C. Ronaldo ant žemės mestas kapitono raištis aukcione parduotas už 63 tūkst. eurų

Portugalijos futbolo rinktinės kapitono Cristiano Ronaldo rankos raištis, kurį žaidėjas numetė ant žemės, teisėjams neįskaičius pergalingu galėjusio tapti jo įvarčio per Pasaulio futbolo čempionato atrankos varžybas su Serbija, buvo parduotas aukcione anoniminiam pirkėjui už 64 tūkst. eurų.

C.Ronaldo.<br>AFP/Scanpix nuotr.
C.Ronaldo.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 2, 2021, 1:11 PM, atnaujinta Apr 2, 2021, 3:41 PM

Viena labdaros organizacija, siekianti surinkti pinigų šešių mėnesių berniukui serbui, kuriam dėl stuburo raumenų atrofijos reikalinga operacija, gavo šį raištį iš stadiono darbuotojo, pasiėmusio jį po kovo 27-ąją Belgrade vykusių rungtynių, pasibaigusių rezultatu 2:2.

C. Ronaldo paliko aikštę prieš nuskambant paskutiniam švilpukui, teisėjams neįskaičius per papildomą laiką jo pelnyto įvarčio. Italų klubo „Juventus“ žaidėjas paleido kamuolį virš vartininko serbo, ir sviedinys, regis, kirto liniją, jo laiku nespėjus išmušti gynėjui.

Kadangi per rungtynes nebuvo naudojama įranga vaizdui fiksuoti, įvartis nebuvo įskaitytas.

Įtūžusiam C. Ronaldo už ginčus su teisėju buvo parodyta geltona kortelė. Išeidamas tiesiai į persirengimo kambarį nesulaukęs varžybų pabaigos, žaidėjas piktai numetė kapitono raištį šalia užribio linijos.

Portugalijos futbolo žvaigždė sulaukė kritikos dėl savo veiksmų, o FIFA, kaip manoma, galėtų C. Ronaldo už tai nubausti, jei futbolo kontroliuojanti institucija pripažins jo reakciją užgauliu ar agresyviu elgesiu.

Stadione tuo metu dirbęs vietos ugniagesys Džordžė Vukičevičius raištį pasiėmė ir nedelsdamas susisiekė su viena regionine sporto televizija, siūlydamas parduoti radinį labdaros aukcione.

Dž. Vukičevičius antradienį naujienų agentūrai AFP, kad jis pasiūlė surinkti lėšų, reikalingų gydyti pusės metų kūdikiui Gavrilo Džurdževičiui (Gavrilui Džurdževičiui), sergančiam reta liga.

Stuburo raumenų atrofija pasireiškia maždaug vienam iš 10 tūkst. gimusių vaikų. 90 proc. jų miršta nesulaukę dvejų metų arba jiems reikalingas nuolatinis plaučių vėdinimas.

Televizijai „Sportklub“ patvirtinus raiščio autentiškumą pagal rungtynių nuotraukas ir vaizdo įrašus, buvo įkurta speciali labdaros grupė, o Ronaldo relikvija buvo pateikta varžytinėms interneto aukcionų portale Limundo.com.

Per šį aukcioną gauta 64 tūkst. eurų suma padengs tik nedidelę dalį G. Džurdževičiui gydyti reikalingos sumos, dedant viltis į „brangiausią pasaulyje vaistą“, kurio terapija kainuoja apie 2 mln. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.