Antrajame Pirmos lygos ture – ryškėjantys lyderiai ir kolumbietiška įvarčių salsa

Vis dar nepaleidžiančios koronaviruso pinklės ir svarbi Lietuvos jaunimo (iki 21 metų) rinktinės stovykla privertė koreguoti Pirmos lygos tvarkaraštį, tačiau nesutrukdė rinkti taškus turnyro favoritams. 2-ajame pirmenybių ture buvo sužaistos ketverios iš septynių planuotų rungtynių.

 Antrajame Pirmos lygos ture – ryškėjantys lyderiai ir kolumbietiška įvarčių salsa.<br> Pirmos lygos nuotr.
 Antrajame Pirmos lygos ture – ryškėjantys lyderiai ir kolumbietiška įvarčių salsa.<br> Pirmos lygos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 1, 2021, 4:53 PM

2-ojo turo dvikova tarp Vilniaus „Žalgirio B“ ir Kazlų Rūdos „Šilo“ buvo nukelta dėl vilniečių teigiamų COVID-19 testo rezultatų, o „Panevėžys B“ ir Vilniaus „Riteriai B“ ekipų talentai buvo iškviesti į Mariaus Stankevičiaus Lietuvos jaunimo rinktinės stovyklą Kaune, tad šių komandų mačai atitinkamai su Gargždų „Banga B“ ir Kretingos „Minija“ buvo nukelti vėlesniam laikui.

Debiutantai. Plungės „Babrungas“ užtruko vos du turus, kad įsirašytų sau istorinį tašką Pirmoje lygoje. Po 15 metų pertraukos į antrąjį pagal pajėgumą šalies futbolo divizioną grįžę plungiškiai savo aikštėje atkakliai pasipriešino kaimynams iš Mažeikių – „Atmosferos“ futbolininkams. Naujokų ryžtą jau 7-ąją min. įrodė Mantas Rusys. Keletą pastarųjų metų Kauno „Hegelmann Litauen“ gretose tobulėjęs atletiškas saugas išvedė „Babrungą“ į priekį. Jei ne šiurkšti šeimininkų vartininko Ernesto Žymanto, nesugavusio gana patogiai skriejusio kamuolio, klaida, jie galėjo pretenduoti ir į daugiau.

Tačiau 28-ąją min. vartininkas apmaudžiai įsimetė išlyginamąjį įvartį, o jau po minutės „Atmosfera“ pasižymėjo pati. Vis dėlto plungiškiai susitelkė ir brazilo Antonny Pietro Cancilieri dėka 58-ąją min. atstatė pusiausvyrą 2:2.

„Jausmai dvejopi. Džiaugiuosi dėl komandos pasirodymo, bet pats rezultatas nuvilia, nes neatspindi mačo eigos, – į euforiją dėl pirmojo taško nepuolė „Babrungo“ treneris Kęstutis Petkus. – Turime pakankamai techniškus legionierius, kurie sugeba sukurti progas. Tad buvo aišku, kad jei atsilaikysime fizinėje kovoje, savo įvarčius įmušime. Vis dėlto turėdami gal aštuonias šimtaprocentines progas sugebėjome net atsilikinėti. Bet nieko nepadarysi, toks jau kartais būna tas futbolas“.

Kolumbija. Labiausiai prisiekę Pirmos lygos gerbėjai, ypač dzūkai, dar nepamiršo 2019 metais pirmenybėse žibėjusio kolumbiečio Jose Luiso Balanta, tapusio rezultatyviausiu lygos snaiperiu. Metais anksčiau įvarčių serijomis to paties Alytaus sirgalius džiugino jo tėvynainis Sebastianas Vasquezas, vėliau sėkmingai pritapęs A lygos „Panevėžio“ klube.

Panašu, kad šiemet Kolumbijoje populiarią salsą po įvarčių šoks dar vienas Pietų Amerikos „perlas“ Juanas Camilo Sandovalis Yepesas. 20-metis Vilniaus BFA ekipos saugas antrajame ture pelnė du įvarčius ir padėjo vilniečiams atsitiesti akistatoje namuose su Kauno „Žalgirio B“ vaikinais. Pastarieji po techniško Pijaus Sudakovo šūvio pirmavo 1:0, bet galiausiai neatlaikė šeimininkų spaudimo ir kapituliavo 2:4.

Kartos. Prieš Klaipėdos „Neptūno“ iš „Šiaulių“ susitikimą tvyrojusi intriga prasisklaidė jau po pirmojo kėlinio. Tai lėmė jau 11-ąją min. pelnytas Algio Jankausko įvartis. 38 metų ekipos kapitono pavyzdžiu netrukus pasiekė daugiau nei perpus jaunesnis jo komandos draugas Deividas Dovydaitis. 18-metis saugas kėlinio pabaigoje įjungė „Shaqiri“ režimą ir vienu lietimu elegantiškai parito kamuolį į vartų tinklą. Beveik identišku smūgiu praėjusią savaitę Lietuvos rinktinę pasaulio čempionato atrankos mūšyje nuskriaudė garsusis Šveicarijos rinktinės ir „Liverpool“ klubo puolėjas Xherdanas Shaqiri. Po pertraukos rungtynių Klaipėdoje galutinį tašką padėjo Vaidas Viktoravičius – 3:0.

„Buvo svarbu, kad tie du įvarčiai mūsiškių neužliūliuotų ir išlaikytume koncentraciją. Tačiau ir po pertraukos laikėmės žaidimo plano, kurį realizavome aktyvia gynyba ir dar vienu įvarčiu“, – auklėtiniais liko patenkintas „Šiaulių“ treneris Mindaugas Čepas.

Paskolino. Nuo šiauliečių neatsilieka ir kita lygos senbuvė „Jonava“. Jonaviečiai Mariaus Ganusausko rezultatyvaus smūgio dėka 1:0 palaužė Marijampolės „Sūduvos“ dublerius, kuriems talkino keletas patyrusių A lygos futbolininkai iš pirmosios ekipos.

„Jonava“ įsirašė antrąją pergalę, nepaisant to, jog net keli svarbūs jos žaidėjai taupė jėgas kitą dieną turėjusiam vykti Lietuvos salės futbolo lygos lemiamam mačui tarp Jonavos „Vikingų“ ir „Kauno Žalgirio“. Nors trys „vikingai“ futsal aukso taip ir nepaėmė, tokį šansą jie turės Pirmoje lygoje su „Jonavos“ vyrais.

„Jonavoje futbolas mylimas, todėl man nebuvo jokių dvejonių išleidžiant vaikinus padėti kitai mūsų miesto komandai. Smagu, kad jų netektis mūsų rezultatui nepakenkė“, – teigė nugalėtojų vairininkas Eisvinas Utyra.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.