„El Clasico“ svarba: „Barcelona“ ir „Real“ mūšis gali nulemti lygos čempionus

„Barcelona“ ir Madrido „Real“ vejasi Ispanijos „Primera“ lygos viršūnėje įsitaisiusią Madrido „Atletico“ ekipą, todėl šeštadienio vakarą vyksiantis „El Clasico“ mūšis gali nulemti ir kas sezono pabaigoje į viršų kels čempionų titulą.

„Barcelona“ žvaigždė Lionelis Messi.<br> AFP/Scanpix nuotr.
„Barcelona“ žvaigždė Lionelis Messi.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 10, 2021, 11:24 AM, atnaujinta Apr 10, 2021, 11:32 AM

Praėjusį savaitgalį „Atletico“ turėjo pripažinti „Sevilla“ pranašumą, o tai reiškia, kad kova dėl titulo suintensyvėjo.

Pirmą kartą po daugiau nei trijų mėnesių likimą dėl čempionų vardo „Barcelona“ turi savo rankose. Per praėjusias 19 rungtynių nė karto nepralaimėjusi Katalonijos komanda išvykoje susitiks su „Real“ futbolininkais. Ir, jei po to laimės visus likusius 9 susitikimus, jie po dviejų metų pertraukos taps čempionais, rašo SkySports.com

Tačiau Karališkasis klubas šiuo metu yra itin geros formos bei žaidžia pasitikėdami savo jėgomis.

„Abi komandos atvyksta blogų sezonų geriausiais momentais. Klubai išgyvena labai keistus sezonus“, – apie artėjantį „El Clasico“ mūšį pasakoja Ispanijos futbolo ekspertas Alvaro Montero.

„Nei „Barcelona“, nei „Real“ nėra tos pačios komandos, kokios jos buvo prieš 3 ar 4 metus. Nei viena nėra tokia gera, kaip su Cristiano Ronaldo ar Lioneliu Messi jų geriausiais laikai, tačiau abi ekipos demonstruoja geriausią savo formą. Jos abi praėjusiose susitikimuose sužaidė labai svarbias rungtynes dėl skirtingų priežasčių, – sakė A.Montero.

„Barcelona“ parodė charakterį ir paskutinėmis sekundėmis palaužė „Valladolid“. Ir, nors dar prieš mėnesį visi manė, kad „Liverpool“ tikrai įveiks „Real“ ir pašalins Čempionų lygos, Madrido futbolininkai pademonstravo, kad žino, kaip pasirodyti svarbiausiais sezono momentais“, – prieš didžiausių Ispanijos konkurentų mūšį pasakojo ekspertas.

„Atletico“ dar sausio mėn. pabaigoje turėjo 7 taškų pranašumą turnyrinėje lentelėje. Tačiau dabar vos vienu tašku pirmauja prie katalonus.

Tik trimis taškais nuo pirmos vietos atsilieka „Real“ ir žinodami, kad abi komandos esančios aukščiau dar privalės sužaisti tarpusavyje, Zinedine'o Zidane'o vadojaujama ekipa tiki, kad vis dar gali pasivyti konkurentus per likusius 2 mėn.

„Real“ tai paskutinis iš didžiųjų priešininkų šiame sezone. Ir matydami, kad „Barcelona“ ir „Atletico“ dar laukia tarpusavio dvikova, jie turėtų džiaugtis. Jei jų priešininkai sužaistų lygiosiomis Karališkasis klubas dar gali tapti čempionais.

„Barcelona“ laimėjus jie taptų lygos favoritais, kadangi pirmaujanti „Atletico“ žaidžia be traumuoto puolėjo Luiso Suarezo ir šiuo metu demonstruoja prastą formą.

„Komanda, kuri laimės „El Calsico“ laimės lygą. Jei susitikimas baigsis lygiosiomis, viskas priklausys nuo to, kaip baigsis rungtynės tarp „Atletico“ ir „Barsos“ „Camp Nou“ stadione“, – apie mačo svarbą pasakojo A.Montero.

„El Clasico“ šeštadienio vakarą prasidės 22 val. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.