BFA vartininkas D. Bukelis apie Italijos rinktinės vizitą ir artėjantį turą

Pasiruošimą artėjančiam trečiam Pirmos lygos turui sostinės „Baltijos futbolo akademijos“ (BFA) komandai kiek pakoregavo BFA futbolo manieže apsilankiusi ir čia treniruotę surengusi Italijos nacionalinė futbolo rinktinė. Pirmąją pergalę iškovojusios ekipos vartininkas Danielis Bukelis sako, kad rungtynių su Kretingos „Minija“ BFA laukia tikėdamasi antros iš eilės pergalės.

D.Bukelis.<br>BFA nuotr.
D.Bukelis.<br>BFA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 2, 2021, 10:55 AM

Antrame Pirmos lygos ture BFA nepagailėjo varžovams įvarčių, 4:2 (2:1) įveikė „Kauno Žalgirio“ B futbolininkus ir įsirašė pirmuosius taškus.

„Pergalės pakylėja ir suteikia papildomos motyvacijos. Laimėjus norisi vėl ir vėl iškovoti pergalę. Praėjusiais metais ilgai nepavyko laimėti, vienas po kito iš eilės ėję pralaimėjimai sukeldavo nusivylimą, tikimės, kad šiemet istorija bus kita. Mūsų lūkesčiai – kovoti dėl pirmųjų pozicijų, todėl privalome rinkti taškus“, – po antradienio rungtynių Vilniuje kalbėjo BFA vartininkas D. Bukelis.

Žaidėjo teigimu, motyvacija ir pyktis po pirmo praleisto įvarčio leido pasiekti taip norimą pergalę.

„Pradžioje nebuvome susikoncentravę, padarėme klaidą gynyboje ir gavome įvartį. Tačiau supykome ant savęs ir pradėjome rodyti savo žaidimą. Įmušėme, persvėrėme rezultatą, antrame kėlinyje pelnėme dar du įvarčius. Šį kartą pavyko ir kurti, ir įmušti, esame patenkinti savo pasirodymu. Labai norėjome laimėti, buvome motyvuoti“, – sakė D. Bukelis.

Komandos pasiruošimo kitam turui grafiką šiek tiek pakoregavo BFA futbolo manieže treniruotę surengusi Italijos nacionalinė futbolo rinktinė, Vilniuje žaidusi Pasaulio čempionato atrankos rungtynes.

„Iš tiesų buvo neeilinė diena. Italijos žvaigždynas treniravosi toje pačioje arenoje, kurioje mes kasdien dirbame. Buvo daug sujudimo, apsaugos, smagu, kad iš arti galėjome išvysti futbolininkus, kuriuos matome per televiziją“, – apie Italijos vyrų futbolo rinktinės vizitą pasakojo D. Bukelis.

Praėjusiais metais vartų sargas tenkinosi atsarginio vaidmeniu. Šiemet 18-etis futbolininkas ne tik debiutavo Pirmoje lygoje, bet ir šiuo metu yra startinio vienuoliktuko žaidėjas.

„Jauduliuko būna pačioje pradžioje, tačiau prisilietus prie kamuolio jis dingsta. Smagu, kad treneris Pavelas Leusas man patikėjo didelę atsakomybę. Prieš rungtynes aptariame varžovų žaidimą, pavojingus žaidėjus. Kartais treneris nurodo, kuris žaidėjas gali pavojingai smūgiuoti, tuomet aš atidžiau seku jo veiksmus. Šiame sezone, palyginus su praėjusiu, jaučiuosi labiau pasitikintis savimi“, – teigė BFA narys.

Praėjusiais metais BFA pirmąją savo pergalę debiutiniame sezone šventė prieš „Miniją“, kai vienintelis Tomašo Gulbickio įvartis garantavo vilniečiams tris taškus. Vėliau Kretingoje vyko atkaklus mūšis: nors pirmieji pasižymėjo BFA, vėliau kretingiškiai atsakė dviem įvarčiais, o rungtynių gale skirtumą išlygino Martino Perveinio įvartis, leidęs BFA išplėšti tašką.

„Minija“ yra patyrusi komanda, esame įveikę ją praėjusiame sezone, tačiau naujas sezonas – nauja istorija. Ruošiamės rungtynėms, kovosime tik dėl pergalės, norime pratęsti seriją“, – teigė D. Bukelis.

Pirmos lygos trečiojo turo rungtynės tarp BFA ir „Minijos“ įvyks balandžio 3 d. 15.00 val., o tiesioginę rungtynių transliaciją bus galima žiūrėti akademijos „Facebook“ paskyroje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.