Pirmosios lygos 5-ajame ture – portugališkas derbis ir dovanų diena Jonavoje

LFF Pirmos lygos 5-asis turas sirgaliams padovanojo tikrais trileriais virtusias lyderių pergales. Neišvengta ir kuriozinių įvarčių, bei netikėtų scenarijų, o labiausiai savaitgalį džiaugėsi jaunieji Kauno žalgiriečiai, pagaliau pačiupę pirmuosius sezono taškus.

Pirmoje lygoje sužaistas 5-asis turas.<br> 1lyga.lt nuotr.
Pirmoje lygoje sužaistas 5-asis turas.<br> 1lyga.lt nuotr.
Pirmoje lygoje sužaistas 5-asis turas.
Pirmoje lygoje sužaistas 5-asis turas.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 20, 2021, 3:41 PM, atnaujinta Apr 20, 2021, 3:48 PM

Tautiečiai. 5-ajame ture įvyko neįprastas derbis. Marijampolės „Hikvision“ manieže vienas prieš kitą į mūšį stojo du perspektyvūs treneriai iš Portugalijos – Marijampolės „Sūduvai B“ diriguojantis 28 metų Pedro Paiva ir prie Gargždų „Bangos B“ vairą laikantis 30-metis Davidas Afonso. Po mačo šypsojosi pastarasis. Svečiams pergalę lėmė labiausiai patyrusio komandos nario Pauliaus Lotužio pasiekti du įvarčiai per dvi minutes. Krašto saugas 18 min. realizavo 11 m baudinį, o jau kitoje atakoje rezultatyviai užbaigė komandos reidą. „Sudūva B“ lieka vienintele lygos dalyve, dar neatsidariusia taškų sąskaitos.

Iki savaitgalio taškų badą išgyveno ir „Kauno Žalgiris B“, tačiau Kretingoje po dramatiškos kovos sugebėjo išplėšti pergalę 4:3 iš „Minijos“ rankų. Kauniečiai užtikrintai pirmavo 2:0 ir 3:1, tačiau Dominyko Jakočiūno ir Valdo Jašmonto taiklūs kirčiai atstatė pusiausvyrą. Nors susigrąžinti pranašumą žalgiriečiai turėjo dar 20 likusių minučių, jie reikalo neatidėliojo ir tuoj pat įrito 4-ąjį, kaip vėliau paaiškėjo, lemiamą įvartį – 72-ąją min. pasižymėjo jų atakų lyderis Pijus Sudakovas. Pirmasis laimėjimas dublerių aukštai nuo dugno nepakėlė, bet nuotaikas praskaidrino gerokai.

„Sveikinimai visai komandai. Buvo detalių, kurios netenkino, bet jos neturėtų užtemdyti mūsų džiaugsmo dėl pergalės“, – trynė rankomis jaunųjų žalgiriečių treneris Dominykas Galkevičius.

„Atsibudome tik antrajame kėlinyje, o iki pertraukos žaidė tik varžovai“, – pripažino „Minijos“ strategas Gvidas Juška.

Broliai. Toliau nenustoja maloniai stebinti Plungės „Babrungas“. Pirmos lygos naujokai be gailesčio (5:1) nušlavė kaimynus iš uostamiesčio, „Neptūno“ futbolininkus. Rungtynės svečiams iš uostamiesčio iš esmės baigėsi po pirmojo kėlinio, kai „Babrungo“ puolėjo Henrique hettrikas (21, 41 ir 45 min.) šeimininkų persvarą padidino iki triuškinamos (4:0).

„Tikėjomės sunkesnių rungtynių, bet jos susiklostė lengvai. Pasinaudojome turbūt visomis progomis, kurias turėjome. Retas atvejis“, – stebėjosi Rokas Rusys, rungtynes su broliu Mantu pradėjęs startinėje „Babrungo“ sudėtyje.

Pasak Manto Rusio, konkretus tikslas pirmenybėse komandai nėra keliamas, tačiau pasitikėjimo savo jėgomis įgavusi lygos naujokė pradžiai taikysis bent į pajėgiausiųjų 7-uką.

Plungiškiai, per 5 turus sukaupę jau 10 taškų, dalinasi 3 – 4 vietomis su Mažeikių „Atmosfera“. Pastaroji ekipa savaitgalį netikėtai beviltiškai (0:5) kapituliavo akistatoje sostinėje su Vilniaus „Žalgiriu B“. Prieš tai Evaldo Razulio auklėtiniai nebuvo nusileidę nė vienam iš keturių varžovų – 3 pergalės ir vienerios lygiosios.

Dovanos. 87 ir 88 min. – tokiu metu savo pergalingą tašką 5-ojo turo rungtynėse padėjo abu lygos lyderiai. „Jonavos“ kolektyvui kautynėse su Kazlų Rūdos „Šilu“ 3 taškus padovanojo patyręs saugas Tadas Eliošius, o „Šiauliams“ – gerokai jaunesnis Justas Petravičius.

Jonaviečiai namuose didžiąją mačo dalį atsilikinėjo (1:2) nuo svečių, po to kai Ričardas Beniušis ir į savo vartus mušęs Paulius Osauskas nubraukė jau 4-ąją min. Filipo Halgošo suteiktą persvarą. Tačiau Andrius Kazakevičius ir T. Eliošius padėjo „Jonavai“ apginti (3:2) namų tvirtovę.

„Kažkokia dovanų diena. Tokio vartininkų šou nepamenu per visą savo karjerą“, – po rungtynių antakius iš nuostabos kraipė „Šilo“ treneris Gedeminas Jarmalavičius, pirmiausia akcentavęs kuriozinę savo vartininko Modesto Kulikausko klaidą, leidusią A. Kazakevičiui išlyginti rezultatą.

Visus 5 egzaminus puikiai išlaikę jonaviečiai ir toliau mėgaujasi atsiveriančiu vaizdu turnyro lentelės viršūnėje, o „Riterius B“ 1:0 palaužę „Šiauliai“ taip pat neliūdi, nes atsilieka tik dviem taškais.

Nepasveikino. Vilniaus BFA futbolininkai norėjo mažorine nata pasveikinti savo klubo vadovą Ivaną Švabovičių, prieš keletą dienų išrinktą Pirmos lygos valdybos pirmininku. 5-ojo turo akistatoje išvykoje su „Panevėžiu B“ vilniečiai po nigeriečio Bashiro Abdullahi ir kolumbiečio Juano Yepeso tikslių smūgių pirmavo 2:0, bet prieš pat pertrauką tiesiog subyrėjo gynyboje, leisdami priešininkams iš pradžių rezultatą išlyginti, o antrajame kėlinyje įtvirtinti pranašumą dar keturiais įvarčiais.

„Norėjome pradėti agresyviai, tai pasiteisino, tačiau po dviejų įvarčių tiesiog paleidome rungtynes iš savo rankų. Prie to prisidėjo du priverstiniai keitimai dėl žaidėjų traumų, bet vis tiek taip gintis negalima“, – kraipė galvą BFA treneris Andžejus Falčikas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.