A lygos gelbėtoja tapusi „Dainava“ grįžta po netikėto skambučio ir su dosnia Alytaus miesto parama

Lietuvos futbolo federacija (LFF) praėjusią savaitę nutarė, kad išimties tvarka  2021 metų Lietuvos futbolo A lygos čempionate žais ir Alytaus DFK „Dainava“.

 „Dainava“ ruošėsi žaisti LFF I lygoje, tačiau netikėtai sulaukė kvietimo į aukščiausiąjį čempionatą.<br> „Dainavos“ klubo nuotr.
 „Dainava“ ruošėsi žaisti LFF I lygoje, tačiau netikėtai sulaukė kvietimo į aukščiausiąjį čempionatą.<br> „Dainavos“ klubo nuotr.
 „Dainava“ ruošėsi žaisti LFF I lygoje, tačiau netikėtai sulaukė kvietimo į aukščiausiąjį čempionatą.<br> „Dainavos“ klubo nuotr.
 „Dainava“ ruošėsi žaisti LFF I lygoje, tačiau netikėtai sulaukė kvietimo į aukščiausiąjį čempionatą.<br> „Dainavos“ klubo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Raimondas Lapšys

Mar 1, 2021, 4:28 PM, atnaujinta Mar 1, 2021, 4:29 PM

Kaip teigė klubo direktorius Žydrūnas Lukošiūnas, klubas ruošėsi sezoną pradėti žemesnėje I lygoje, bet dabar džiaugiasi patekęs į aukščiausią šalies futbolo lygą ir nors supranta savo galimybių ribas, tačiau ruošiasi stiprinti komandą, priimti iššūkius ir nebūti „patrankų mėsa“.

Lietuvos futbolo bendruomenė kurį laiką laukė sulaikiusi kvėpavimą – ant svarstyklių padėjusi „Jonavos“ ir Alytaus „Dainavos“ klubus federacija rinkosi, ką išimties tvarka priimti į A lygos čempionatą, kad lygoje būtų dešimt komandų.

Galiausiai nutarta tarp 10 komandų turėti LFF I lygos sezonui pasiruošusius dzūkus, o ne lažybų šleifą velkantį jonaviečių klubą.

Dabar „Dainavos“ laukia ypatingas iššūkis – netapti patrankų mėsa ir jokiu būdu nenuvilti savo gausios ir aktyvios sirgalių bendruomenės.

Į kovą įsijungė ir Alytaus miesto savivaldybė, kuri pažadėjo gausesnę paramą.

Su portalu lrytas.lt kalbėdamas „Dainavos“ direktorius Žydrūnas Lukošiūnas pasakojo, kad nors ir supranta savo galimybių ribas, dar planuoja pasistiprinti, kad galėtų pasivaržyti.

Po netikėto kvietimo dirba beveik visą parą

Antradienį vykusio LFF Nepaprastųjų atvejų komiteto posėdžio balsavimo metu dėl patekimo į aukščiausią šalies futbolo lygą išskirtine tvarka buvo renkamasi tarp „Jonavos“ ir Alytaus „Dainavos“ komandų. Po balsavimo paaiškėjo, jog ši vieta atitenka Alytaus miesto klubui.

„Dainavos“ prezidentas Ž.Lukošiūnas teigė, kad šiemet tikrai nesitikėjo gauti kvietimo į A lygą, tad komanda ramiai ruošėsi žaisti žemesnėje Pirmojoje lygoje.

„Tai, kad buvome pasirinkti mes, be abejonės, nustebino. Netikėjome, jog gausime pakvietimą ir žaisime A lygoje. Buvome pasiruošę žaisti I lygoje. Dabar laukia labai didelis darbas.

Klubo laukia daugiau rėmėjų, daugiau matomumo. Atsiranda daug darbų, kurių iki šiol nedarėme, tačiau turėsimei šmokti daryti, todėl šiuo metu dirbame 20 valandų per parą“, – teigė jis.

Paklaustas, kodėl būtent Alytaus klubas iš LFF sulaukė kvietimo, klubo direktorius teigė, jog lyga įvertino klubo viziją: „Manau, federacija atsižvelgė į klubo struktūrą, miesto infrastruktūrą, stabilumą žaidžiant I lygoje.“

Alytaus klubas pastarąjį kartą Lietuvos futbolo A lygos čempionate žaidė tik 2014 metais, o praėjusį sezoną žemesnėje I lygoje liko šeštoje pozicijoje, todėl kovoti stipresnėje lygoje lengva tikrai nebus. Tai supranta ir pati „Dainava“.

„Nefantazuojame, jog žaisime ir kovosime su lygos senbuviais. Ruošiamėms žaisti I lygoje, todėl dabar viskas keičiasi iš pagrindų. Didžiausias iššūkis išlikti A lygoje ir užimti aštuntą vietą. Yra noras nebūti patrankų mėsa“, – kalbėjo Ž. Lukošiūnas.

Ž. Lukošiūnas teigė, jog nors ir buvo ruoštasi žaisti žemesnėje lygoje, tikslų siekti aukštesniame lygyje padės sustiprėjusi sudėtis.

Suprasdami, jog artėjantį sezoną lauks kur kas sunkesnis tvarkaraštis nei tikėtasi „Dainava“ stengiasi sustiprinti sudėties gylį pei komandos puolimą.

„Norime pakviesti kuo daugiau žaidėjų, tačiau stengiamės pasirinkti kuo geresnius. Mūsų laukia daugiau varžybų, todėl ir suoliukas turi būti ilgesnis.

Planas yra pasikviesti maždaug šešis žaidėjus, kurių nebuvo praėjusį sezoną. Komplektacija dar vyksta, per draugiškas varžybas su Trakų komanda – patikrinsime ir spręsime“, – sakė klubo prezidentas.

Klubui kovoti padės ir miestas

Patekimas į aukščiausią lygą klubui suteiks ne tik sudėtingesnį žaidimą futbolo aikštelėje. Tai ir yra priežastis dėl kurios „Dainava“ galės stiprinti savo sudėtį bei atneš klubui galimybę surinkti didesnį biudžetą

Alytaus miestas taip pat džiaugiasi kvietimu ir yra pasiruošęs padėti „Dainavos“ komandai žaisti aukštesniame lygyje skirdamas didesnę paramą. Alytaus komanda sulaukė ir miesto mero Nerijaus Cesiulio linkėjimų.

„Dar kartą noriu padėkoti merui, miesto savivaldybės tarybai ir visiems mus palaikantiems. Mes suprantame, jog be miesto paramos ir infrastruktūros neįmanoma vystyti futbolo ir jį kelti į aukštesnį lygį.

Meras linkėjo išlikti A lygoje, daugiau sėkmės gynybai, vartininkams ir supranta, jog esame lygos naujokai ir mums reikia mokytis.“, – kalbėjo Ž. Lukošiūnas.

„Savivaldybė pažadėjo didesnę paramą – 120 tūkst. eurų bei peržiūrėti galimybes skirti papildomas pajamas klubui ir iš kitų biudžetų. Žinome, jog gyvename pandemijos laikotarpiu ir miestas sunkiai renka biudžetą ir suprantame, jog ne tik futbolui šių pinigų reikia“, – apie Alytaus miesto savivaldybės paramą pasakojo klubo prezidentas.

Tikimasi, jog pasiruošti žaisti aukštesniame lygyje „Dainavos“ komandai padės ir nauji rėmėjai. Patekimas į A lygos čempionatą atvėrė kelius kelius pritraukti daugiau rėmėjų.

„Nors džiaugiamės savivaldybės parama, tačiau klubo vadovybė eina pas rėmėjus. Kalbame, jog dabar klubas yra labiau matomas, diskutuojame ir ieškome finansų“, – sakė Ž. Lukošiūnas.

A lygos sezonas startuoja pirmąjį kovo savaitgalį. Sezone bus žaidžiami keturi ratai.

A lygoje rungtyniausiančiai Alytaus  „Dainavai“ bus skirta 3 taškų atėmimo sankcija.

Paklaustas apie šią sankciją Alytaus klubo prezidentas teigė, jog apie šią taisyklę žinojo dar nuo praėjusio sezono, todėl ją priima, tačiau norėtų, jog jos nebūtų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.