Dešimtyje likusi „Atalanta“ laikėsi iš paskutiniųjų: „Real“ Bergame gynybą pralaužė tik kartą

UEFA Čempionų lygoje trečiadienį savo pirmąją aštuntfinalio serijos dvikovą žaidė italų Bergamo „Atalanta“ ir ispanų karališkasis Madrido „Real“. Net ir dešimtyje 16 min. likę italai laikėsi garbingai iki 85 minutės, kai svečiai įmušė įvartį ir laimėjo 1:0 (0:0)

Ferlandas Mendy po įvarčio <br> Reuters/Scanpix.com nuotr.
Ferlandas Mendy po įvarčio <br> Reuters/Scanpix.com nuotr.
Madrido „Real“ ekipa<br> Reuters/Scanpix.com nuotr.
Madrido „Real“ ekipa<br> Reuters/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 24, 2021, 9:51 PM, atnaujinta Feb 25, 2021, 12:26 AM

16-ąją mačo minutę už ne itin siaubingą pražangą šeimininkų žaidėjas Remo Freuleris pamatė raudoną kortelę. Žaidėjas buvo vertas tik geltonos kortelės, tačiau teisėjas gan netikėtai parodė raudoną.

Statistikos mėgėjai tuoj pat paskaičiavo, kad per visą Čempionų lygos istoriją prieš „Real“ žaidusių komandų žaidėjams jau parodytos 15 raudonų kortelių – tai savotiškas rekordas, kurį Madrido ekipa dalijasi su „Barcelona“.

Likę dešimtyje Bergamo futbolininkai sėkmingai laikė „Real“ spaudimą, nors varžovas ir nesukūrė labai rimtų problemų prie „Atalanta“ vartų. Kitą vertus, į vartų pusę ispanai smūgiavo net 18 kartų, o šeimininkai vos 2.

Keista, tačiau įvartis krito 85 min. po eilinės „Real“ atakos, kai mažai kada mušantis Ferlandas Mendey ne stipriu, tačiau taikliu smūgiu nuo 15 metrų nuotolio nuginklavo varžovų vartininką.

„Atalanta“ nepuolė lyginti rezultato, nes ekipą tenkino ir tokia baigtis, kai klubas žaidė dešimtyje.

Madrido ekipa išlieka pačia sėkmingiausia Čempionų lygos turnyrų komanda, pagrindinį trofėjų laimėjusi net 13 kartų – tai šešiais daugiau nei kiti konkurentai.

Tačiau po 2018 metų triumfo „Real“ vis iškrisdavo iš kovų po aštuntfinalio – tai nesugebėjo peržengti Amsterdamo „Ajax“, tai „Manchester City“.

Galimybę tęsti kovą dėl taurės šio sezono Čempionų lygoje „Real“ šįkart įgijo tik baigiantis grupės kovoms, kai paskutiniame ture įveikė vokiečių Monchengladbacho „Borussia“ 2:0 ir iš trečiosios C grupės vietos pašoko į pirmąją.

Tuo tarpu „Atalanta“ šiose varžybose kovoja tik antrą kartą per karjerą. Praėjusiame sezone italai nužengė iki ketvirtfinalio, tačiau ten buvo nokautuoti „Paris Saint Germain“.

Bergamo komanda reguliariame sezone D grupėje liko antra, į priekį praleidusi tik „Liverpool“.

Tai vos antrasis kartas per turnyro istoriją, kai naujokai pasiekia atkrintamąsias dvikovas antrą kartą iš tiek pat galimų. Pirmoji komanda 2008-2010 sezonais buvo ispanų „Valencia“.

Buvo manoma, kad šįkart italai bus vieni iš favoritų pelnyti daug įvarčių į varžovų vartus – per parėjusį ir šį Čempionų lygos sezoną „Atalanta“ pelnė net 53 įvarčius per 15 dvikovų. Tai yra po 3,5 įvarčio per rungtynes.

Ne ką kukliau atrodė „Real“, kuris per šio sezono šešias rungtynes įmušė 20 įvarčių.

Tačiau tokių rezultatyvių ekipų mače šįkart buvo pelnytas tik vienas įvartis.

Atsakomasis mačas vyks kovo 16 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.