BFA treneris A. Falčikas: „Už gražius įvarčius niekas taškų nedalina“

Po praėjusio Pirmos lygos turo itin skaudų pralaimėjimą patyrusi Vilniaus „Baltijos futbolo akademijos“ (BFA) komanda ketina pasimokyti iš padarytų klaidų ir ruošiasi reabilituotis laukiančiose išvykos rungtynėse. Ekipos treneris Andžėjus Falčikas sako, kad jauna komanda rungtynėse su Vilniaus „Žalgiriu“ B parodė savo potencialą puolime, bet net aštuoni praleisti įvarčiai rodo skylėtą gynybą, kurią būtina lopyti.

A.Falčikas.<br>E.Žaldario nuotr.
A.Falčikas.<br>E.Žaldario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 15, 2021, 10:01 AM

Po keturių praleistų įvarčių pirmajame kėlinyje BFA (11 vieta, 3 taškai) sugebėjo grįžti į rungtynes atsakydama keturiais Martino Perveinio, Igno Kaškelevičius, Bashiro Abdullahi ir Juano Sandovalio smūgiais į vartų tinklą. Tačiau, susikoncentravę į puolimą, BFA futbolininkai praleido dar tris įvarčius, kurie nubraukė visas jų viltis, ir patyrė trečią pralaimėjimą iš keturių rezultatu 4:8 (1:4).

„Liūdna, kad tiek praleidome iš tų situacijų, kurias puikiai žinojome ir buvome išanalizavę. Žinojome, ką daryti, bet neįgyvendinome. Aštuoni įvarčiai yra labai daug ir toks žaidimas mūsų netenkina, todėl visiems reikia prisiimti atsakomybę. Tačiau teigiamas dalykas, kad pralaimint 1:5, sugebėjome atsakyti įvarčiais. Atlikome kelis keitimus, rizikavome, gal ir jėgų pritrūko tam lemiamam įvarčiui, o šeštas žalgiriečių smūgis nubraukė mūsų pastangas. Pritrūko to vieno įvarčio, bet žaidėme iki galo ir gelbėjome rungtynes“, –ketvirtą Pirmos lygos turą analizavo A. Falčikas.

Nors prie ekipos jau prisijungė dėl kortelių žaisti negalėjęs vienas labiausiai patyrusių ekipos gynėjų kapitonas Lukas Valvonis, BFA trenerių štabui didelį galvos skausmą sukėlė komandinė gynyba.

„Gynyba šiose rungtynėse nuvylė. Nekalbu apie vartininką ir gynėjus, kalbu apie visą komandą. Tikėjomės, kad Lukas sucementuos gynybos grandį, tačiau darėme klaidas, kurios mums kainavo tiek įvarčių. Klydo visi: mūsų kraštiniai žaidėjai per daug leido varžovų krašto gynėjams eiti į priekį, jungtis į atakas, nesusitvarkėme ir viduryje, kur atraminiai saugai lengvai leido varžovams pereiti į puolimą. Įmušus keturis ir nepraleidus – turėtume gerą rezultatą“, – teigė futbolo specialistas.

A. Falčikas sako, kad potencialas puolime tikrai matomas, tačiau ir čia koją kiša nestabilus žaidimas.

„Esame jauna komanda, nestabilumas mus lydi. Tai mums, treneriams, žinoma nepatinka, bet nieko nepadarysi. Dažnai galvojame apie puolimą, tačiau pirmiausia reikia apsiginti, o tada mestis į puolimą. Už gražius įvarčius niekas taškų nedalina“, – sakė BFA treneris.

Sekmadienį BFA vyks į pirmas sezono išvykos rungtynes, kur susitiks su „Panevėžio“ B ekipa (7 vieta, 6 taškai). Abi komandos prieš sezoną sužaidė kontrolinį susitikimą BFA arenoje, kurioje pergalę 4:2 šventė svečiai iš Panevėžio.

„Išvykoje, žinoma, sunkiau žaisti nei namuose, kur esame pripratę prie savo aikštės. Namų sienos tikrai padeda, jaučiamės užtikrinčiau. Tačiau norime reabilituotis ir vėl iškovoti taškus. Panevėžiečiai – jauni kaip ir mes, tačiau bet kada gali pasipildyti A lygos žaidėjais. Visgi tai mums nieko nekeičia, nes turime toliau gerinti savo žaidimą ir siekti geresnių rezultatų“, – apie artėjantį turą kalbėjo A. Falčikas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.