„Dainavos“ treneris F. Mazzone apie Lietuvos futbolininkų šansus prieš Italiją: „Prireiks tobulai sužaistų rungtynių“

Lietuvių jau šiandien laukia vienas rimčiausių iššūkių per pastaruosius kelerius metus – Valdo Urbono auklėtiniai 2022 metų pasaulio futbolo čempionato atrankos rungtynėse namuose priims C grupės favoritus Italijos futbolininkus.

Treneris Fabio Mazzone.<br>Klubo nuotr.
Treneris Fabio Mazzone.<br>Klubo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 31, 2021, 6:16 PM

Šią dvikovą stebės ir Alytaus „Dainavos“ vyriausiasis treneris italas Fabio Mazzone, kuris sako, kad solidus lietuvių žaidimas gynyboje gali padėti iškovoti pirmuosius taškus atrankos etape.

„Lietuva pademonstravo solidžią gynybą paskutinėse rungtynėse su Šveicarija, taip pat mače su Kosovu parodė, jog yra pavojinga kontratakose, nes turėjo puikių progų pasižymėti pirmajame kėlinyje. Rungtynių su Šveicarija rezultatas rodo, kad Lietuvai, vadovaujamai V. Urbono, yra viskas įmanoma“, – sakė fkdainava.com portalui F. Mazzone.

„Žinoma, tam, kad Lietuva pasiektų teigiamą rezultatą, prireiks sužaisti tobulas rungtynes – nerizikuoti puolant ir laimėti dvikovas gynyboje“, – pridūrė jis.

„Dainavos“ strategas pabrėžia, kad Italijos rinktinė silpnų vietų beveik neturi.

„Italija turi labai patyrusių gynėjų ir kol kas atrankoje per du mačus dar nepraleido nė vieno įvarčio. Komandoje rungtyniauja kvalifikuoti centro saugai, kurie moka išlaikyti kamuolį, taip pat išskirčiau ir labai greitus atakuojančius saugus, kurių stiprybė – žaisti vienas prieš vieną, o priekyje – visiems žinomus puolėjus“, – kalbėjo šį mėnesį 32-ąjį gimtadienį minėjęs specialistas.

Treneris taip pat gailisi, kad Lietuvos rinktinės marškinėlių nepavyko užsivilkti Alytaus „Dainavos“ auklėtiniui Pauliui Golubickui.

„Labai gaila, kad Paulius negalės rungtyniauti tokiose svarbiose rungtynėse dėl traumos. Iš jo akių mačiau, kaip jis norėjo atstovauti Lietuvai šiame mače ir praėjusiose rungtynėse. Tikiuosi, kad netrukus jis galės grįžti ginti Lietuvos garbės ir „Dainavos“ spalvų“, – teigė F. Mazzone.

Jis sako, kad Lietuvos ir Italijos dvikovą norėtų stebėti gyvai LFF stadione, todėl labai gaila, kad tai neįmanoma dėl COVID-19 pandemijos.

„Norėčiau pamatyti rungtynes gyvai, tačiau, deja, tai neįmanoma. Tikiuosi, kad futbolo gerbėjams netrukus bus leista užpildyti stadionus, kaip tai vyksta kai kuriose kitose Europos šalyse“, – teigė F. Mazzone.

„Dainavos“ treneris jau kurį laiką gyvena Lietuvoje, čia yra sukūręs šeimą, tad tuo pačiu tvirtina, kad sunku bus Lietuvos ir Italijos rungtynėse palaikyti vieną ar kitą komandą, tad F. Mazzone sako besitikintis lygiųjų – tai leistų Lietuvai pelnyti pirmąjį tašką atrankoje, o Italijai išlaikyti pirmąją poziciją grupėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.