Futbolo pirmosios lygos 4-asis turas: netikėtas rezultatyvumo rekordo šturmas Vilniuje ir favoritų pergalės

Pošventinis 4-asis LFF Pirmos lygos turas buvo itin dosnus puolėjams bei nedėkingas vartininkams. Visose septyniose rungtynėse įmušta bent po porą įvarčių, o sostinės derbyje tarp BFA ir „Žalgiris B“ jaunimo jų sukrito net dvylika.

 Vilniuje buvo pelnyta 12 įvarčių,<br> E.Žaldario nuotr.
 Vilniuje buvo pelnyta 12 įvarčių,<br> E.Žaldario nuotr.
 Turo rezultatai.
 Turo rezultatai.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2021-04-13 13:15, atnaujinta 2021-04-13 13:21

Šturmas. Baltijos futbolo akademijos (BFA) ir jaunųjų žalgiriečių tarpusavio akistata žadėjo atkaklią kovą, tačiau, kad joje bus įmušta tiek įvarčių, nesapnavo net didžiausi optimistai.

Vien „Žalgiris B“ puolėjas Meinardas Mikulėnas pasižymėjo penkis kartus. 18-metis dar iki pertraukos (15, 27, 32 ir 40 min.) surinko vadinamąjį pokerį, o prieš palikdamas aikštę 85 min. pridėjo dar vieną. Nors išvykoje žaidę žalgiriečiai 51-ąją min. pirmavo triuškinamai (5:1), BFA vaikinai sugebėjo atkurti intrigą ir 67-ąją min. komandas teskyrė vienas taiklus smūgis (5:4). Vis dėlto mačo pabaiga priklausė svečiams, triumfavusiems 8:4. Nepaisant tokio protrūkio, tai nėra Pirmos lygos rekordas. Per visą turnyro istoriją yra buvę keletas rezultatyvesnių mačų.

„Žinoma, tokio įvarčių lietaus nesitikėjome, tačiau, kai žaidžia jaunimas, gali nutikti bet kas. Čia šiurkščių klaidų yra kur kas daugiau nei vyrų futbole, – svetainei 1lyga.lt sakė „Žalgiris B“ vyr. treneris Žydrūnas Grudzinskas. – Ne veltui per pertrauką, pirmaujant 4:1, savo auklėtiniams priminiau pernykštes pamokas, kai taip pirmaudami sužaisdavome lygiosiomis ar net pralaimėdavome. Todėl perspėjau, kad neatsipalaiduotų, nes kova dar tikrai nebaigta. Taip ir atsitiko. BFA padidino apsukas, rizikavo, įmušė keletą įvarčių ir žaidimas tapo nervingesnis. Gerai, kad mūsiškiai atsilaikė ir pabaigoje padėjo įtikinamą tašką“.

Persekiotojai. Abi pirmąsias rungtynes laimėjusių žalgiriečių 5-ajame ture lauke rimtesnis išbandymas. Juos Vilniuje egzaminuos viena čempionato lyderių Mažeikių „Atmosfera“. Mažeikiškiai savaitgalį namuose 3:1 laimėjo Žemaitijos derbį su Kretingos „Minija“. Trečiąjį laimėjimą per 4 mačus nukalė puolėjas iš Latvijos Artis Jaudzemas. 26 metų „braliukas“ 27 min. atidarė savo įvarčių sąskaitą lygoje, o 86 min. užtvirtino šeimininkų pranašumą.

„Kovėsi dvi apylygės komandos, bet sėkmė nusišypsojo mažeikiškiams. Pirmąją rungtynių dalį praleidome varžovų aikštės pusėje, tačiau nepasinaudojome savo momentais“, – konstatavo „Minijos“ treneris Gvidas Juška.

Kretingos ekipos sąskaitoje liko 3 taškai, o mažeikiškiai su 10 taškų mina ant kulnų antroje vietoje žengiantiems „Šiauliams“. Šiauliečiai, 3-ajame ture savo stadione praradę du taškus (1:1) su Gargždų „Banga B“, šįkart sprendimų neatidėliojo. Jau 9-ąją min. Sergejus Amirzianas pasiuntė kamuolį į Kazlų Rūdos „Šilo“ vartus. Patyręs Ričardas Beniušis netruko atsikirsti (17 min. 1:1), bet Ronaldas Misiūnas ir Vaidas Viktoravičius svečius išlydėjo tuščiomis.

Legionas. Šiauliečių ankstesnė pamoka su nenuolaidžiais gargždiškiais išėjo į naudą ir „Jonavos“ futbolininkams. Pastarieji Gargžduose afrikiečio Ibrahima Soumah ir slovako Filipo Halgošo įvarčių dėka pratęsė (2:1) pergalių seriją iki keturių ir su 12 taškų lieka vienvaldžiais Pirmos lygos lyderiais.

Užsieniečiai svarų žodį tarė ir Plungės „Babrungo“ viešnagėje Kaune, kur plungiškiai 2:0 pranoko „Kauno Žalgiris B“ jaunimėlį. Po pirmųjų nevaisingų atakų 22 min. ledus pralaužė brazilas Henrique, o jo pastangas 70 min. pratęsė Salomao Kimuamua iš Angolos. Žvaliai lygoje startavę naujokai iš Plungės jau sukaupė 7 taškus ir rikiuojasi tuoj pat už lyderių trejeto.

Ąžuoliukas. Į pergalių kelią grįžo Klaipėdos „Neptūnas“, po sunkių akistatų su lyderiais, namuose 2:0 nugalėjęs Marijampolės „Sūduvos“ dublerius.

Kaip ir klaipėdiečiai, 6 taškus jau turi ir „Panevėžys B“, tiesa, žaidęs maču mažiau. 4-ajame ture panevėžiečiai 3:1 pranoko Vilniaus „Riterius B“. Mūšyje sostinėje šeimininkai, po Dovydo Virkšo įvarčio įpusėjus pirmajam kėliniui, pirmavo iki pat 78-osios min., bet persvaros neišlaikė. Kelius į pergalę svečiams nutiesė 16-metis futbolo ąžuoliukas Faustas Steponavičius, per 6 min. sumušęs hettriką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.