Dukart per 4 minutes įmušęs „Riterių“ veteranas V. Borovskis: „Jaučiuosi kaip 25-erių“

Tik prasidėjus antrajam rungtynių su Telšių „Džiugu“ kėliniu, „Riterių“ veteranas Valdemaras Borovskis pasinaudojo varžovų vartininko klaida bei lengvu judesiu pasiuntė kamuolį į tinklą. Prabėgo vos keturios minutės, kai Lukas Kochanauskas atliko idealų perdavimą, po kurio V. Borovskis pelnė antrąjį įvartį per vienas rungtynes.

 V.Borovskiui netrukus sukaks 37-eri.<br>E.Žaldario nuotr.
 V.Borovskiui netrukus sukaks 37-eri.<br>E.Žaldario nuotr.
 V.Borovskiui netrukus sukaks 37-eri.<br>E.Žaldario nuotr.
 V.Borovskiui netrukus sukaks 37-eri.<br>E.Žaldario nuotr.
 V.Borovskiui netrukus sukaks 37-eri.<br>E.Žaldario nuotr.
 V.Borovskiui netrukus sukaks 37-eri.<br>E.Žaldario nuotr.
 V.Borovskiui netrukus sukaks 37-eri.<br>E.Žaldario nuotr.
 V.Borovskiui netrukus sukaks 37-eri.<br>E.Žaldario nuotr.
 V.Borovskiui netrukus sukaks 37-eri.<br>E.Žaldario nuotr.
 V.Borovskiui netrukus sukaks 37-eri.<br>E.Žaldario nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

fkriteriai.lt

Apr 20, 2021, 4:20 PM, atnaujinta Apr 20, 2021, 4:24 PM

Tokio įrašo veterano, gegužės 2-ąją švęsiančio 37-ąjį gimtadienį, biografijoje iki šiol dar nebuvo.

„Nesu bombardyrius, todėl abu įvarčiai man vienodai svarbūs. Be abejo, už juos turiu padėkoti komandos draugams – tiek Cosa Nostrai (L. Kochanauskui) už tobulą aikštės matymą, tiek Gyčiui (Paulauskui), už tai, kad praleido kamuolį numatydamas, kad prie jo artėja antikvariatas“, – prisimindamas juokavo vyriausias komandos žaidėjas.

Per praėjusią savaitę „Riteriai“ į „Nevėžio“ ir „Džiugo“ vartus pelnė net aštuonis įvarčius. Be V. Borovskio, po dusyk pasižymėjo Marko Pavlovskis ir Mindaugas Grigaravičius, po kartą – L. Kochanauskas bei Valentinas Jeriomenko. Nepaisant puikaus puolime rezultato, tų įvarčių galėjo būti ir dar daugiau – ypač po sėkmingų V. Borovskio reidų dešiniajame krašte bei aštrių perdavimų komandos puolėjams.

„Mums reikėjo tokių rungtynių kaip su „Nevėžiu“. Pajutome, kad galime žaisti taip, kaip nori treneriai. O aš ir pats jaučiuosi puikiai. Man visada patikdavo jungtis į atakas, bet ne visada treneriai leisdavo tą daryti (šypsosi). Dabar laisvės suteikiama daugiau, tad mėgaujuosi.

Taip, mano žaliame pase įrašyta, kad man jau beveik 37-eri, tačiau aš jaučiuosi kaip 25-erių. Aišku, gal tik man taip atrodo (šypsosi). Kalbant rimčiau, tikiuosi, kad mano patirtis jauniems žaidėjams yra svarbi ir jie tai vertina“, – sakė V. Borovskis.

Nuo balandžio 2 dienos „Riteriai“ per 14 dienų sužaidė ketverias rungtynes. Išskyrus paskutinį mačą prieš „Džiugą“, vyriausias „Riterių“ žaidėjas žaidė praktiškai be keitimų. Tik Telšiuose, komandai pirmaujant 4:0, treneriai veteranui suteikė pusvalandį poilsio.

„Nėra lengva. Tokį maratoną jaučia visi – tiek vyresni, tiek jaunesni. Šioje vietoje norėčiau pasidžiaugti, kaip mūsų komandoje organizuojamas atsistatymo procesas. Manau, kad visi patvirtintų, jog toks mūsų darbas leidžia atgauti jėgas greičiau“, – dėstė gynėjas.

– Kai prieš sezoną nusprendėte, kad neverta kabinti batelių ant vinies, dar tikėjotės tokio svarbaus vaidmens komandoje?

– Aš visada jaučiau, kad kūnas man leidžia žaisti, todėl rimto svarstymo dėl karjeros pabaigos nebuvo. Neramino tik faktas, kad artėja 37-eri. Galiausiai nusprendžiau, kad padėsiu jauniems žaidėjams tobulėti, palaikysiu juos, patarsiu.

Mano kelias futbole labai ilgas, todėl aš puikiai suprantu, jog kažkas turi užimti mano vietą ir kilti į viršų. Savo ruožtu, jei iškils sunkumų ar problemų, aš visada būsiu šalia.

– Ar sezono pradžioje, kai komanda nerado žaidimo, neaplankydavo mintys, kad o gal vis tik reikėjo sustoti?

– Tikrai ne. Visada tikėjau, kad išeitį rasime. Jei aš būčiau pasidavęs, tai koks būtų pavyzdys jaunimui?

– Po tų dvejų sėkmingų rungtynių prieš „Nevėžį“ ir „Džiugą“ jau galime daryti išvadas, kad „Riteriai“ išlipo iš sezono pradžios duobės?

– Tos dvi pergalės, iš esmės, pakeitė mūsų treniruotes – atsirado nuotaika, visi dirba su papildoma energija, komanda pasitiki savimi ir mėgaujasi tuo, ką daro. Kad ir kas ką sakytų, tokie psichologiniai momentai sporte yra labai labai svarbūs.

– Antradienį – mačas prieš „Panevėžį“. Kokį įspūdį palieka ši komanda tiek iš dvikovų su kitais, tiek iš dvejų tarpusavio kontrolinių susitikimų?

– Akivaizdu, kad tai yra stipri komanda, turinti labai gerų žaidėjų, įskaitant įvarčius štampuojantį Justiną Januševskį. Ši ekipa šiemet jau ne kartą įrodė, kad yra stiprus varžovas kiekvienam.

– Koks žaidėjui yra skirtumas tarp tuščių tribūnų ir bent artimiausiųjų stebinčių akių?

– Kiek jų bebūtų, tai jau žingsnis į priekį. Mes visi to labai laukėme, mūsų šeimos nariai taip pat, todėl nenumaldomai artėjanti dvikova bus papildoma motyvacija kiekvienam žengsiančiam į aikštę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.