyti žaidėjo, – sakė S.Crawfordas. – Vytas neseniai prasimušė į Lietuvos rinktinę, jis gali žaisti gynyboje ir kairėje, ir dešinėje, arba dešiniuoju centro gynėju, jei rungtyniaujame su trimis. Jis tinkamo amžiaus atvažiuoti į klubą, kuris suteikė galimybę rungtyniauti Jungtinėje Karalystėje“.

197 cm ūgio V.Gašpuitis savo karjerą pradėjo gimtuosiuose Šiauliuose, kur rungtyniavo penkerius sezonus 2011-2016 m. Paskui persikėlė į Klaipėdos „Atlantą“ (2016-2018 m.) ir „Panevėžį“ (2018-2020 m.). Panevėžyje jis aikštėje pasirodė 49 rungtynėse bei pelnė 5 įvarčius, o pernai tapo ir LFF Taurės laimėtoju. Praėjusį rudenį V.Gašpuitis prasimušė į Lietuvos nacionalinės rinktinės sudėtį.

„Dunfermline Athletic“ Škotijos čempionate šiuo metu užima trečiąją vietą. Artimiausios rungtynės – šeštadienį su „Dundee“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.